Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Α.Σ. Βίκος Ιωαννίνων: Δυνατός και ενισχυμένος με στόχο να κατακτήσει την άνοδο

Βρισκόμαστε μόλις λίγες μέρες μακριά από το πρώτο τζάμπολ στον 3ο όμιλο της Β΄ Εθνικής και άπαντες στον Βίκο Ιωαννίνων περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία την εκκίνηση του φετινού πρωταθλήματος έχοντας υψηλές βλέψεις και φιλοδοξίες.

Οι αλλαγές σε πάγκο και ρόστερ

Η διοίκηση επένδυσε και με το παραπάνω το φετινό καλοκαίρι προκειμένου να δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο που θα πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά ξεκινόντας από τη θέση του προπονητή. 

Πέρυσι η γιαννιώτικη ομάδα είχε στην άκρη του πάγκου της τον Νίκο Ρήγγα του οποίου η πορεία κρίνεται ως άκρως επιτυχημένη. Πώς να μην είναι άλλωστε από τη στιγμή που κατέκτησε το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με ρεκόρ 17-1; Παρόλα αυτά οι δύο πλευρές δε συνέχισαν τη συνεργασία τους τραβώντας διαφορετικούς δρόμους. Ο διάδοχος του Ρήγγα έμελλε να είναι ο δις πρωταθλητής της Β΄ Εθνικής τις τελευταίες 3 σεζόν (με Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα και Αίαντα Ευόσμου) Θωμάς Κωστόπουλος τον οποίο η διοίκηση της ομάδας γνωρίζει πάρα πολύ καλά από την άκρως επιτυχημένη συνεργασία τους στα χρόνια του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα όταν κατέκτησαν τα πρωταθλήματα της Γ΄ και Β΄ Εθνικής.

Μεγάλες ήταν οι αλλαγές στο ρόστερ συγκριτικά με την περσινή σεζόν προκειμένου ο Θεσσαλονικιός προπονητής να δημιουργήσει μία ισχυρή ομάδα. Συνολικά αποχώρησαν 8 παίκτες ενώ αποκτήθηκαν 9. Σε αυτούς τους 9 προσθέστε και τους 5 που παρέμειναν και έτσι δημιουργείται το μίγμα των 14 παικτών με το οποίο δουλεύει ο coach Κωστόπουλος.

Αναλυτικά οι κινήσεις στο θερινό μεταγραφικό παζάρι:

Ήρθαν: Γιώργος Μαυρογιάννης, Θοδωρής Τσιλούλης, Βασίλης Πάτρας, Δημήτρης Καλαμπάκας, Γιάννης Κοτσάνος, Χρήστος Καννής, Νίκος Ιωαννίδης, Δημήτρης Αντωνίου, Λευτέρης Αποστόλου

Ανανέωσαν: Ντίνος Σταυρόπουλος, Γιάννης Αναγνωστάκης, Παναγιώτης Δήμος, Βασίλης Βαράκας, Δημήτρης Αποστολίδης

Έφυγαν: Σίμος Ιωακειμίδης, Γιάννης Αγγελόπουλος, Ντίνος Λαμπρόπουλος, Φώτης Νταβουλτζόπουλος, Γιάννης Καστανιώτης, Παναγιώτης Θώδης, Βασίλης Κολότσιος, Δημήτρης Πρεμέτης


Τα "βαρόμετρα" 

Θοδωρής Τσιλούλης

φωτο: Νίκος Ζήνας-Βίκος BC

Ο Λαρισαίος combo guard αποκτήθηκε το καλοκαίρι με 2ετές συμβόλαιο δείχνοντας ξεκάθαρα πόσο πολύ πιστεύουν οι διοικούντες και ο προπονητής στις ικανότητές του. Πρωταθλητής Α2 πέρυσι με την Καρδίτσα με 7.0 πόντους (45% δίποντο, 27.5% τρίποντο, 84.2% βολές), 3.3 ασίστ, 2.8 ριμπάουντ και 1.0 κλέψιμο σε κάτι παραπάνω από 21΄ σε 28 συμμετοχές. Παίκτης με πολλές παραστάσεις από Α1 και Α2 κατηγορία είναι άλλωστε και αναμένεται να κάνει τη διαφορά στην περιφέρεια.


Γιώργος Μαυρογιάννης 

φωτο: lefkipposbc.gr

Ο "εγκέφαλος" του Βίκου Ιωαννίνων στη φετινή σεζόν δίχως καμία αμφιβολία θα είναι ο Βολιώτης playmaker. Την προηγούμενη φορά που αγωνίστηκε στα Ιωάννινα ήταν για λογαριασμό του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα με την ίδια διοικούσα επιτροπή και φυσικά τον Θωμά Κωστόπουλο ως προπονητή. Τότε η συνεργασία είχε στεφθεί με απόλυτη επιτυχία καθώς η ομάδα είχε κατακτήσει τον τίτλο στη Β΄ Εθνική. Ο 30χρονος παίκτης γνωρίζει άριστα τα "θέλω" του προπονητή του και έχει την εμπειρία και την ποιότητα προκειμένου να κάνει τη διαφορά από τη θέση "1".


Δημήτρης Καλαμπάκας

φωτο: Θωμάς Παππάς

Μία από τις πολύ ηχηρές προσθήκες του καλοκαιριού ήταν αυτή του 33χρονου forward, πρωταθλητή την περσινή σεζόν στη Β΄ Εθνική με τον Αίαντα Ευόσμου. Ο Θωμάς Κωστόπουλος τον ήξερε πολύ καλά από την περσινή κοινή θητεία τους και επιθυμούσε να συνεργαστεί ξανά μαζί του. 13.2 πόντους σε 26 συμμετοχές είχε άλλωστε ο Θεσσαλονικιός αθλητής και ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του Αίαντα. Έχοντας αγωνιστεί για 4 σεζόν στην Α1 (οι 3 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ) και 6 στην Α2 (1363 πόντους σε 170 συμμετοχές) είναι δεδομένο ότι δίνει άλλη διάσταση στις θέσεις των forwards στη γιαννιώτικη ομάδα.


Βασίλης Πάτρας

ΓΣΕ Official (Facebook)

Τις δύο σεζόν που έμεινε μακριά από την πόλη των Ιωαννίνων ο 27χρονος forward αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α2 με Καβάλα και Ελευθερούπολη αντίστοιχα ανεβαίνοντας επίπεδο. Στην επιστροφή του είναι δεδομένο ότι λογίζεται ως ένα από τα πλέον σημαντικά γρανάζια στη μηχανή του Θωμά Κωστόπουλου και η δική του απόδοση θα παίξει σημαντικό ρόλο στη φετινή πορεία των Γιαννιωτών.


Γιάννης Κοτσάνος

φωτο: Θωμάς Παππάς

Εκτός από τον Καλαμπάκα ο Θωμάς Κωστόπουλος συνεργάστηκε με μεγάλη επιτυχία την περσινή χρονιά στον Αίαντα Ευόσμου και με τον Κοτσάνο. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι είχε 13.0 πόντους σε 25 συμμετοχές υπό τις οδηγίες του Θεσσαλονικιού προπονητή. Πρόκειται για αθλητικό center που αναμένεται να είναι "κλειδί" στο παιχνίδι του Βίκου Ιωαννίνων.



Α.Σ. ΒΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 2022/2023

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΘΕΣΗ

ΥΨΟΣ

ΗΛΙΚΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Guard

1,93

30

ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΙΛΟΥΛΗΣ

Guard

1,92

29

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΣ

Guard

1,93

20

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΝΗΣ

Guard

1,91

23

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΡΑΚΑΣ

Guard

1,91

20

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ

Guard/Forward

1,92

28

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

Guard/Forward

1,92

19

ΝΤΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Forward

2,00

47

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Forward

2,02

33

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Forward

1,97

16

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Forward/Center

2,02

27

ΝΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Forward/Center

2,05

24

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΑΝΟΣ

Center

2,07

31

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Center

2,00

32

Coach: ΘΩΜΑΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Assistant Coach: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΪΚΑΣ

 


Έδρα: Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων 



Το πρόγραμμα του Βίκου Ιωαννίνων στην κανονική περίοδο:

1ος Γύρος

1η αγωνιστική (8/10): Φίλλιπος Βέροιας (εκτός)

2η αγωνιστική (15/10): Δόξα Λευκάδας (εντός)

3η αγωνιστική (22/10): ρεπό 

4η αγωνιστική (29/10): Ολυμπιακός Βόλου (εκτός)

5η αγωνιστική (5/11): Πρωτέας Γρεβενών (εντός)

6η αγωνιστική (12/11): Ναύαρχος Βότσης (εκτός)

7η αγωνιστική (19/11): Αναγέννηση Καρδίτσας (εντός)

8η αγωνιστική (26/11): Trikala Basket (εκτός)

9η αγωνιστική (3/12): ΑΓΣ Ιωαννίνων (εντός)

10η αγωνιστική (10/12): Νίκη Βόλου (εκτός)

11η αγωνιστική (21/12): Έσπερος Λαμίας (εντός)


2ος Γύρος

12η αγωνιστική (7/1): Φίλιππος Βέροιας (εντός)

13η αγωνιστική (14/1): Δόξα Λευκάδας (εκτός)

14η αγωνιστική (21/1): ρεπό

15η αγωνιστική (28/1): Ολυμπιακός Βόλου (εντός)

16η αγωνιστική (4/2): Πρωτέας Γρεβενών (εκτός)

17η αγωνιστική (11/2): Ναύαρχος Βότσης (εντός)

18η αγωνιστική (18/2): Αναγέννηση Καρδίτσας (εκτός)

19η αγωνιστική (4/3): Trikala Basket (εντός)

20η αγωνιστική (11/3): ΑΓΣ Ιωαννίνων (εκτός)

21η αγωνιστική (18/3): Νίκη Βόλου (εντός) 

22η αγωνιστική (1/4): Έσπερος Λαμίας (εκτός)


Δημήτρης Κοσίνας

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλή και αναλυτική παρουσίαση ομάδας. Αν δίπλα στα ονόματα των παικτών υπήρχαν και να νούμερα της φανέλας τους, αυτό (α) θα βοηθούσε σημαντικά να γνωρίσει ο φίλαθλος καλύτερα τους παίκτες και (β) η παρουσίαση θα ήταν πιο πλήρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή