Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Η ειδική προκήρυξη της National League 2

Η ΕΟΚ δημοσίευσε την ειδική προκήρυξη για την ανανεωμένη Γ΄ Εθνική ή αλλιώς National League 2 όπως θα ονομάζεται από τη φετινή σεζόν.

60 ομάδες θα χωριστούν σε 5 ομίλους ανάλογα με τα γεωγραφικά κριτήρια με την κατανομή των ομάδων να αναμένεται να ανακοινωθεί σε συμπληρωματική προκήρυξη αφού ολοκληρωθούν οι αγώνες των ειδικών πρωταθλημάτων που διεξάγονται αυτό το διάστημα. Οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση συμμετοχής έως και την ερχόμενη Τετάρτη 5 Ιουλίου. Ανάμεσα στις 60 ομάδες συγκαταλέγονται από την ΕΣΚΑΒΔΕ IBC, ΑΓΣΙ, Παραμυθιά και Δόξα Πύρρου Άρτας αλλά θα έχει ενδιαφέρον να ολοκληρωθούν τόσο τα παιχνίδια των ειδικών πρωταθλημάτων όσο και οι αποφάσεις σχετικά με τις χορηγήσεις των wild cards προκειμένου να δούμε την τελική εικόνα της National League 2. 

Το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος ξεκινά παραδοσιακά με την Α΄ Φάση που είναι η κανονική περίοδος όπου οι ομάδες αγωνίζονται όλες μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας. Στη Β΄ Φάση (playoff) συμμετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν από την 3η έως και την 6η θέση των ομίλων. Οι 1οι και 2οι δε συμμετέχουν στη Β΄ Φάση αναμένοντας τη Γ΄ Φάση, όπως θα γίνει δηλαδή και στη National League 1. 

Στη Β΄ Φάση λοιπόν διαμορφώνονται τα ζευγάρια ως εξής:

1ος όμιλος: 3-6 (Α1) και 4-5 (Α2)

2ος όμιλος: 3-6 (Β1) και 4-5 (Β2)

3ος όμιλος: 3-6 (Γ1) και 4-5 (Γ2)

4ος όμιλος: 3-6 (Δ1) και 4-5 (Δ2)

5ος όμιλος: 3-6 (Ε1) και 4-5 (Ε2)

Νικήτριες θα είναι οι ομάδες που θα πετύχουν 2 νίκες επί του αντιπάλου χωρίς να μεταφέρονται τα μεταξύ τους αποτελέσματα από την κανονική περίοδο. Σε περίπτωση που χρειασθεί τρίτος αγώνας τότε θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο. 

Οι ηττημένοι τερματίζουν στις θέσεις 5 και 6 του κάθε ομίλου με 5η την ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στη regular season. 


Στη Γ΄ Φάση (playoff) συμμετέχουν και οι 1οι, 2οι των ομίλων που ήταν σε αναμονή στη Β΄ Φάση.

Στη Γ΄ Φάση διαμορφώνονται τα ζευγάρια ως εξής:

1ος όμιλος: 1-Α2 (Ν1) και 2-Α1 (Ν2)

2ος όμιλος: 1-Β2 (Ν3) και 2-Β1 (Ν4)

3ος όμιλος: 1-Γ2 (Ν5) και 1-Γ3 (Ν6)

4ος όμιλος: 1-Δ2 (Ν7) και 2-Δ1 (Ν8)

5ος όμιλος: 1-Ε2 (Ν9) και 2-Ε1 (Ν10)

Νικήτριες θα είναι οι ομάδες που θα πετύχουν 2 νίκες επί του αντίπαλου χωρίς να μεταφέρονται τα μεταξύ τους αποτελέσματα από την κανονική περίοδο. Σε περίπτωση που χρειασθεί τρίτος αγώνας τότε θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο.

Οι ηττημένοι θα καταλάβουν τις θέσεις 3 και 4 με 3η την ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στη regular season. 


Στη Δ΄ Φάση (playoff) συνεχίζουν οι νικήτριες ομάδες της Γ΄ Φάσης με τα ζευγάρια να διαμορφώνονται ως εξής:

Ν1-Ν2

Ν3-Ν4

Ν5-Ν6

Ν7-Ν8

Ν9-Ν10

Οι 5 ομάδες που φτάσουν πρώτες τις 3 νίκες (δε μεταφέρονται τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου) θα αναδειχθούν πρωταθλήτριες και θα πάρουν μαζί τα εισιτήρια ανόδου στη National League 1.


Στα playout θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 7η έως και τη 10η θέση των ομίλων με τα ζευγάρια να διαμορφώνονται ως εξής:

7-10 και 8-9

Νικήτριες θα είναι οι ομάδες που θα πετύχουν 2 νίκες επί του αντιπάλου χωρίς να μεταφέρουν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου. Αν χρειασθεί τρίτο παιχνίδι τότε αυτό θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε ψηλότερα στη regular season. Οι νικήτριες ομάδες θα τερματίσουν στην 7η και 8η θέση παραμένοντας στη National League 2 ενώ οι ηττημένες θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα μαζί φυσικά με τις 11ες και 12ες ομάδες που θα έχουν υποβιβαστεί ήδη μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. 


Για να δείτε αναλυτικά την ειδική προκήρυξη της National League 2 πατήστε εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου