Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

IBC: Ο τέλειος Δεκέμβριος έφερε ιδανικό επίλογο στο 2022

Το IBC αποχαιρέτησε το 2022 πραγματοποιώντας τον τέλειο μήνα καθώς το Δεκέμβριο κατάφερε να έχει 100% επιτυχία στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να ανέβει πολύ στο βαθμολογικό πίνακα και να κοιτάζει με μεγάλη αισιοδοξία το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Μπαίνοντας στο Δεκέμβριο η γιαννιώτικη ομάδα γνώριζε πως είχε την ευκαιρία με 4 αγώνες μπροστά της με τους 3 μάλιστα στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο να αφήσει πίσω της ένα μέτριο Νοέμβριο όπου το ρεκόρ της ήταν στο 1-2. Άλλωστε, έχοντας δώσει μέχρι και το τέλος του Νοεμβρίου 7 αγώνες με απολογισμό 4 νίκες και 3 ήττες, το σύνολο του Γιάννη Παπαδόπουλου κατανοούσε απόλυτα την κρισιμότητα των τελευταίων παιχνιδιών του έτους και ανταποκρίθηκε με ιδανικό τρόπο στις απαιτήσεις που υπήρχαν. 

Το IBC με το 4Χ4 του Δεκεμβρίου κατάφερε να ολοκληρώσει τον 1ο γύρο με ρεκόρ 8-3 βρισκόμενο ισόβαθμο με τους Τιτάνες Παλαμά στην 4η θέση (το πάνω χέρι οι Θεσσαλοί λόγω της νίκης τους στο μεταξύ τους παιχνίδι) και έχοντας απόσταση 3 νικών από Άμφισσα και Παραμυθιά που ακολουθούν.

Το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο έγινε ο καλύτερος "σύμμαχος" των Γιαννιωτών που πήραν 3 νίκες κόντρα στους πρωτοπόρους Σοφάδες, την Ανόρθωση Βόλου και τη Νίκαια Λάρισας πανηγυρίζοντας στο ενδιάμεσο και το πολύ σημαντικό "διπλό" στην έδρα της Άμφισσας. 

Η παρουσία της τετράδας των Ξιούρα, Νταβουλτζόπουλου, Βάση και Ζώτου ήταν κομβική ώστε να έρθουν αυτές οι 4 σερί νίκες. Ο Ξιούρας μέτρησε 16.8 πόντους, ο Νταβουλτζόπουλος 13.5, ο Βάσης 13.0 και ο Ζώτος 12.8 χωρίς να χάσουν κανένα παιχνίδι βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα τους να αναρριχηθεί στο βαθμολογικό πίνακα. 

Στο φινάλε του έτους και μετά την ολοκλήρωση του 1ου γύρου το IBC κατάφερε να πάρει σχεδόν άριστα στο "σπίτι" του έχοντας 5 νίκες και 1 ήττα, από την Παραμυθιά, ενώ στους εκτός έδρας αγώνες ο απολογισμός ήταν 3 νίκες και 2 ήττες. 

Ο πρώτος μήνας του νέου έτους αναμένεται να έχει αρκετές προκλήσεις για το ανεβασμένο ψυχολογικά IBC με 2 εντός έδρας παιχνίδια (Καναλάκι και Αλμυρό) και 2 εκτός (Α.Ο. Τρίκαλα και Αγριά) που μπορούν να δώσουν στίγμα για το τελικό πλασάρισμα της ομάδας στο πρωτάθλημα.


Δημήτρης Κοσίνας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου