Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Μαντζούκας, Γεωργίου και Μάντζιος τις καλύτερες εμφανίσεις

Μαζί με τον ερχομό του 2023 ξεκίνησαν οι Εθνικές Κατηγορίες με τους Γιαννιώτες που αγωνίζονται μακριά από την πατρίδα τους να επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση. Βέβαια, υπάρχει και ο Λευτέρης Μαντζούκας που δε σταμάτησε καθόλου να αγωνίζεται το προηγούμενο διάστημα και που σταδιακά ανεβάζει τα λεπτά και τις μετοχές του στον Παναθηναϊκό. Με καλές εμφανίσεις οι Δημήτρης Γεωργίου και Δημήτρης Μάντζιος στη Β΄ Εθνική. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα πεπραγμένα τους.

 Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός/EuroLeague-Basket League)

Ο Παναθηναϊκός δε βρίσκεται σε καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα και αυτό φάνηκε αρχικά την περασμένη Πέμπτη στο Μόναχο όπου ηττήθηκε 84-68 από τη Μπάγερν. Ο Μαντζούκας αγωνίστηκε για 10:04 χωρίς να σκοράρει (0/1 τρίποντο) κάνοντας 1 κλέψιμο.

Η ομάδα του Ράντονιτς αντιμετώπισε δυσκολίες και στο πρωτάθλημα  καθώς το αξιόμαχο Περιστέρι επέστρεψε από το -21 το Σάββατο διεκδικώντας στα ίσια τη νίκη με το σουτ του Ντένμον υπό πολύ δύσκολες προϋποθέσεις να μη βρίσκει στόχο και τους "πράσινους" να κατακτούν αγχωτικά με 72-71 το ροζ φύλλο. Ο 19χρονος forward ήταν καλός καθώς σε 19:00 σημείωσε 7 πόντους (1/3 τρίποντα, 2/2 δίποντα), κατέβασε 5 ριμπάουντ (τα 4 επιθετικά), έκανε 2 κλεψίματα και μοίρασε 1 ασίστ. 


Χθες το βράδυ ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Φενέρμπαχτσε με 94-88 στο ΟΑΚΑ υποχωρώντας στο 6-12. Ο Μαντζούκας αγωνίστηκε για 11:48 χωρίς να σημειώσει κάποιο πόντο (0/1 τρίποντο) κατέβασε όμως 3 ριμπάουντ και έδωσε 1 ασίστ.



Άλκης Παππάς (Πανερυθραϊκός-Elite League) 

Επιστροφή σε γνώριμα λημέρια για τον πολύπειρο Γιαννιώτη guard καθώς αυτή είναι η 3η του θητεία στην αθηναϊκή ομάδα. Το Σάββατο πάντως ο Πανερυθραϊκός ηττήθηκε στην έδρα του από την Ελευθερούπολη του Ανδρέα Τσουμάνη με 84-77. Το ντεμπούτο του Παππά έγινε όμως με μόλις λίγες μέρες που είχε ενταχθεί στην ομάδα δεν αγωνίστηκε πολύ καθώς πάτησε παρκέ για 15'' έχοντας 0/1 τρίποντο. Στο 8-4 το ρεκόρ του Πανερυθραϊκού στην Elite League.


Ανδρέας Τσουμάνης (Ελευθερούπολη-Elite League)

Ενισχυμένη η Ελευθερούπολη στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο με στόχο να ανέβει περισσότερο στο βαθμολογικό πίνακα. Η αρχή έγινε κόντρα στον Πανερυθραϊκό όπου το 84-77 της έδωσε το "διπλό" βελτιώνοντας το ρεκόρ της στο 7-5. Ο Τσουμάνης αγωνίστηκε για 12:50 έχοντας 2 πόντους (1/2 δίποντα) και 3 ριμπάουντ. 


Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων-Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Με το "δεξί" στη νέα χρονιά μπήκαν οι Μαχητές επικρατώντας χθες το βράδυ με 86-58 της ΔΕΚΑ ανεβαίνοντας στο 8-3 μαζί με Πανσερραϊκό, Μακεδονικό και Ερμή Λαγκαδά. Ο Γεωργίου ήταν διψήφιος έχοντας 11 πόντους. 



με το νούμερο 4 ο Δημήτρης Γεωργίου


Δημήτρης Μάντζιος (Πανσερραϊκός-Β΄ Εθνική 4ος όμιλος) 

"Φωτιά" στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 4ου ομίλου έβαλε ο Πανσερραϊκός το Σάββατο μετά τη σπουδαία του νίκη με 64-59 επί του Μακεδονικού ανεβαίνοντας στην 1η θέση σε τετραπλή ισοβαθμία. Ο Μάντζιος ήταν μεταξύ των πρωταγωνιστών της μεγάλης νίκης έχοντας 10 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα.


Με το νούμερο 11 ο Δημήτρης Μάντζιος


Πολυχρόνης Τσίγκας (Ευκαρπία-Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Μεγάλη "μάχη" έδωσε η Ευκαρπία εκτός έδρας κόντρα στον Ερμή Λαγκαδά όμως τελικά δεν τα κατάφερε γνωρίζοντας την 10η ήττα της με 86-78. Ο Τσίγκας σημείωσε 4 πόντους.



Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας 2014-Γ΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Εντός έδρας ήττα γνώρισε ο Προμηθέας 2014 από τον Κ.Α.Ο. Κορίνθου με 76-64 πέφτοντας στο 3-9. Ο Βασιλείου σημείωσε 6 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο.



*Ο Σπύρος Παπανικολάου δεν αγωνίστηκε στην ήττα της Φ.Ε.Α. με 83-68 από τον Τρίτωνα.

**Ο Λεωνίδας Γκουντουβάς δεν αγωνίστηκε στην ήττα του Γλαύκου Έσπερου με 83-69 από τον Α.Ο. Ερμιονίδας.

***Ο Απόλλων Καλαμαριάς είχε το ρεπό του στη 12η αγωνιστική του 6ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής συνεπώς ο Μάριος Τσίγκας δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις.


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου