Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Ανεβαίνει ο Μαντζούκας, παίκτης "κλειδί" ο Τσουμάνης, πρωταγωνιστεί ο Γεωργίου


Με τον Λευτέρη Μαντζούκα να ανεβάζει συνεχώς το χρόνο συμμετοχής του στον Παναθηναϊκό αρχίζοντας να γίνεται σημαντικό κομμάτι, τον Ανδρέα Τσουμάνη να είναι σταθερά στους πρωταγωνιστές της Ελευθερούπολης στην Elite League, τον Δημήτρη Γεωργίου να οδηγεί τους Μαχητές στην κορυφή του 4ου ομίλου της Β΄ Εθνικής και τον Νίκο Βασιλείου να αποκτά ηγετικό ρόλο στον Προμηθέα 2014 συνεχίστηκε η δράση για τους Γιαννιώτες που αγωνίζονται μακριά από τη γενέτειρά τους. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα πεπραγμένα τους.  

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός- Basket League/EuroLeague)

Αρκετό χρόνο συμμετοχής πήρε ο 19χρονος forward στο παιχνίδι της περασμένης Παρασκευής κόντρα στη Μονακό όπου ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 83-80 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της EuroLeague. Συγκεκριμένα αγωνίστηκε για 17:57 χωρίς να σημειώσει κάποιο πόντο είχε όμως 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

φωτο: Panathinaikos BC

Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός φιλοξενήθηκε από τον Ιωνικό επικρατώντας εύκολα με 86-62 σε παιχνίδι για την 3η αγωνιστική της Basket League. Σε 24:21 ο Μαντζούκας σημείωσε 8 πόντους (2/2 τρίποντα, 1/3 δίποντα), κατέβασε 4 ριμπάουντ δίνοντας και 1 ασίστ.


Άλκης Παππάς (Ερμής Σχηματαρίου- Elite League)

Δύο αγώνες για τον Παππά την περασμένη εβδομάδα. Αρχικά την Τετάρτη ο Ερμής αντιμετώπισε τον Πανερυθραϊκό για το Κύπελλο Ελλάδος γνωρίζοντας την ήττα με 97-95 σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο οποίο χρειάστηκε να παιχτούν 3 παρατάσεις για να κριθεί ο νικητής. Σε 13:46 είχε 4 πόντους (1/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 0/1 δίποντο) και 1 ριμπάουντ κόντρα σε μία ομάδα που έχει συνδέσει το όνομά του.

φωτο: Αθανάσιος Δέδες-Ερμής Σχηματαρίου

Στο πρωτάθλημα η ομάδα του Νίκου Οικονόμου βελτίωσε το ρεκόρ της στο 2-1 μετά την εντός έδρας επικράτηση με 65-60 επί του Αμαρουσίου. Σε 20:30 ο Παππάς είχε 5 πόντους (1/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 0/5 δίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο. 


Τα highlights του αγώνα (με το νούμερο 1 ο Παππάς)


Ανδρέας Τσουμάνης (Ελευθερούπολη- Elite League)

Η Ελευθερούπολη συνεχίζει να πρωταγωνιστεί και στις 2 διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει. Στο Κύπελλο Ελλάδος πήρε την πρόκριση για την 3η αγωνιστική της Β΄ Φάσης κατακτώντας τη νίκη στην έδρα του Πανσερραϊκού με 82-75. Ο Τσουμάνης σε 23:05 είχε 6 πόντους (3/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στη νίκη. 


3Χ3 στην Elite League για το σύνολο του Σίσκου που κατέβαλε την αντίσταση του Παπάγου με 91-87 και φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Γιαννιώτης forward σε 20:33 σημείωσε 7 πόντους (3/5 δίποντα, 1/1 βολή, 0/1 τρίποντο), πήρε 5 ριμπάουντ κάνοντας και 3 κλεψίματα. 


Τα highlights του αγώνα (με το νούμερο 7 ο Τσουμάνης)


Σπύρος Παπανικολάου (Φ.Ε.Α.- Elite League) 

Διαφορά δύο κατηγοριών χώριζε την Φ.Ε.Α. με την Κ.Α.Π. με την ομάδα του Σπύρου Παπανικολάου να επιβεβαιώνει τη μεγαλύτερη δυναμική της φτάνοντας στο άνετο 82-43 και την πρόκριση στην 3η αγωνιστική της Β΄ Φάσης του Κυπέλλου. Ο Παπανικολάου πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής κάνοντας πολύ καλό παιχνίδι καθώς σε 20:53 σημείωσε 13 πόντους (4/4 τρίποντα, 1/1 βολή, 0/1 δίποντο) έχοντας ακόμα 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ. 

Από την άλλη στην Elite League η Φ.Ε.Α. δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης γνωρίζοντας την 3η της ήττα σε ισάριθμους αγώνες με 82-77 από τον Χαρίλαο Τρικούπη. Ο 21χρονος guard έπαιξε για 16:07 χωρίς όμως να πετύχει κάποιο πόντο έχοντας 1 ασίστ και 1 κλέψιμο. 


Τα highlights του αγώνα (με το νούμερο 12 ο Παπανικολάου)


Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων- Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Από νωρίς στη φετινή σεζόν οι Μαχητές "δείχνουν τα δόντια τους" καταφέρνοντας να φιγουράρουν στην 1η θέση με 3-0 ρεκόρ. Το Σάββατο πέρασαν από την έδρα της Ευκαρπίας με 93-75 με τον Γεωργίου να είναι εκ νέου ανάμεσα στους πρωταγωνιστές έχοντας 15 πόντους.


Τα highlights του αγώνα (με το νούμερο 4 ο Γεωργίου)


Πολυχρόνης Τσίγκας (Ευκαρπία- Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Το παιχνίδι της Ευκαρπίας με τους Μαχητές είχε διπλό ενδιαφέρον καθώς στους γηπεδούχους αγωνίζεται ο Τσίγκας. Ο αριστερόχειρας guard είχε 8 πόντους με 2 τρίποντα με την ομάδα του όμως να γνωρίζει την ήττα με 93-75 και να έχει ρεκόρ 0-3.


Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας 2014- Γ΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Αρχικά ο Προμηθέας 2014 αγωνίστηκε την περασμένη Πέμπτη κόντρα στην Παναχαϊκή σε εξ'  αναβολής παιχνίδι για τη 2η αγωνιστική. Η νεανική ομάδα του coach Αρβανίτη ηττήθηκε με 75-62 με τον Βασιλείου να σημειώνει 10 πόντους με 2 τρίποντα.

Ούτε την Κυριακή απέφυγε την ήττα ο Προμηθέας με την Κ.Α.Π. να τον κερδίζει στην έδρα της με 78-64. Ο 17χρονος Γιαννιώτης έκανε πολύ καλή εμφάνιση σημειώνοντας 19 πόντους με 2 τρίποντα. 


Μάριος Τσίγκας (Απόλλων Καλαμαριάς- Γ΄ Εθνική 6ος όμιλος)

Τη 2η νίκη του πανηγύρισε ο Απόλλων Καλαμαριάς στον 6ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής καθώς έβγαλε το "διπλό" με 79-67 στην έδρα του Αρίωνα Ξάνθης. Ο Τσίγκας σημείωσε 2 πόντους. 


*Ο Δημήτρης Μάντζιος δεν αγωνίστηκε στον αγώνα Κυπέλλου του Πανσερραϊκού με την Ελευθερούπολη. Η ομάδα των Σερρών το Σάββατο είχε το ρεπό της για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Β΄ Εθνικής.

**Ο Λεωνίδας Γκουντουβάς δεν αγωνίστηκε στη νίκη του Γλαύκου Έσπερου επί του Α.Ο. Καλαμάτας.


Δημήτρης Κοσίνας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου