Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Τρομερός Γεωργίου στην πρεμιέρα, πολύ καλές εμφανίσεις από Παππά, Τσουμάνη, Τσίγκα και Μάντζιο

Τζάμπολ σε όλες τις Εθνικές Κατηγορίες είχαμε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε με τους 10 Γιαννιώτες αθλητές που αγωνίζονται μακριά από την πόλη τους να βρίσκονται σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τα πεπραγμένα τους.

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός- Basket League) 

φωτο: Megapress photo agency-ARIS B.C. 

Πρεμιέρα με το "αριστερό" για τον Παναθηναϊκό στη Basket League καθώς γνώρισε την ήττα με 69-65 από τον Άρη στο Nick Galis Hall. Ο Μαντζούκας αγωνίστηκε ελάχιστα έχοντας 1 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 03:10 λεπτά συμμετοχής.


Άλκης Παππάς (Ερμής Σχηματαρίου- Elite League) 

φωτο: Σάκης Δέδες-Ερμής Σχηματαρίου

Ντεμπούτο στο πρωτάθλημα με τον Ερμή Σχηματαρίου για τον Άλκη Παππά ο οποίος βοήθησε σημαντικά την ομάδα του Νίκου Οικονόμου να επικρατήσει με 77-69 της Φ.Ε.Α. Σε 25:31 λεπτά συμμετοχής μέτρησε 8 πόντους (1/5 τρίποντα, 2/5 δίποντα, 1/2 βολές), 7 ασίστ και 3 ριμπάουντ. 


Ανδρέας Τσουμάνης (Ελευθερούπολη- Elite League)

φωτο: ΓΣΕ Official 

Επιστροφή στα πάτρια εδάφη για τον Γιαννιώτη Power Forward και μάλιστα στην ομάδα που αγωνίστηκε πριν φύγει για την Ισπανία, την Ελευθερούπολη. Με μία all around εμφάνιση ήταν από τους πρωταγωνιστές της εύκολης νίκης επί του Χαρίλαου Τρικούπη με 95-62. Σε 18:10 λεπτά συμμετοχής είχε 8 πόντους (4/8 δίποντα), 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο συγκεντρώνοντας 17 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. 


Σπύρος Παπανικολάου (Φ.Ε.Α.- Elite League)

Ο τρίτος κατά σειρά που αγωνίζεται φέτος στην Elite League είναι ο Σπύρος Παπανικολάου με τη φανέλα της Φ.Ε.Α. Η Φ.Ε.Α. ηττήθηκε εκτός έδρας από τον Ερμή Σχηματαρίου του Άλκη Παππά με 77-69 με τον Παπανικολάου να αγωνίζεται για 04:19 έχοντας 1 ριμπάουντ. 


Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων- Β΄ Εθνική 4ος όμιλος) 

"Καυτός" ήταν στην πρεμιέρα της Β΄ Εθνικής ο Δημήτρης Γεωργίου οδηγώντας τους Μαχητές εκτού ασφαλούς στη νίκη στην έδρα της ΔΕΚΑ με 71-60. Ο Γιαννιώτης guard σημείωσε 29 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα δείχνοντας σε εξαιρετική κατάσταση με το "καλημέρα". 


Τα highlights του αγώνα (με το νούμερο 4 ο Δημήτρης Γεωργίου)


Δημήτρης Μάντζιος (Πανσερραϊκός- Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Εκτός Ιωαννίνων για πρώτη φορά αγωνίζεται τη φετινή σεζόν ο Δημήτρης Μάντζιος φορώντας τη φανέλα του Πανσερραϊκού. Τα "λιοντάρια" γνώρισαν εκτός έδρας ήττα από το Μακεδονικό με 82-78 με τον Μάντζιο να πετυχαίνει 11 πόντους. 


Πολυχρόνης Τσίγκας (Ευκαρπία- Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Επιστροφή στην Ελλάδα και δη στη Θεσσαλονίκη για τον Πολυχρόνη Τσίγκα που φέτος αγωνίζεται με τα χρώματα της Ευκαρπίας. Ο αριστερόχειρας guard έκανε πολύ καλό παιχνίδι κόντρα στον Ερμή Λαγκαδά έχοντας 14 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα και 7 ριμπάουντ με την ομάδα του να ξεκινά με ήττα με 89-87 στην παράταση (79-79 κ.α.).


Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας 2014- Γ΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Η νεανική ομάδα Προμηθέας 2014 συμμετέχει φέτος στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής με τον Νίκο Βασιλείου να ενισχύει την προσπάθειά της. Ο Γιαννιώτης αθλητής είχε 8 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο στην ήττα από τον Κ.Α.Ο. Κορίνθου με 86-68. 


Λεωνίδας Γκουντουβάς (Α.Ε. Γλαύκου Έσπερου- Γ΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Με νίκη ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής η Α.Ε. Γλαύκου Έσπερου επικρατώντας με 66-54 του Α.Ο. Ερμιονίδας. Ο Γκουντουβάς σημείωσε 3 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο. 


Μάριος Τσίγκας (Απόλλων Καλαμαριάς- Γ΄ Εθνική 6ος όμιλος)

Σαρωτικός ήταν ο Απόλλων Καλαμαριάς στην έδρα του Διγενή Λακκώματος περνώντας με το εντυπωσιακό 86-48. Ο Τσίγκας σημείωσε 2 πόντους στο ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα.


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου