Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Πολύ καλή εμφάνιση Παππά, 20άρης Μάντζιος, ηγετική παρουσία Βασιλείου στο Rising Stars

Με τον Άλκη Παππά να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση στο μεγάλο "διπλό" του Πανερυθραϊκού επί του Ηρακλή στην Elite League, τον Δημήτρη Μάντζιο να βάζει 20άρα στην ήττα τον Πανσερραϊκού από τον Ερμή Λαγκαδά στη Β΄ Εθνική και τον Νίκο Βασιλείου να ηγείται στη νίκη του Προμηθέα Πατρών επί του Ολυμπιακού στο Rising Stars συνεχίστηκε η δράση για τους Γιαννιώτες που αγωνίζονται μακριά από την πόλη τους. Πάμε να δούμε τι έκαναν όλοι τους αναλυτικά. 

Άλκης Παππάς (Πανερυθραϊκός-Elite League)

Το καλύτερό του παιχνίδι από την επιστροφή του στον Πανερυθραϊκό πραγματοποίησε το Σάββατο το απόγευμα στο Ιβανώφειο ο Παππάς. Ο έμπειρος Γιαννιώτης guard σε 24:15 σημείωσε 11 πόντους (3/8 δίποντα, 5/5 βολές) μοίρασε 5 ασίστ πήρε και 1 ριμπάουντ με τους "ερυθρόλευκους" να κατακτούν σημαντικό "διπλό" με 87-76 σε μία από τις πλέον "καυτές" έδρες. Στο 11-5 το ρεκόρ της αθηναϊκής ομάδας. 


με το νούμερο 1 ο Άλκης Παππάς 


Σπύρος Παπανικολάου (Φ.Ε.Α.-Elite League)

Την ήττα με σκορ 98-80 γνώρισε στην έδρα της η Φ.Ε.Α. από τον Ερμή Σχηματαρίου υποχωρώντας στο 5-11. Ο Παπανικολάου αγωνίστηκε για 03:41 χωρίς να σημειώσει κάποιο πόντο. 


Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων-Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Ένα μεγάλο ντέρμπι έδωσαν το Σάββατο οι Μαχητές όμως δεν τα κατάφεραν γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα με 59-54 από τον πρωτοπόρο Μακεδονικό. 4 πόντους σημείωσε ο Γεωργίου με την ομάδα του να παραμένει στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 10-5 ρεκόρ όμως ο Μακεδονικός έκανε το 2-0 στα μεταξύ τους παιχνίδια.


με το νούμερο 4 ο Δημήτρης Γεωργίου

 

Δημήτρης Μάντζιος (Πανσερραϊκός-Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Τέλος στο φοβερό σερί των 7 συνεχόμενων νικών μπήκε το Σάββατο για τον Πανσερραϊκό καθώς ηττήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τον Ερμή Λαγκαδά με 52-46 παραμένοντας όμως εντός 4άδας με ρεκόρ 10-4. Ο Μάντζιος έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να αποφευχθεί η ήττα της ομάδας του σημειώνοντας 20 πόντους όντας πρώτος σκόρερ του αγώνα. Να σημειωθεί ότι η τελευταία ήττα του Πανσερραϊκού στο πρωτάθλημα ήταν στις 19 Νοεμβρίου. 


Πολυχρόνης Τσίγκας (Ευκαρπία-Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Ροζ φύλλο για πρώτη φορά μετά τις 21 Δεκεμβρίου κατέκτησε η Ευκαρπία το Σάββατο επικρατώντας με 92-79 στην έδρα της Σταυρούπολης. Ο Τσίγκας σημείωσε 8 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο με την ομάδα του βελτιώνει το ρεκόρ της στο 2-13 αλλά να παραμένει στην προτελευταία θέση του ομίλου. 


Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας Πάτρας-Rising Stars/Προμηθέας 2014-Γ΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Ο Προμηθέας έδωσε δύο εξ' αναβολής παιχνίδια για το Rising Stars κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο οι Πατρινοί επικράτησαν στη 2η παράταση με 83-79 των "ερυθρολεύκων" έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βασιλείου που σε 44:47 σημείωσε 23 πόντους (2/7 τρίποντα, 5/11 δίποντα, 7/8 βολές) κατέβασε 10 ριμπάουντ, έκλεψε 4 φορές τη μπάλα και μοίρασε 1 ασίστ.  

Την Κυριακή ο Προμηθέας αντιμετώπισε τον αήττητο Παναθηναϊκό με το Νίκο Βασιλείου να μην αγωνίζεται, καθώς έπαιξε περίπου 45΄ κόντρα στον Ολυμπιακό ενώ χθες είχε αγώνα και με τον Προμηθέα 2014 για τη Γ΄ Εθνική. Για την ιστορία οι "πράσινοι" επικράτησαν με 78-62 του Προμηθέα. 

Ο Προμηθέας ολοκλήρωσε την Α΄ Φάση του Rising Stars στην 6η θέση με ρεκόρ 6-5 κλείνοντας θέση για το Final 8 της διοργάνωσης. 

Χθες, ο Προμηθέας 2014 επικράτησε της Καλαμάτας BC με 78-71 φτάνοντας τις 5 νίκες ανεβαίνοντας στην 9η θέση του ομίλου. 3 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο είχε ο 17χρονος guard. 


Λεωνίδας Γκουντουβάς (Γλαύκος Έσπερος-Γ΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Την ήττα από τον Κ.Α.Ο. Κορίνθου γνώρισε ο Γλαύκος Έσπερος με σκορ 76-69 υποχωρώντας στο 9-7. Ο Γκουντουβάς έκανε καλή εμφάνιση έχοντας 9 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα. 


Μάριος Τσίγκας (Απόλλων Καλαμαριάς-Γ΄ Εθνική 6ος όμιλος)

Παρά το γεγονός ότι ο Απόλλων Καλαμαριάς βρέθηκε στο 30΄ μπροστά με 61-56 απέναντι στον πρώτο του 6ου ομίλου ΓΑΣ Κομοτηνής, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση στο τελευταίο δεκάλεπτο και με επιμέρους 17-2 πήραν τη νίκη με 73-63. Ο Τσίγκας αγωνίστηκε χωρίς να σημειώσει κάποιο πόντο με την ομάδα του να βρίσκεται σταθερά στην προτελευταία θέση του ομίλου με ρεκόρ 4-10. 


*Ο Λευτέρης Μαντζούκας δεν αγωνίστηκε στη "διαβολοβδομάδα" του Παναθηναϊκού στην Ισπανία κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπασκόνια καθώς ακόμα δεν έχει επανέλθει στη δράση λόγω της θλάσης που είχε υποστεί.

**Ο Ανδρέας Τσουμάνης δεν αγωνίστηκε στη νίκη της Ελευθερούπολης με 104-94 επί του Χαρίλαου Τρικούπη.


Δημήτρης Κοσίνας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου