Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Season high για τον Πολυχρόνη Τσίγκα στη Β΄ Εθνική

Με τον Πολυχρόνη Τσίγκα να σημειώνει την καλύτερή του φετινή επίδοση σε πόντους και τον Νίκο Βασιλείου να προσθέτει μία ακόμα καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του στη Γ΄ Εθνική συνεχίστηκε η δράση το περασμένο Σαββατοκύριακο για τους Γιαννιώτες που αγωνίζονται μακριά από την πατρίδα τους. Επιστροφή στις νίκες για Ερμή Σχηματαρίου και Άλκη Παππά, δεύτερη σερί ήττα για την Ελευθερούπολη του Ανδρέα Τσουμάνη, ενώ την πρώτη ήττα γνώρισαν στη Β΄ Εθνική και οι Μαχητές του Δημήτρη Γεωργίου. Back to back νίκες για τον Πανσερραϊκό του Δημήτρη Μάντζιου. 

Άλκης Παππάς (Ερμής Σχηματαρίου- Elite League)

Ο πολύπειρος Γιαννιώτης guard ξεκίνησε στην αρχική 5αδα του Νίκου Οικονόμου στη νίκη του Ερμή Σχηματαρίου κόντρα στον Αμύντα με 68-64. Σε 16:39 σημείωσε 3 πόντους (1/3 δίποντα, 1/2 βολές, 0/2 τρίποντα), μοίρασε 3 ασίστ έχοντας ακόμα 1 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο. Στο 3-2 το ρεκόρ του Ερμή στην Elite League.


με το νούμερο 1 ο Άλκης Παππάς 


Ανδρέας Τσουμάνης (Ελευθερούπολη- Elite League)

Δεύτερη σερί ήττα για την Ελευθερούπολη και πρώτη εντός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα με 88-67 από τον Ηρακλή. Ο Τσουμάνης σε 11:29 είχε 6 πόντους (3/4 δίποντα) και 1 ριμπάουντ. Στο 3-2 και η Ελευθερούπολη στο βαθμολογικό πίνακα. 


Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων- Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Μεγάλο ντέρμπι κορυφής διεξήχθη το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη με τους 2 από τους 3 αήττητους, μέχρι τότε, Μακεδονικό και Μαχητές Πειραματικό Πεύκων να "διασταυρώνουν τα ξίφη τους". Οι γηπεδούχοι υποχρέωσαν την ομάδα του Γεωργίου στην πρώτη της ήττα με 76-67 με τον Γιαννιώτη guard να έχει 5 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο. Στο 4-1 η ομάδα της συμπρωτεύουσας. 


με το νούμερο 4 ο Δημήτρης Γεωργίου


Δημήτρης Μάντζιος (Πανσερραϊκός- Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Φόρα φαίνεται να πήρε ο Πανσερραϊκός καθώς κατέκτησε τη δεύτερη σερί νίκη του στον 4ο όμιλο της Β΄ Εθνικής με 60-56 επί του Ερμή Λαγκαδά. Ο Μάντζιος είχε 2 πόντους από πλευράς "ερυθρολεύκων". Στο 2-2 πλέον ο Πανσερραϊκός. 


Πολυχρόνης Τσίγκας (Ευκαρπία- Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Μεγάλη "μάχη" έγινε στο παιχνίδι της Ευκαρπίας με την Σταυρούπολη με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν τελικά με 84-82 και την Ευκαρπία να χάνει την ευκαιρία για την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά ο Τσίγκας πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση έχοντας 19 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα. 


Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας 2014- Γ΄ Εθνική 1ο όμιλος)

0/5 για το νεανικό σύνολο Προμηθέας 2014 στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής μετά τη νέα ήττα από την Καλαμάτα με 83-70. Ο Βασιλείου πρόσθεσε μία ακόμα καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του σημειώνοντας 14 πόντους με 1 τρίποντο.


Μάριος Τσίγκας (Απόλλων Καλαμαριάς- Γ΄ Εθνική 6ος όμιλος)

Δεν μπόρεσε να φανεί ιδαίτερα ανταγωνιστικός ο Απόλλων Καλαμαριάς στην έδρα της Κομοτηνής γνωρίζοντας την ήττα με 83-59 με τον Τσίγκα να σημειώνει 1 πόντο. Στο 2-3 το ρεκόρ των "Ποντίων" στον 6ο όμιλο.



*Ο Λευτέρης Μαντζούκας δεν αγωνίστηκε στην εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού από την Παρτίζαν με 91-89 για την 6η αγωνιστική της EuroLeague. Επίσης το παιχνίδι των "πρασίνων" με τον Προμηθέα Πάτρας για την 5η αγωνιστική της Basket League αναβλήθηκε λόγω του ποδοσφαιρικού ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

**Ο Σπύρος Παπανικολάου δεν αγωνίστηκε στην οριακή ήττα της Φ.Ε.Α. από το Μαρούσι με 67-66 σε αγώνα που έγινε στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Elite League.


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου