Τρίτη 11 Απριλίου 2023

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Τα πεπραγμένα της προηγούμενης εβδομάδας

Μπολικές αγωνιστικές υποχρεώσεις για τους Γιαννιώτες που αγωνίζονται μακριά από την πατρίδα τους με τα playoff και playout σε Β΄ και Γ΄ Εθνική να προσδίδουν τη δική τους ιδιαίτερη χροιά.

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός-EuroLeague)

Την Άλμπα Βερολίνου υποδέχτηκε την Παρασκευή το βράδυ ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του στη φετινή EuroLeague γνωρίζοντας την ήττα με 88-84 από τους Γερμανούς. Ο Μαντζούκας βρέθηκε στο παρκέ για 11:18 έχοντας 2 πόντους (1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο) και 2 ριμπάουντ.

Την Κυριακή η ομάδα του Χρήστου Σερέλη αντιμετώπισε το Περιστέρι εκτός έδρας κλείνοντας με ήττα την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος με 96-89. Ο Γιαννιώτης forward δεν αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι λόγω ενός διαστρέμματος που είχε υποστεί.


Άλκης Παππάς (Πανερυθραϊκός-Elite League)

Τον Ερμή Σχηματαρίου φιλοξένησε το Σάββατο ο Πανερυθραϊκός με την ομάδα του Νίκου Οικονόμου να φεύγει με το "διπλό" με 86-78. Ο Παππάς αγωνίστηκε για 03:37 κόντρα στην πρώην ομάδα του έχοντας 1 πόντο (1/1 βολές, 0/1 δίποντο). Στο 16-10 το ρεκόρ των "ερυθρόλευκων" που βρίσκονται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.



Σπύρος Παπανικολάου (Φ.Ε.Α.-Elite League)

Μία αρκετά δύσκολη και απαιτητική αποστολή είχε η Φ.Ε.Α. το Σάββατο καθώς αντιμετώπιζε το ισχυρό Ψυχικό από το οποίο ηττήθηκε με 83-79. Για 06:12 αγωνίστηκε ο Παπανικολάου χωρίς να πάρει κάποια προσπάθεια κάνοντας όμως 1 κλέψιμο. Στη 14η θέση η Φ.Ε.Α. με ρεκόρ 8-18.



Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων-Β΄ Εθνική playoff)

Οι Μαχητές μπήκαν στα playoff από την 4η θέση στον 4ο όμιλο γνωρίζοντας ότι είχαν αρκετά δύσκολο έργο καθώς αντίπαλός τους ήταν ο 1ος Μακεδονικός ο οποίος μάλιστα τους είχε κερδίσει δύο φορές στην κανονική περίοδο. Την προηγούμενη Τετάρτη έγινε το τρίτο μεταξύ τους παιχνίδι με το Μακεδονικό να επικρατεί με 69-50 παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση. 9 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο είχε ο Γεωργίου ολοκληρώνοντας μία εξαιρετικά επιτυχημένη σεζόν τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.



Δημήτρης Μάντζιος (Πανσερραϊκός-Β΄ Εθνική playoff)

Στα playoff και μάλιστα από την 3η θέση συμμετείχε ο Πανσερραϊκός με τη Γέφυρα να είναι ο αντίπαλός του και τις δύο ομάδες να είχαν από μία νίκη στην κανονική περίοδο. Στην postseason η ομάδα της Θεσσαλονίκης πανηγύρισε δύο φορές και με συνολικό σκορ 3-1 πέρασε στην επόμενη φάση. Αρχικά την Τετάρτη φιλοξένησε τους Σερραίους επικρατώντας με 77-74 με τον Μάντζιο να πρωταγωνιστεί έχοντας 15 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα.

Το Σάββατο οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν στις Σέρρες με τους Θεσσαλονικείς να περνούν με 67-58 φεύγοντας με το εισιτήριο για την επόμενη φάση. 9 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο είχε ο Γιαννιώτης ψηλός που τελείωσε μία εξαιρετική χρονιά με την ομάδα των Σερρών στη διάρκεια της οποίας είχε πολλές γεμάτες εμφανίσεις.



Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας 2014-Γ΄ Εθνική playout)

Τις δύο νίκες που χρειαζόταν προκειμένου να περάσει στην επόμενη φάση των playout κατέκτησε ο Προμηθέας 2014 απέναντι στην Καλαμάτα 1980 ενισχυμένος και με την παρουσία του Γιώργου Τανούλη. Την Πέμπτη οι Πατρινοί επικράτησαν με 78-60 με τον Βασιλείου να σημειώνει 3 πόντους.

Χθες, το έργο τους ήταν ακόμα πιο εύκολο καθώς επικράτησαν με 87-59 με τον Γιαννιώτη guard να έχει 8 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο.           



Λεωνίδας Γκουντουβάς (Γλαύκος Έσπερος-Γ΄ Εθνική playout) 

Μία νίκη χρειαζόταν ο Γλαύκος Έσπερος κόντρα στον Α.Ο. Αχαΐας "Η Γαλήνη" και την κατέκτησε με το "καλημέρα" επικρατώντας την Τετάρτη με 64-61 περνώντας στην επόμενη φάση των playout. 5 πόντους σημείωσε ο αριστερόχειρας forward στη νίκη της ομάδας του. 



Μάριος Τσίγκας (Απόλλων Καλαμαριάς-Γ΄ Εθνική playout)

Ο Απόλλων Καλαμαριάς ξεκινούσε τη σειρά με την Ασπίδα Ξάνθης έχοντας μεγάλο πλεονέκτημα για την πρόκριση στην επόμενη φάση καθώς μετρούσε ήδη από την κανονική περίοδο δύο νίκες με το σκορ στο 2-0. Η Ασπίδα Ξάνθης αποδείχτηκε "σκληρό καρύδι" καθώς την Τετάρτη μείωσε σε 2-1 μετά τη νίκη με 75-51 με τον Τσίγκα να αγωνίζεται χωρίς να σημειώνει κάποιο πόντο.

Το Σάββατο οι Ξανθιώτες ήταν κυρίαρχοι παίρνοντας άνετο "διπλό" με 73-41 ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 2-2. Ο Τσίγκας ήταν ο μοναδικός διψήφιος των "Ποντίων" έχοντας 11 πόντους. Πλέον οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο για το 5ο και καθοριστικό μεταξύ τους παιχνίδι με το νικητή να περνά στην επόμενη φάση και τον ηττημένο να "αποχαιρετά" την κατηγορία.      


Δημήτρης Κοσίνας  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου