Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Γέμισε τη στατιστική ο Παππάς, "μονομαχία" Γεωργίου-Μάντζιου, διψήφιος Βασιλείου

Με τον Άλκη Παππά να είναι καθοριστικός στη νίκη του Πανερυθραϊκού επί του Κοροίβου Αμαλιάδας, τους Δημήτρη Γεωργίου και Δημήτρη Μάντζιο να είναι αντιμέτωποι στον 4ο όμιλο της Β΄ Εθνικής με την ομάδα του δεύτερου να φεύγει με το "διπλό" από τη συμπρωτεύουσα και τον Νίκο Βασιλείου να είναι διψήφιος στη νίκη του Προμηθέα 2014 στη Γ΄ Εθνική συνεχίστηκε η δράση των Γιαννιωτών που αγωνίζονται μακριά από τη γενέτειρά τους. Πάμε να δούμε τι έκαναν άπαντες αναλυτικά.


Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός-Final 8 Κυπέλλου Ελλάδος) 

Υποχρεώσεις στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος για τον 19χρονο Γιαννιώτη forward που την Παρασκευή, στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Κολοσσού με 87-80 στα προημιτελικά, αγωνίστηκε για 08:59 έχοντας 3 πόντους (1/2 τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ. 

Στον ημιτελικό οι "πράσινοι" βρήκαν απέναντί τους τον Ολυμπιακό ο οποίος πήρε την πρόκριση για τον τελικό με 81-65 με τον Μαντζούκα να μην πατά παρκέ.


Άλκης Παππάς (Πανερυθραϊκός-Elite League) 

Νίκη με την οποία έμεινε μόνος πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα πανηγύρισε ο Πανερυθραϊκός την προηγούμενη Τετάρτη με 80-72 επί του Κοροίβου Αμαλιάδας στην παράταση. Γεμάτη στατιστική από τον Παππά που βοήθησε σημαντικά την ομάδα του καθώς σε 25:17 σημείωσε 6 πόντους (1/4 τρίποντα, 1/3 δίποντα, 1/2 βολές), μοίρασε 7 ασίστ κατεβάζοντας και 7 ριμπάουντ. Στο 13-5 το ρεκόρ των "ερυθρολεύκων". 


με του νούμερο 1 ο Άλκης Παππάς 


Ανδρέας Τσουμάνης (Ελευθερούπολη-Elite League) 

Την ήττα με σκορ 97-89 γνώρισε η Ελευθερούπολη στην έδρα του Παπάγου υποχωρώντας στο 12-6. Σε 11:33 ο Τσουμάνης είχε 2 πόντους (1/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ.   



με το νούμερο 7 ο Ανδρέας Τσουμάνης 


Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων-Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Την 3η συνεχόμενη ήττα της γνώρισε η ομάδα της Θεσσαλονίκης με 56-54 από τον Πανσερραϊκό υποχωρώντας στο 10-7. Ο Γεωργίου σημείωσε 14 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο όμως δεν ήταν αρκετό για να αποφύγουν την ήττα οι Μαχητές.



με το νούμερο 4 ο Δημήτρης Γεωργίου

Δημήτρης Μάντζιος (Πανσερραϊκός-Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Μεγάλο "διπλό" για τους Σερραίους μέσα στη Θεσσαλονίκη με 56-54 επί των Μαχητών καθώς με αυτή τη νίκη βελτιώσαν το ρεκόρ τους στο 11-5 με τη μάχη για το πλασάρισμα στην πρώτη 4άδα να έχει τεράστιο ενδιαφέρον. 11 πόντους σημείωσε ο Μάντζιος βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του να φτάσει στο ροζ φύλλο.


Πολυχρόνης Τσίγκας (Ευκαρπία-Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Τη 14η ήττα της γνώρισε η Ευκαρπία στο φετινό πρωτάθλημα με 80-69 από το Λεύκιππο Ξάνθης. 7 πόντους είχε ο Τσίγκας με τους Θεσσαλονικείς να είναι δεδομένο ότι θα λάβουν μέρος στα playout. 


Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας 2014-Γ΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Την 6η του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Προμηθέας 2014 με 86-73 επί του Α.Ο. Αχαΐας "Η Γαλήνη". Μεταξύ των πρωταγωνιστών ήταν και ο Γιαννιώτης guard που σημείωσε 13 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα. Στην 9η θέση με ρεκόρ 6-12 οι Πατρινοί.


Λεωνίδας Γκοντουβάς (Γλαύκος Έσπερος-Γ΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Εκτός έδρας ήττα από την ΚΑΠ με 77-72 γνώρισε ο Γλαύκος Έσπερος την Κυριακή βρισκόμενος στην 6η θέση με ρεκόρ 9-9. 7 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο είχε ο αριστερόχειρας forward. 


Μάριος Τσίγκας (Απόλλων Καλαμαριάς-Γ΄ Εθνική 6ος όμιλος)

"Διπλή" αγωνιστική υποχρέωση την περασμένη εβδομάδα για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς καθώς αρχικά την Τετάρτη ηττήθηκε με 82-46 από το Ανατόλια. Στους 9 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο ο Τσίγκας.

Την Κυριακή οι "Πόντιοι" γνώρισαν μία ακόμα ήττα με 82-65 από τον Α.Ο. Γαλάτιστα και με ρεκόρ 4-12 παραμένουν στην προτελευταία θέση. 5 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο είχε ο Τσίγκας. 




*Το παιχνίδι της Φ.Ε.Α. με τον Χαρίλαο Τρικούπη αναβλήθηκε λόγω προβλήματος στο παρκέ του γηπέδου συνεπώς ο Σπύρος Παπανικολάου δεν αγωνίστηκε.


Δημήτρης Κοσίνας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου