Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Παναγιώτης Θώδης στο Epirusbasket.gr: "Aπόλυτα δικαιωμένος από την επιλογή να αγωνιστώ στη Δόξα Πύρρου Άρτας"

Ο Παναγιώτης Θώδης αποτέλεσε έναν από τους παίκτες "κλειδιά" στη φετινή αήττητη κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ από τη Δόξα Πύρρου Άρτας βοηθώντας τα μέγιστα στα playoff και στη σειρά των τελικών. Ο Γιαννιώτης power forward/center μίλησε στο Epirusbasket.gr για την τρομερή σεζόν της ομάδας του, την απόφασή του να φορέσει τη φανέλα τη Δόξας, τον Τάκη Παππά, το μέλλον του και άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Η κουβέντα ξεκίνησε φυσικά από το πολυπόθητο πρωτάθλημα που κατέκτησε η Δόξα Πύρρου Άρτας και μάλιστα με το απόλυτο νικών (22Χ22) με τον Θώδη να αναφέρει χαρακτηριστικά: "Ήταν σίγουρα μια σεζόν που, όπως φαίνεται και από το αποτέλεσμα, οι παίκτες, ο προπονητής αλλά και όλοι οι συντελεστές της ομάδας είχαν, ας μου επιτραπεί η λέξη, "δίψα" για την άνοδο στη Γ εθνική. Ο στόχος επετεύχθη, καθώς ήμασταν η καλύτερη ομάδα σε άμυνα και επίθεση και πιστεύω δίκαια ήρθε η πολυπόθητη άνοδος".

Στη σειρά των τελικών με τον Ιόνιο η Δόξα ήταν το απόλυτο αφεντικό και με "σκούπα" σήκωσε το πρωτάθλημα. Ο αθλητής των Αρτινών τόνισε τους τομείς που υπερτερούσε η ομάδα του συγκριτικά με τους Φαίακες: "Καταρχάς, πιστεύω ότι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ήταν σε θέμα προπόνησης. Ήμασταν σε πολύ καλή σωματική αλλά και ψυχολογική κατάσταση, δουλέψαμε σκληρά και συστηματικά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, έχοντας ένα συγκεκριμένο στόχο. Εμπιστευτήκαμε τη διαδικασία, μείναμε πιστοί στο πλάνο του coach, φέρνοντας, έτσι, το επιθυμητό αποτέλεσμα". 

Ο 30χρονος forward/center είναι παίκτης που αποδίδει τα μέγιστα στα μεγάλα παιχνίδια με τις εμφανίσεις του στα φετινά playoff αλλά και αυτά του 2020, όταν είχε πανηγυρίσει την άνοδο με τον Σπάρτακο, να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ο ίδιος τονίζει σχετικά: "Γενικά, είμαι ένας παίκτης με πείσμα και μπασκετικό εγωισμό, θα μπορούσα να πω, που του αρέσουν οι προκλήσεις και τα δύσκολα παιχνίδια. Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση προπονητικά, αισθανόμουνα πολύ καλά μέσα στην ομάδα και στην περίπτωση του Σπάρτακου αλλά και της Άρτας φέτος, πράγμα το οποίο με βοήθησε να αποδώσω μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων μου. Το καθαρό μυαλό και η ψυχραιμία αποτελούν για εμένα σημαντικούς παράγοντες, ιδιαίτερα σε κρίσιμους αγώνες"

Πέρυσι το καλοκαίρι πήρε την απόφαση να αγωνιστεί στη Δόξα Πύρρου Άρτας η οποία τον είχε προσεγγίσει και τα προηγούμενα χρόνια. Ο coach Παππάς ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που είπε το "ναι" με την απόφασή του να τον δικαιώνει απόλυτα: "Νιώθω απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή μου. Τα τελευταία 3 χρόνια είχα συνέχεια προτάσεις από τους ανθρώπους της Άρτας πράγμα το οποίο το εκτίμησα πολύ. Φέτος, αποφάσισα τελικά να πω το ναι, καθώς ήμουν σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα ήταν θετικό. Ο coach Παππάς ήταν ένας από τους λόγους που αποφάσισα τελικά να υπογράψω με τη Δόξα Πύρρου Άρτας. Η συνεργασία μας και τις δύο χρονιές που δουλέψαμε μαζί ήταν εξαιρετική. Είναι ένας πολύ ιδιαίτερος προπονητής, καθώς καταφέρνει μέσα από το χιούμορ και τον σαρκασμό που τον χαρακτηρίζει να μεταδώσει στους παίκτες τις γνώσεις που έχει πάνω στο μπάσκετ".

φωτο: gosports.gr

Η κουβέντα πήγε φυσικά και στη διοίκηση της ομάδας που επιθυμούσε πάρα πολύ την επιστροφή στις Εθνικές Κατηγορίες επενδύοντας σημαντικά προκειμένου να υλοποιήσει το στόχο που είχε θέσει: "Τη διοίκηση της ομάδας θα τη χαρακτήριζα σαν μία οικογένεια, διότι από την πρώτη στιγμή με έκαναν να νιώσω σαν να έπαιζα χρόνια σε αυτή. Είναι όλοι δίπλα στην ομάδα ακόμα και στις προπονήσεις, προσφέροντας ό,τι μπορούν και όπου μπορούν τα μέγιστα. Χαίρομαι που μετά από 18 ολόκληρα χρόνια καταφέραμε να επαναφέρουμε τη Δόξα Πύρρου Άρτας στις εθνικές κατηγορίες και στον μπασκετικό χάρτη".

Όσον αφορά τον κόσμο της Άρτας και τη στήριξη που παρείχαν στην ομάδα ο Θώδης είχε μόνο καλά λόγια να πει: "Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. Η στήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν ήταν πολύτιμη, προσφέροντας τη θετική τους ενέργεια. Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω στα εκτός έδρας παιχνίδια της Πρέβεζας και της Κέρκυρας που παρόλο τη χιλιομετρική απόσταση κατάφεραν να είναι δίπλα μας, δίνοντας μας δύναμη κι ένα έξτρα κίνητρο".

Ποια είναι όμως η γνώμη του αναφορικά με το επίπεδο του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ αλλά και την απόφαση από τη νέα αγωνιστική περίοδο να υπάρχει ένας όμιλος; "Κατά την άποψη μου το επίπεδο του πρωταθλήματος δεν ήταν καλό. Υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις ομάδες που κατάφεραν να περάσουν στα playoff σε σχέση με τις υπόλοιπες. Από τη μια πλευρά, πιστεύω ότι αυτό θα διορθωθεί από την νέα σεζόν που θα υπάρχει ένας όμιλος. Από την άλλη μεριά, πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο για τις ομάδες να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος, καθώς οι αποστάσεις που θα πρέπει να καλύψουν για να παίξουν αγώνα θα είναι μεγάλες".

φωτο: gosports.gr

Από το 2016 μέχρι και το 2022 ο Θώδης αγωνιζόταν σταθερά σε συλλόγους των Ιωαννίνων όμως πέρυσι αποφάσισε να αγωνιστεί μακριά από την πόλη του υπογραμμίζοντας σχετικά: "Δυστυχώς, αποτελεί ένα γενικό κακό της πόλης να μην εκμεταλλεύεται τους δικούς της αθλητές. Δεν είμαι ο μόνος που επέλεξε να αγωνιστεί μακριά από την πόλη του αλλά είναι πολλά τα παιδιά που έχουν αναγκαστεί να ξενιτευτούν για να βρουν ομάδα εκ των οποίων οι περισσότεροι έχουν πολύ καλή πορεία. Αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να προβληματίσει τους τοπικούς παράγοντες".

Για το φινάλε κρατήσαμε τα μελλοντικά του σχέδια μιας και η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει με τον έμπειρο ψηλό να αναφέρει χαρακτηριστικά: "Είναι μια κατάσταση στην οποία όλοι οι αθλητές καλούμαστε κάθε χρόνο τέτοια εποχή να κάνουμε κάποιες επιλογές. Σίγουρα η συνεργασία μου με τη Δόξα Πύρρου Άρτας ήταν πολύ καλή και αποτελεί προτεραιότητα μου να παραμείνω στην ομάδα. Παρόλα αυτά, πάντα είμαι ανοικτός σε νέες προτάσεις και προκλήσεις"


Δημήτρης Κοσίνας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου