Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ: Πρώτο τζάμπολ στη νέα αγωνιστική περίοδο

Αναμονή τέλος στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ που αύριο κάνει πρεμιέρα με 9 αγώνες να είναι προγραμματισμένοι να πραγματοποιηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στο Βόρειο όμιλο το πρώτο χρονικά παιχνίδι είναι αυτό ανάμεσα σε Μολοσσούς και Φαίακα Κέρκυρας. Οι Γιαννιώτες υποδέχονται την ομάδα του Παναγιώτη Κοντογιάννη σε ένα άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι καθώς οι μεν Μολοσσοί προέρχονται από την καλύτερη σεζόν τους και ο δε Φαίακας παρουσιάζεται αρκετά ενισχυμένος. Τζάμπολ στις 14:00 στο Νέο Κλειστό.

Μία ώρα αργότερα στην Κέρκυρα ο νεοφώτιστος Λέων καλείται να αντιμετωπίσει τη Νικόπολη Πρέβεζας. Οι Πρεβεζιάνοι έχουν φέτος στις τάξεις τους και τον Κώστα Νίκα θέλοντας σίγουρα να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον όμιλο με τον Λέοντα στην αντίπερα όχθη να έχει τη "δίψα" για μία καλή πορεία. 

Το μενού περιλαμβάνει και το πρώτο από τα πολλά φετινά ντέρμπι στο νησί των Φαιάκων με τον Κερκυραϊκό ως τυπικά γηπεδούχο να αντιμετωπίζει την Γ.Ε.Κ. Οι δύο "μονομάχοι" έχουν όνειρα και φιλοδοξίες στη φετινό απαιτητικό πρωτάθλημα.

Στο μοναδικό αγώνα που θα γίνει την Κυριακή ο Θρύλος Ιωαννίνων ξεκινά με εκτός έδρας αποστολή απέναντι στον Ιόνιο. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον περσινό κορμό προσθέτοντας ορισμένα ακόμα κομμάτια στο παζλ. Από την άλλη το σύνολο του Λευτέρη Κοσμά συνεχίζει με την ίδια φιλοσοφία με τους αρκετούς νεαρούς παίκτες από τα τμήματα υποδομών έχοντας βάλει στη "μηχανή" του και μερικούς πιο έμπειρους. 


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 

Μολοσσοί- Φαίακας Κέρκυρας (14:00)

Λέων Κέρκυρας- Νικόπολη Πρέβεζας (15:00)

Κερκυραϊκός- Γ.Ε.Κ. (19:00)

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 

Ιόνιος- Θρύλος Ιωαννίνων (16:00)

Ρεπό: Αστράκα B.C.


Στο Νότιο όμιλο συμμετέχουν 10 ομάδες με τα 4 παιχνίδια να γίνονται αύριο και ένα την Κυριακή. Η Δόξα Πύρρου Άρτας λογίζεται ως το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της πρωτιάς έχοντας ενισχυθεί σημαντικά (Θώδης, Κρικώνης, Ιωαννίδης, Παππάς κ.α.) και έχοντας στον πάγκο της τον "σπεσιαλίστα" στις ανόδους Τάκη Παππά. Αντίπαλος της ο Β.Α.Ο. Άρτας που επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία μετά από μία εξαιρετική χρονιά στη Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. 

Ο Αίας Άρτας εκκινεί τη φετινή σεζόν με εκτός έδρας αποστολή απέναντι στην Α.Λ.Φ.Α. 93΄ θέλοντας να μπει με το "δεξί" στο πρωτάθλημα. Ο Πύρρος Αρταίων υποδέχεται τον πάντα υπολογίσιμο Λέοντα Μεσολογγίου αύριο το μεσημέρι στο Νέο Τ9 Άρτας. 

Το Σάββατο είναι προγραμματισμένο να γίνει και το παιχνίδι του Π.Α.Σ. Ναυπάκτου με τη Γ.Ε. Αγρινίου. Οι γηπεδούχοι την περσινή σεζόν βρέθηκαν στα playoff και σίγουρα θα θέλουν μία εξίσου καλή πορεία και φέτος. Οι φιλοξενούμενοι υποβιβάστηκαν πέρυσι από τη Γ΄ Εθνική όμως θέλουν να κάνουν ένα "φρέσκο" ξεκίνημα με προπονητή τον Μιχάλη Σταμουλάκη που για τόσα χρόνια υπηρέτησε την ομάδα ως παίκτης και αρχηγός.

Τέλος, την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι του Παναιτωλικού με τον Γρηγόρη Λιακατά.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο 22 Οκτωβρίου

Ά.Λ.Φ.Α. 93΄- Αίας Άρτας (15:00)

Πύρρος Αρταίων- Λέων Μεσολογγίου (16:00)

Π.Α.Σ. Ναυπάκτου- Γ.Ε. Αγρινίου (18:00)

Δόξα Πύρρου Άρτας- Β.Α.Ο. Άρτας (18:30)

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 

Παναιτωλικός- Γρηγόρης Λιακατάς (17:00)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου