Τρίτη 4 Απριλίου 2023

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Ο "έλεγχος" της περασμένης εβδομάδας

Αγωνιστική δράση σε όλα τα μέτωπα την προηγούμενη εβδομάδα με τον Μαντζούκα να δίνει 4 παιχνίδια σε διάστημα μίας εβδομάδας ανεβάζοντας συνεχώς τις "μετοχές" του, τον Παπανικολάου να είναι καλός στην εμφατική νίκη της Φ.Ε.Α. και τον Βασιλείου να πρωταγωνιστεί σε ένα ακόμα φετινό παιχνίδι του Προμηθέα 2014. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα πεπραγμένα τους.

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός-EuroLeague/Basket League)

"Διαβολοβδομάδα" η προηγούμενη στη EuroLeague με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει κατά σειρά τη Μπάγερν στο ΟΑΚΑ και τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Την περασμένη Τρίτη οι "πράσινοι" επικράτησαν με 86-76 των Γερμανών με τον Μαντζούκα σε 21:02 να σημειώνει 8 πόντους (2/2 τρίποντα, 1/2 δίποντα), κατεβάζοντας και 2 ριμπάουντ.

Την Παρασκευή ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με 81-73 με τον Γιαννιώτη forward να είναι θετικός έχοντας σε 22:34 8 πόντους (2/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 0/1 δίποντο), 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Την Κυριακή η ομάδα του Χρήστου Σερέλη υποδέχτηκε τον Απόλλωνα Πατρών για την 21η αγωνιστική της Basket League επικρατώντας εύκολα με 108-77 με τον Μαντζούκα να συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις έχοντας 10 πόντους (5/8 δίποντα, 0/4 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 16:56.


Τέταρτο παιχνίδι σήμερα για τον Παναθηναϊκό μέσα σε μία εβδομάδα καθώς αντιμετώπισε τον Κολοσσό στη Ρόδο σε εξ' αναβολής αγώνα για την 15η αγωνιστική της Basket League. Ο Μαντζούκας δε σημείωσε κάποιο πόντο αγωνιζόμενος για 13:07 έχοντας 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ.


Άλκης Παππάς (Πανερυθραϊκός-Elite League) 

Δύσκολη αλλά συνάμα σημαντική νίκη στην έδρα του Αίαντα Ευόσμου με σκορ 77-75 πανηγύρισε ο Πανερυθραϊκός βελτιώνοντας το ρεκόρ του στο 16-9. Ο Παππάς αγωνίστηκε για 03:10 χωρίς να σημειώσει κάποιο πόντο.

φωτο: Hellenic Basketball Federation

Σπύρος Παπανικολάου (Φ.Ε.Α.-Elite League)

Πραγματοποιώντας καταιγιστική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο όπου το επιμέρους σκορ ήταν 53-31 η Φ.Ε.Α. πήρε σημαντική νίκη με 97-68 επί του Α.Ο. Αγρινίου ανεβαίνοντας στην 14η θέση και στο γκρουπ των ομάδων που θα παίξουν στα playout. Ο Παπανικολάου σε 16:06 σημείωσε 7 πόντους (1/2 τρίποντα, 1/2 δίποντα, 2/2 βολές), μάζεψε 4 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ κάνοντας και 1 τάπα.  


με το νούμερο 12 ο Σπύρος Παπανικολάου


Δημήτρης Μάντζιος (Πανσερραϊκός-Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Με ήττα ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος ο Πανσερραϊκός με το 76-62 από το Λεύκιππο Ξάνθης να τον αφήνει στην 3η θέση. Ο Μάντζιος σημείωσε 7 πόντους με την ομάδα του να ετοιμάζεται για την έναρξη των playoff όπου θα αντιμετωπίσει τη Γέφυρα με τη σειρά να είναι στο 1-1 και στην επόμενη φάση να περνά αυτός που θα φτάσει πρώτος τις 3 νίκες. 


με τον νούμερο 11 ο Δημήτρης Μάντζιος


Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας 2014-Γ΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Στην 9η θέση τελείωσε την κανονική περίοδο ο Προμηθέας 2014 μετά την επικράτηση με 71-64 επί Πήγασου Θηρέας με τον Βασιλείου να πρωταγωνιστεί έχοντας 15 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα. Στον 1ο γύρο των playout οι Πατρινοί θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Α.Ο. Καλαμάτας με τη σειρά στο 1-1 και την ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 3 νίκες να περνά στην επόμενη φάση.


Λεωνίδας Γκουντουβάς (Γλαύκος Έσπερος-Γ΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Ροζ φύλλο και για τον Γλαύκο Έσπερο στο τελευταίο παιχνίδι της regular season με 76-67 επί του Α.Ο. Αχαΐας "Η Γαλήνη" με τον Γκουντουβά να σημειώνει 5 πόντους και τους Πατρινούς να τερματίζουν 6οι. Στα playout αντίπαλος θα είναι και πάλι ο Α.Ο. Αχαΐας "Η Γαλήνη" με την ομάδα του Γιαννιώτη forward να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα όντας στο 2-0.


Μάριος Τσίγκας (Απόλλων Καλαμαριάς-Γ΄ Εθνική 6ος όμιλος)

Στη 9η θέση με ρεκόρ 6-14 τερμάτισε στον 6ο όμιλο ο Απόλλων Καλαμαριάς μετά την ήττα με 66-57 από τα Βασιλικά. Ο Τσίγκας είχε 7 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο με την ομάδα του να διασταυρώνεται στα playout με Ασπίδα Ξάνθης με τους "Πόντιους" να βρίσκονται μία "ανάσα" από την επόμενη φάση καθώς είναι ήδη στο 2-0. 



*Ο Ανδρέας Τσουμάνης έχει τεθεί εκτός μέχρι και το φινάλε της σεζόν καθώς είχε διαγνωστεί με μυοκαρδίτιδα όπως έχει ενημερώσει η Ελευθερούπολη. Έτσι αναρρώνει με σκοπό να επανέλθει δυνατός τη νέα αγωνιστική περίοδο.


**Οι Μαχητές Πεύκων είχαν το αγωνιστικό τους ρεπό την 22η αγωνιστική και πλέον είναι έτοιμοι για την αυριανή εκκίνηση των playoff όπου θα αντιμετωπίσουν τον Μακεδονικό με τη σειρά να είναι στο 2-0 υπέρ των πρωτοπόρων του 4ου ομίλου.


***Ο Πολυχρόνης Τσίγκας χάνει το υπόλοιπο του πρωταθλήματος καθώς πέρασε την πόρτα του χειρουργείου και πλέον επικεντρώνεται στην επιστροφή του στα παρκέ από τη νέα σεζόν.


Δημήτρης Κοσίνας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου