Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Η ειδική προκήρυξη για την Α2 Γυναικών


Την ειδική προκήρυξη για το νέο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών δημοσίευσε η ΕΟΚ με 28 ομάδες να έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Αυτές οι ομάδες θα είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους των 14 ομάδων με βάση γεωγραφικά κριτήρια και ανάμεσά τους βρίσκεται φυσικά το Ioannina WBC που πέρυσι είχε μία εξαιρετική πορεία μέχρι και τα playoff του πρωταθλήματος. Οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 12 Ιουλίου.  

Στην Α΄ Φάση όλες θα αγωνιστούν εντός και εκτός έδρας. Στη Β΄ Φάση οι 4 πρώτες του κάθε ομίλου θα πάρουν την πρόκριση για τα playoff χωρίς να μεταφέρουν τα μεταξύ τους αποτελέσματα από την κανονική περίοδο.

Τα ζευγάρια θα διαμορφωθούν ως εξής:

Α1-Α4 (Β1) 

Α2-Α3 (Β2) 

Νικήτριες θα είναι οι ομάδες που θα φτάσουν πρώτες τις 2 νίκες. Οι δύο ηττημένες ομάδες θα καταλάβουν την 3η και 4η θέση αντίστοιχα με 3η αυτή που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο. 

Στη Γ΄ Φάση (playoff) οι δύο νικήτριες ομάδες της Β΄ Φάσης από κάθε όμιλο θα αγωνιστούν για τον τίτλο του πρωταθλητή. Οι ομάδες που θα φτάσουν πρώτες τις 2 νίκες θα πάρουν το πρωτάθλημα και μαζί το εισιτήριο ανόδου για την Α1.


Όσον αφορά τον υποβιβασμό όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην προκήρυξη 6 ομάδες θα πέσουν στα τοπικά πρωταθλήματα. Περισσότερες πληροφορίες θα υπάρχουν σε συμπληρωματική προκήρυξη μετά τις δηλώσεις συμμετοχής. 


Για να δείτε αναλυτικά την ειδική προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α2 Γυναικών πατήστε εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου