Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Διψήφιος Μαντζούκας, "άγγιξε" το double double ο Τσουμάνης, πρωταγωνιστές Γεωργίου και Μάντζιος


Πολλές μαζεμένες καλές εμφανίσεις από τους Γιαννιώτες που αγωνίζονται μακριά από την πόλη τους την περασμένη εβδομάδα με τον Λευτέρη Μαντζούκα να είναι διψήφιος στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη, τον Ανδρέα Τσουμάνη να "αγγίζει" το double double στη νίκη της Ελευθερούπολης και τον Άλκη Παππά να είναι θετικός στο 9ο ροζ φύλλο του Πανερυθραϊκού. Στη Β΄ Εθνική ο Δημήτρης Γεωργίου πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις με τον Δημήτρη Μάντζιο να συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στην τρομερή πορεία του Πανσερραϊκού. Διψήφιος και ο Μάριος Τσίγκας στην ήττα του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι έκαναν άπαντες την περασμένη εβδομάδα.  

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός-EuroLeague/Basket League)

Τέλος στο αρνητικό σερί των 6 ηττών έβαλε ο Παναθηναϊκός την Παρασκευή μετά τη νίκη του με 88-86 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τον Γιαννιώτη αθλητή να αγωνίζεται για 06:37 χωρίς να σημείωσε κάποιο πόντο.

Την Κυριακή η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς υποδέχθηκε τον Άρη στο ξεκίνημα του 2ου γύρου στο πρωτάθλημα της Basket League επικρατώντας με 96-79 βελτιώνοντας το ρεκόρ του στο 10-2. Ο Μαντζούκας αγωνίστηκε για 22:49 σημειώνοντας 10 πόντους (2/4 τρίποντα, 2/2 δίποντα) μαζί με 2 ασίστ και 1 ριμπάουντ.


Άλκης Παππάς (Πανερυθραϊκός-Elite League)

Στις νίκες επέστρεψε ο Πανερυθραϊκός περνώντας με 96-80 από την έδρα της Φ.Ε.Α βελτιώνοντας το ρεκόρ του στο 9-4. Ο Παππάς βρέθηκε στο παρκέ για 12:49 όντας πολύ θετικός με 8 πόντους (2/2 τρίποντα, 2/2 βολές) και 2 ασίστ.



με το νούμερο 1 ο Άλκης Παππάς 

Ανδρέας Τσουμάνης (Ελευθερούπολη-Elite League) 

Την καλύτερή του φετινή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Τσουμάνης στην επιβλητική νίκη της Ελευθερούπολης επί της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος με 100-64. Συγκεκριμένα, "άγγιξε" το double double έχοντας 14 πόντους (6/9 δίποντα, 2/2 βολές) και 9 ριμπάουντ προσθέτοντας και 1 ασίστ σε 19:04. Με αυτή τη νίκη η Ελευθερούπολη ανέβηκε στην 4η θέση με ρεκόρ 8-5. 


με το νούμερο 7 ο Ανδρέας Τσουμάνης


Σπύρος Παπανικολάου (Φ.Ε.Α.-Elite League)

Στο 4-9 υποχώρησε η Φ.Ε.Α. μετά την ήττα με 96-80 από τον Πανερυθραϊκό σε ένα αρκετά απαιτητικό παιχνίδι. Ο Παπανικολάου αγωνίστηκε για 04:13 χωρίς να σημειώσει κάποιο πόντο. 


Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων-Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Για ακόμα μία φορά φάνηκε πόσο ανταγωνιστικός είναι ο 4ος όμιλος της Β΄ Εθνικής με τους Μαχητές να γνωρίζουν την ήττα στην έδρα της Σταυρούπολης με 69-65 υποχωρώντας στο 8-4. Ο Γεωργίου ήταν εξαιρετικός σταματώντας στους 24 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του. 


με το νούμερο 4 ο Δημήτρης Γεωργίου


Δημήτρης Μάντζιος (Πανσερραϊκός-Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

"Φτερά" στα πόδια των παικτών του Πανσερραϊκού έδωσε η νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής επί του Μακεδονικού καθώς το Σάββατο ήρθε μία ακόμα τεράστια νίκη με 58-55 στην έδρα της Γέφυρας και με ρεκόρ 9-3 οι "ερυθρόλευκοι" οδηγούν την κούρσα του 4ου ομίλου. Ο Μάντζιος είχε μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση όντας πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 13 πόντους και 1 εύστοχο τρίποντο. 


Πολυχρόνης Τσίγκας (Ευκαρπία-Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Νέα ήττα για την Ευκαρπία με 81-66 από τη Χ.Α.Ν.Θ. με το ρεκόρ της ομάδας του Πολυχρόνη Τσίγκα να είναι το 1-11. Ο αριστερόχειρας guard σημείωσε 3 πόντους.


Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας 2014-Γ΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Ο Προμηθέας 2014 ηττήθηκε στην έδρα της Παναχαϊκής με 81-67 με τον Βασιλείου να έχει 5 πόντους. Στο 3-10 το ρεκόρ των Πατρινών μετά την ολοκλήρωση της 13ης αγωνιστικής.


Λεωνίδας Γκουντουβάς (Γλαύκος Έσπερος-Γ΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Απέναντι στον ενισχυμένο Δίωνα Κυπαρισσίας με τους Πελεκάνο και Μουρατίδη πλέον στο ρόστερ του ο Γλαύκος Έσπερος πήγαινε για ένα μεγάλο ντέρμπι όπως και ήταν το παιχνίδι στο οποίο γνώρισε την ήττα με 78-75. Ο Γκουντουβάς σημείωσε 1 πόντο με την ομάδα του να έχει ρεκόρ 8-5.


Μάριος Τσίγκας (Απόλλων Καλαμαριάς-Γ΄ Εθνική 6ος όμιλος)

Ο Απόλλων Καλαμαριάς γνώριζε τη δύσκολη αποστολή που είχε στην έδρα του ισχυρού και πρωτοπόρου ΚΑΟ Δράμας με την ήττα να έρχεται με 79-60. Ο Τσίγκας πάντως ήταν διψήφιος έχοντας 10 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα. Στο 3-8 το ρεκόρ των "Ποντίων". 


Δημήτρης Κοσίνας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου