Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Ο "έλεγχος" της περασμένης εβδομάδας

Με τους Μαχητές Πειραματικό Πεύκων και τον Πανσερραϊκό έχοντας πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Γεωργίου και Δημήτρη Μάντζιο να συνεχίζουν να κερδίζουν στον 4ο όμιλο της Β΄ Εθνικής και τον Νίκο Βασιλείου να συμμετέχει στο Rising Stars Τουρνουά της ΕΟΚ συνεχίστηκε η δράση για τους Γιαννιώτες που αγωνίζονται μακριά από την πόλη τους. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα πεπραγμένα τους.  

Άλκης Παππάς (Πανερυθραϊκός-Elite League)

Την ήττα με σκορ 76-69 γνώρισε ο Πανερυθραϊκός από το Μαρούσι με τον Άλκη Παππά να αγωνίζεται για 01:45 χωρίς να σημειώσει κάποιο πόντο. Ίδιο ρεκόρ για τις δύο ομάδες με 10 νίκες και 5 ήττες με το Μαρούσι πάντως να υπερτερεί στην τριπλή ισοβαθμία, καθώς μαζί τους είναι και ο Τρίτων, όντας στην κορυφή. 


Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων-Β΄ Εθνικής 4ος όμιλος)

Πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισαν οι Μαχητές στην έδρα του Λεύκιππου Ξάνθης με 59-55 παίζοντας τρομερή άμυνα στην τελευταία περίοδο όπου το επιμέρους 13-4 τους έφερε το 10ο ροζ φύλλο της σεζόν. Ο Γεωργίου σημείωσε 10 πόντους βοηθώντας ξανά την ομάδα του σημαντικά. Στο 10-4 και τη 2η θέση η ομάδα της Θεσσαλονίκης.



με το νούμερο 4 ο Δημήτρης Γεωργίου


 

Δημήτρης Μάντζιος (Πανσερραϊκός-Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Την 7η συνεχόμενη νίκη και 10η συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα κατέκτησε ο Πανσερραϊκός με 72-43 επί του ουραγού Πολύγυρου. Ο Μάντζιος σημείωσε 7 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο με την ομάδα του να παραμένει σταθερά στο τροχιά playoff όντας στην 3η θέση και με παιχνίδι λιγότερο λόγω του ότι έχει πραγματοποιήσει το ρεπό της. 


Πολυχρόνης Τσίγκας (Ευκαρπία-Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Με το χθεσινό αγώνα της Ευκαρπίας κόντρα στη ΔΕΚΑ ολοκληρώθηκε η 15η αγωνιστική στον 4ο όμιλο της Β΄ Εθνικής με τη ΔΕΚΑ να φεύγει με το ροζ φύλλο από την έδρα της Ευκαρπίας με 77-71. Ο Τσίγκας σκόραρε 5 πόντους με την ομάδα να του βρίσκεται σταθερά στην προτελευταία θέση του ομίλου με ρεκόρ 1-13. 


Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας Πάτρας-Rising Stars/Προμηθέας 2014-Γ΄ Εθνική 1ος όμιλος) 

Διήμερο Rising Stars για τον Προμηθέα Πατρών και το Νίκο Βασιλείου το περασμένο σαββατοκύριακο. Οι Πατρινοί έδωσαν δύο αγώνες στη Θεσσαλονίκη απέναντι σε ΠΑΟΚ και Άρη. Το Σάββατο γνώρισαν την ήττα με 69-57 από τον ΠΑΟΚ με το Γιαννιώτη αθλητή να αγωνίζεται για 35:22 όντας όμως άστοχος καθώς είχε 3 πόντους με 1/10 σουτ ενώ πρόσθεσε 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Την Κυριακή ο Προμηθέας αντιμετώπισε τον Άρη γνωρίζοντας ήττα με το ίδιο ακριβώς σκορ (69-57). Σε 38:26 ο Βασιλείου σημείωσε 8 πόντους (1/6 τρίποντα, 2/5 δίποντα, 1/1 βολές), κατέβασε 7 ριμπάουντ, έκανε 3 τάπες και μοίρασε 1 ασίστ.  

Προχθές, ο 17χρονος Γιαννιώτης guard είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις και με τον Προμηθέα 2014 με τους Πατρινούς να κατακτούν τη νίκη με 61-58 στην έδρα του Γλαύκου Έσπερου και τον ίδιο να σημειώνει 1 πόντο. Στο 4-11 το ρεκόρ του Προμηθέα 2014. 


Λεωνίδας Γκουντουβάς (Γλαύκος Έσπερος-Γ΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Ο Γλαύκος Έσπερος δεν τα κατάφερε απέναντι στον Προμηθέα 2014 γνωρίζοντας εντός έδρας ήττα με 61-58 με τον Γκουντουβά να έχει συμμετοχή χωρίς να σημειώσει κάποιο πόντο. Στο 9-6 το ρεκόρ της ομάδας του στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής.


Μάριος Τσίγκας (Απόλλων Καλαμαριάς-Γ΄ Εθνική 6ος όμιλος)

Ήττα με σκορ 71-57 γνώρισε ο Απόλλων Καλαμαριάς στην έδρα του Κ.Α.Ο. Χαλκιδικής υποχωρώντας στο 4-9. Ο Τσίγκας σημείωσε 3 πόντους. 



*Ο Λευτέρης Μαντζούκας δεν αγωνίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα με τον Παναθηναϊκό λόγω  θλάσης στον λαγονοψοΐτη.

**Ο Ανδρέας Τσουμάνης δεν αγωνίστηκε το περασμένο Σάββατο καθώς το παιχνίδι της Ελευθερούπολης με τον Ερμή Σχηματαρίου αναβλήθηκε λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 σε αθλητές της ομάδας του Σχηματαρίου. 

***Ο Σπύρος Παπανικολάου ήταν στη 12άδα στη νίκη της Φ.Ε.Α. επί του Αίαντα Ευόσμου με 89-86 όμως δεν αγωνίστηκε.




Δημήτρης Κοσίνας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου