Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Θρύλος Ιωαννίνων-Φαίακας Κέρκυρας 69-47: "Έσπασε" το αήττητο του Φαίακα ο τρομερός Θρύλος (vid)

Ένας καταιγιστικός Θρύλος Ιωαννίνων παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο κυριαρχώντας απόλυτα απέναντι στον Φαίακα Κέρκυρας φτάνοντας στη 2η νίκη του στο πρωτάθλημα με σκορ 69-47.

Παπαζυγούρας με 16 πόντους, Στύλος με 12, Ράπτης με 11, Κυράννας με 10 οι διψήφιοι του Θρύλου Ιωαννίνων. Από τον Φαίακα, Στεμπάρι και Χατζόπουλος ήταν απελπιστικά μόνοι έχοντας από 21 πόντους ο καθένας. Μεγάλη η απουσία του Περούλη για τους Κερκυραίους από τους οποίους έλειψε και ο Σκούρτης.

Ο Λευτέρης Κοσμάς αποφάσισε να βάλει τον ψηλό και δυνατό Ράπτη πάνω στο Χατζόπουλο προκειμένου να προσπαθήσει να τον δυσκολέψει απ' το να βρει ρυθμό. Ο Θρύλος κατάφερε να επιβάλει στα πρώτα 5΄ τον ρυθμό του προηγούμενος με 10-3 δυσκολεύοντας πολύ τον Φαίακα. Οι γηπεδούχοι πήγαν αρκετές φορές στη "γραμμή της φιλανθρωπίας" ενώ ο Ράπτης είχε βγει "λίρα εκατό" σε άμυνα και επίθεση. Το διψήφιο προβάδισμα δεν άργησε με το σκορ να γίνεται 13-3 μετά από τρίποντο του Στύλου από την κορυφή. Οι φιλοξενούμενοι με τον Στεμπάρι προσπάθησαν να το μαζέψουν με τον αθλητικό ψηλό να είναι πολύ καλός σε όλους τους τομείς εκτός από τις βολές όπου έχασε αρκετές. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 16-8. 

Ήταν δεδομένο ότι οι Φαίακες θα στηριχθούν αρκετά στον Στεμπάρι ο οποίος έδειξε στο πρώτο λεπτό της δεύτερης περιόδου ότι θα κουβαλήσει την ομάδα του με τον coach Κοσμά να καλεί το time out για να δώσει οδηγίες στους παίκτες του να περιορίσουν τη δράση του (18-11). Ο Κυράννας έδινε επιθετικές λύσεις στο Θρύλο έχοντας ήδη 7 πόντους (21-11). Στη συνέχεια μία απόφαση των διαιτητών προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες του coach Κοντογιάννη. Συγκεκριμένα στην αρχή ο ρεφ Διαμάντης φάνηκε να ετοιμάζεται να δώσει καλάθι και φάουλ σε προσπάθεια του Χατζόπουλου όμως μετά από μίνι σύσκεψη με τον ρεφ Κληματά δόθηκαν βήματα στον έμπειρο ψηλό του Φαίακα με τον Κληματά να παίρνει πάνω του το σφύριγμα. Ο coach Κοντογιάννης διαμαρτυρήθηκε έντονα με αποτέλεσμα να χρεωθεί με τεχνική ποινή. Η ζώνη 2-1-2 του Φαίακα με τον Στεμπάρι να είναι ο παίκτης που βρισκόταν κάτω από το καλάθι έφερε δυσκολίες στους γηπεδούχους καθώς ο νεαρός ψηλός "έλεγχε την εναέρια κυκλοφορία." Μάλιστα κουβάλησε την ομάδα του μαζί με τον αποτελεσματικό Χατζόπουλο με τον Φαίακα με επιμέρους 11-2 να μειώνει στον πόντο (23-22). 

Μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Παπαζυγούρας ήταν αυτός που "έκλεψε την παράσταση" με 7 συνεχόμενους πόντους στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 30-22. Ο Θρύλος είχε επιθετική πολυφωνία σε αντίθεση με τον Φαίακα από τον οποίο ο Στεμπάρι είχε τους 14 από τους 22 πόντους. Βέβαια ήταν απελπιστικά άστοχος στις βολές κάτι που έπρεπε να διορθώσει στη συνέχεια του αγώνα.  

Για περίπου 3΄ ο Θρύλος έμεινε χωρίς καλάθι με τον Φαίακα να μειώνει σε 30-25 όμως 4 σερί πόντοι του Στύλου έφεραν την ομάδα του στο +9 (34-25). Ο Παπαζυγούρας ήταν εξαιρετικός με τον Θρύλο να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή φτάνοντας στο +18 (45-27). Ο Φαίακας είχε βγει "έξω από τα νερά του" με του Γιαννιώτες να κυριαρχούν απόλυτα στο παρκέ και να κλείνουν το δεκάλεπτο με μία διαφορά της τάξεως των 19 πόντων (52-33 στο 30΄). 

Ο Λυγούρας με τον Τζίμα ήταν πολύ καλοί στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου με τον πρώτο να έχει 6 μαζεμένους πόντους και τη διαφορά να παραμένει σε υψηλά επίπεδα (58-36). Οι παίκτες του Λευτέρη Κοσμά συνέχισαν να δείχνουν εξαιρετικό πρόσωπο με το σκορ στο 37΄ να είναι στο 67-44. Το τελικό 69-47 έδωσε στη γιαννιώτικη ομάδα τη 2η νίκη της σεζόν υποχρεώνοντας τον Φαίακα να γνωρίσει την 1η του ήττα.


MVP

Ο Αλέξης Παπαζυγούρας ήταν εξαιρετικός έχοντας 16 πόντους κάνοντας τη διαφορά σε σημεία του αγώνα που τον χρειάστηκε η ομάδα του.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

Καλό παιχνίδι από τον Στύλο με 12 πόντους, πολύ καλός ο Ράπτης με 11 ενώ θετικοί ήταν και οι Κυράννας με 10 και Σκούμπος με 8.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Η τρίτη περίοδος ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα καθώς στο 30-25 οι  Φαίακες έδειξαν να μένουν από δυνάμεις σε αντίθεση με τον Θρύλο που ήταν φοβερός φτάνοντας τη διαφορά ακόμα και στους 20. Από εκεί και μετά οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν άψογα το παιχνίδι φτάνοντας στην κατάκτηση του ροζ φύλλου.


Τα highlights του αγώνα


Τα δεκάλεπτα: 16-8, 30-22, 52-33, 69-47

Διαιτητές: Διαμάντης-Κληματάς 

Θρύλος Ιωαννίνων (Κοσμάς-Παπαδόπουλος): Τζίμας 2, Ιωαννίδης, Κυράννας 10(2), Στύλος 12(1), Παπαζυγούρας 16(1), Μολώνης, Τουλιάς 2, Σκούμπος 8(1), Φώτης, Βελογιάννης, Λυγούρας 8, Ράπτης 11(1)

Φαίακας Κέρκυρας (Κοντογιάννης): Σέκας 5(1), Λινάρδος, Κακαρούγκας, Στεμπάρι 21, Χατζόπουλος 21 Βλασερός, Τσενεμπής, Κρασακόπουλος 


Δημήτρης Κοσίνας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου