Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Η ειδική προκήρυξη στην Α1 Γυναικών

Την ειδική προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών για τη σεζόν 2023-2024 έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΟΚ με τις ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής να οφείλουν να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής ηλεκτρονικά μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 23 Ιουνίου.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC είναι φυσικά μεταξύ των 12 ομάδων μαζί με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Ελευθερία Μοσχάτου, Εσπερίδες Καλλιθέας, Νίκη Λευκάδας, Ο.Α. Χανίων, ΠΑΟΚ, Πρωτέα Βούλας, Εύνικο και τους δύο νεοφώτιστους Αθηναϊκό και Ηρακλή.

Το πρώτο τζάμπολ έχει οριστεί για το Σάββατο 7 Οκτωβρίου ενώ κάθε ομάδα δικαιούται να έχει έως 3 ξένες αθλήτριες στο ρόστερ της. 

Σχετικά με τα playoff οι ομάδες που τερμάτισαν από το 1-4 στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος θα αγωνιστούν μεταξύ τους (1-4 & 2-3) με τη διαφορά να έγκειται στο γεγονός ότι δε θα μεταφέρουν τα αποτελέσματα της regular season και η ομάδα που θα φτάσει στις 2 νίκες θα προκριθεί στην επόμενη φάση.

Αντίστοιχα οι ομάδες που τερμάτισαν από το 5-8 στην κανονική περίοδο θα αγωνιστούν μεταξύ τους (5-8 & 6-7) επίσης χωρίς να μεταφέρουν τα αποτελέσματα της regular season με τις ηττημένες ομάδες των ζευγαριών να μη χρειάζεται να αγωνιστούν εκ νέου για να κριθεί αν θα τερματίσουν στο 7 ή 8 (στην 7η θέση θα καταταγεί η ομάδα που είχε τερματίσει ψηλότερα στην κανονική περίοδο).

Όσον αφορά τα playout και πάλι θα συμμετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν από το 9-12 στην κανονική περίοδο (9-12 & 10-11). Η διαφορά και εδώ είναι ότι δε θα μεταφέρουν τις νίκες της regular season όπως είχε γίνει πέρυσι. Οι δύο ομάδες που θα φτάσουν πρώτες τις 2 νίκες θα παραμείνουν στην κατηγορία ενώ αυτές που θα ηττηθούν θα υποβιβαστούν στην Α2. Αν χρειασθεί 3ος αγώνες τότε αυτός θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που είχε τερματίσει ψηλότερα στην κανονική περίοδο. 

Για να δείτε αναλυτικά την ειδική προκήρυξη της Α1 Γυναικών πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου