Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Πολλές καλές εμφανίσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο


Πολλές καλές εμφανίσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο για τους Γιαννιώτες που αγωνίζονται μακριά από την πόλη τους. Στην Elite League Τσουμάνης και Παπανικολάου ήταν κάτι παραπάνω από θετικοί στα παιχνίδια της Ελευθερούπολης και της Φ.Ε.Α., Γεωργίου και Τσίγκας είχαν ένα πολύ καλό Σάββατο στη Β΄ Εθνική με τον Μάντζιο να βοηθά ώστε να έρθει η 6η νίκη του Πανσερραϊκού ενώ διψήφιος ήταν ο Μάριος Τσίγκας στην 3η νίκη του Απόλλωνα Καλαμαριάς στη Γ΄ Εθνική. 


Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός- Basket League) 

φωτο: Panathinaikos BC

Τη νίκη με σκορ 71-57 κατέκτησε ο Παναθηναϊκός την Κυριακή επί της ΑΕΚ βελτιώνοντας το ρεκόρ του στο 6-2 στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League. Ο 19χρονος forward αγωνίστηκε για 21:03 έχοντας 4 πόντους (1/4 τρίποντα, 1/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.


Ανδρέας Τσουμάνης (Ελευθερούπολη- Elite League)

Αρκετά απαιτητικό ήταν το παιχνίδι που είχε να δώσει το περασμένο Σάββατο η Ελευθερούπολη στην έδρα του Ψυχικού. Η ήττα ήρθε με 94-78 με την ομάδα του Τσουμάνη να έχει ρεκόρ 5-5 στην Elite League. Σε 21:55 ο 21χρονος αθλητής μέτρησε 11 πόντους (4/6 δίποντα, 3/4 βολές, 0/1 τρίποντο) και 4 ριμπάουντ.


με το νούμερο 7 ο Ανδρέας Τσουμάνης


Σπύρος Παπανικολάου (Φ.Ε.Α.- Elite League) 

Σπουδαίο "διπλό" στην έδρα του Α.Ο. Αγρινίου πανηγύρισε η Φ.Ε.Α. με 79-74 βελτιώνοντας το ρεκόρ της στο 3-7. Σε 10:27 ο Παπανικολάου σημείωσε 7 πόντους (1/3 τρίποντα. 2/3 δίποντα) έχοντας ακόμα 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ.


με το νούμερο 12 ο Σπύρος Παπανικολάου


Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων- Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν οι Μαχητές γνώρισαν back to back ήττες καθώς η Χ.Α.Ν.Θ. κατάφερε να τους κερδίσει με 73-66 σπάζοντας το εντός έδρας αήττητο που είχαν. Ο Γεωργίου είχε 15 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο. Στο 7-3 ολοκλήρωσαν το πρώτο μισό της σεζόν οι Θεσσαλονικείς καθώς την επόμενη αγωνιστική έχουν το ρεπό τους.


με το νούμερο 4 ο Δημήτρης Γεωργίου


Δημήτρης Μάντζιος (Πανσερραϊκός- Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Ρολάρει ο Πανσερραϊκός του Δημήτρη Μάντζιου καθώς το Σάββατο κατέκτησε την 3η συνεχόμενη νίκη του και 6η συνολικά στο πρωτάθλημα με 72-63 επί της Ευκαρπίας. Ο Γιαννιώτης ψηλός είχε 8 πόντους στο συγκεκριμένο παιχνίδι. 


Πολυχρόνης Τσίγκας (Ευκαρπία- Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Οι δύο Γιαννιώτες αθλητές, Τσίγκας και Μάντζιος τέθηκαν αντιμέτωποι το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη με την Ευκαρπία να γνωρίζει την 9η συνεχόμενη ήττα της. Ο αριστερόχειρας guard πάντως ήταν πολύ καλός έχοντας 19 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα όντας ο πρώτος σκόρερ του αγώνα. 


Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας 2014- Γ΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Στη 2η νίκη του στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής έφτασε ο Προμηθέας 2014 με 69-44 επί του Α.Ο. Καλαμάτας 1980. 3 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο πέτυχε ο Βασιλείου με την ομάδα του να βρίσκεται στο 2-8.


Λεωνίδας Γκουντουβάς (Α.Ε. Γλαύκος Έσπερος- Γ΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα ο Γλαύκος Έσπερος καθώς επικράτησε και της Νηαρ Ηστ με 83-64 κατακτώντας την 3η σερί νίκη του και 7η συνολικά. Ο Γκουντουβάς είχε 2 πόντους με την ομάδα του να ανεβαίνει 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 7-3.


Μάριος Τσίγκας (Απόλλων Καλαμαριάς- Γ΄ Εθνική 6ος όμιλος)

Με τον Τσίγκα να σημειώνει 12 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα ο Απόλλων Καλαμαριάς επιβλήθηκε με 73-68 του Ρούπελ Σιδηροκάστρου ανεβαίνοντας στο 3-6. 



Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου