Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Εξαιρετικές εμφανίσεις για Μάντζιο, Γεωργίου, Τσίγκα, σταθερά καλοί Τσουμάνης και Βασιλείου

Με τους Δημήτρη Μάντζιο, Δημήτρη Γεωργίου και Πολυχρόνη Τσίγκα  να πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις στη Β΄ Εθνική, τον Ανδρέα Τσουμάνη να είναι εκ νέου καλός με την Ελευθερούπολη στην Elite League και τον Νίκο Βασιλείου να μετατρέπεται σε ηγετική μορφή του Προμηθέα 2014 στη Γ΄ Εθνική συνεχίστηκε η δράση για τους Γιαννιώτες που αγωνίζονται μακριά από την πόλη τους. 

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός- Basket League/EuroLeague)

Για 05:22 πάτησε παρκέ στο Τελ Αβίβ ο Λευτέρης Μαντζούκας στην ήττα του Παναθηναϊκού με 85-74 από τη Μακάμπι στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της EuroLeague. Στη μοναδική προσπάθεια που πήρε ευστόχησε έχοντας 3 πόντους με 1/1 τρίποντο.

Την Κυριακή οι "πράσινοι" επικράτησαν με 77-67 του Κολοσσού Ρόδου στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων για την 4η αγωνιστική της Basket League. Ο 19χρονος forward σε 11:39 σημείωσε 8 πόντους (2/4 τρίποντα, 1/2 δίποντα), πήρε 2 ριμπάουντ και μοίρασε 1 ασίστ. 

φωτο: Panathinaikos BC (Facebook)

Άλκης Παππάς (Ερμής Σχηματαρίου- Elite League)

Την ήττα με σκορ 78-70 γνώρισε ο Ερμής Σχηματαρίου από τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο για την 4η αγωνιστική της Elite League. Στα 05:43 που αγωνίστηκε ο 34χρονος guard δε σημείωσε κάποιο πόντο έχοντας 1 ασίστ. Στο 2-2 το ρεκόρ της ομάδας του Νίκου Οικονόμου.

φωτο: Ερμής Σχηματαρίου (Facebook)


Ανδρέας Τσουμάνης (Ελευθερούπολη- Elite League)

Πρώτη ήττα στην Elite League για την Ελευθερούπολη από το Μαρούσι με 101-86 την περασμένη Κυριακή. Ο Ανδρέας Τσουμάνης ήταν καλός καθώς σε 22:58 είχε 10 πόντους (2/2 τρίποντα, 2/5 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα. Η Ελευθερούπολη μετά την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής έχει 3 νίκες και 1 ήττα.


Σπύρος Παπανικολάου (Φ.Ε.Α.- Elite League) 

Η Φ.Ε.Α. είχε ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Παπάγου το Σάββατο με την 4η ήττα της να έρχεται με 89-66. Ο Παπανικολάου αγωνίστηκε για 06:18 χωρίς να σκοράρει. 0-4 πλέον για τη Φ.Ε.Α. που μαζί με τον Αμύντα και την Καβάλα δεν έχουν γευτεί τη χαρά της νίκης ακόμα. 


Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων- Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Στο 4-0 το ρεκόρ των Μαχητών μετά την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής καθώς το Σάββατο υπέταξαν και τον Λεύκιππο Ξάνθης με 65-53. Ο Γεωργίου πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση σημειώνοντας 19 πόντους με 1 τρίποντο και με αυτόν τον τρόπο συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του 1ου σκόρερ στον 4ο όμιλο έχοντας συνολικά 82 πόντους.  


Τα highlights του αγώνα (με το νούμερο 4 ο Γεωργίου)


Δημήτρης Μάντζιος (Πανσερραϊκός- Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο διάστημα ο Μάντζιος επέστρεψε με δυναμικό τρόπο στη δράση όπως και η ομάδα του που κατέκτησε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα με 73-55 στην έδρα του Πολύγυρου. Η συμβολή του 27χρονου Γιαννιώτη ήταν μεγάλη καθώς σημείωσε 23 πόντους. 


Πολυχρόνης Τσίγκας (Ευκαρπία- Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Μεγάλη "μάχη" έδωσε η Ευκαρπία με στόχο να φτάσει στο πρώτο ροζ φύλλο στο πρωτάθλημα όμως τελικά δεν τα κατάφερε με την ΔΕΚΑ να παίρνει τη νίκη στην παράταση με 78-68 (65-65 κ.α.). Ο Τσίγκας ήταν πολύ καλός και με τους 18 πόντους με 3 τρίποντα που σημείωσε ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ευκαρπίας. Ακόμη κατέβασε 10 ριμπάουντ κάνοντας double double.


Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας 2014- Γ΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Εντός έδρας ήττα από τον Γλαύκο Έσπερο για τον Προμηθέα 2014 με 64-59 την Κυριακή και πλέον το ρεκόρ της ομάδας του Νίκου Βασιλείου είναι στο 0-4. Ο Γιαννιώτης guard πάντως ήταν πολύ καλός με 17 πόντους και 3 τρίποντα. 


Μάριος Τσίγκας (Απόλλων Καλαμαριάς- Γ΄ Εθνική 6ος όμιλος)

Ήττα με 82-75 γνώρισε ο Απόλλων Καλαμαριάς από τον Κ.Α.Ο. Χαλκιδικής και πλέον το ρεκόρ των "Ποντίων" είναι στο 2-2. Ο Τσίγκας σημείωσε 5 πόντους για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.


Δημήτρης Κοσίνας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου