Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Γιώργος Ξιούρας: "Ρίζωσε" στο IBC ο 27χρονος combo guard

Ήταν το καλοκαίρι του 2019 όταν το IBC ετοιμαζόταν να αγωνιστεί για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία του στις Εθνικές Κατηγορίες. Μία από τις προσθήκες που είχε πραγματοποιήσει τότε ήταν αυτή του Γιώργου Ξιούρα ενός παίκτη που αγωνιζόταν κατά κύριο λόγο σε ομάδες της Αθήνας. Τα χρόνια πέρασαν με τον combo guard να ετοιμάζεται πλέον για την 4η σεζόν του με τη φανέλα του IBC και το epirusbasket.gr κάνει ένα throwback για να θυμίσει τα πεπραγμένα του Ξιούρα στην πόλη των Ιωαννίνων.

Η πρώτη χρονιά προσαρμογής

Σεζόν 2019-2020 με το IBC να λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής έχοντας ένα αρκετά καλό σύνολο. Προπονητής ο Γιάννης Παπαδόπουλος που είχε στη διάθεσή του τους φοβερούς Χρήστο Μπάλλα και Κώστα Σωτηράκη που είχαν κάνει θραύση με τις εμφανίσεις τους. Ο Γιώργος Ξιούρας αργά αλλά σταθερά προσαρμόστηκε στη νέα του ομάδα τελειώνοντας τη χρονιά με 6.8 πόντους και 17 τρίποντα σε 15 συμμετοχές. Την καλύτερη εμφάνισή του την είχε πραγματοποιήσει στις 23 Φεβρουαρίου 2020 κόντρα στη Νίκη Βόλου έχοντας 18 πόντους με 5 τρίποντα.


Τελείωσε πριν καν ξεκινήσει η επόμενη σεζόν

Μετά από μία καλή πρώτη χρονιά στο IBC ο Ξιούρας συμφώνησε προκειμένου να αγωνιστεί με τους Γιαννιώτες και στη Β΄ Εθνική. Το IBC είχε δημιουργήσει ένα εξαιρετικά ποιοτικό σύνολο έχοντας στο ρόστερ του μεταξύ άλλων Αντώνη Χρύση, Χρήστο Μπάλλα, Νίκο Γεωργάκη και Δημήτρη Ζαφειρούδη. Ο κορονοϊός όμως είχε αντίθετη άποψη με το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής να ολοκληρώνεται ουσιαστικά πριν καν ξεκινήσει με μόλις 2 αγωνιστικές να πραγματοποιούνται. Ο Ξιούρας είχε 8.5 πόντους με 4 τρίποντα στα 2 αυτά παιχνίδια.


Η πιο παραγωγική χρονιά 

Φτάνουμε στην περσινή σεζόν όπου το IBC συμμετείχε ξανά στη Β΄ Εθνική όμως τελικά υποβιβάστηκε στη Γ΄ με τον Γιώργο Ξιούρα να εξελίσσεται σε ηγέτη της ομάδας πραγματοποιώντας την καλύτερη και πιο γεμάτη σεζόν με τους Γιαννιώτες. Σε 21 συμμετοχές σημείωσε 11.3 πόντους με 38 τρίποντα έχοντας να θυμάται μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις όπως τους 23 πόντους με 5 τρίποντα στη νίκη της ομάδας του επί του ΑΓΣ Ιωαννίνων στο τοπικό ντέρμπι στις 10 Απριλίου. Ακόμα ήταν κομβικός στο "διπλό" επί του Ολυμπιακού Βόλου στις 13 Μαρτίου όταν σημείωσε 22 πόντους με 5 τρίποντα σε μία ιδιαίτερα δύσκολη έδρα.


Οι αριθμοί του Γιώργου Ξιούρα με τη φανέλα του IBC

Πόντοι: 356 πόντοι (9.4 Μ.Ο.)

Τρίποντα: 59 

Συμμετοχές: 38


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου