Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

ΕΣΚΑΒΔΕ: Οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων και των τουρνουά για τη νέα σεζόν

Τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων και των τουρνουά για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΣΚΑΒΔΕ.

Ξεκινώντας από το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ παρατηρεί κανείς ότι οι 20 ομάδες που θα λάβουν μέρος θα είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους των 10. Ο Βόρειος όμιλος περιλαμβάνει 3 γιαννιώτικες ομάδες (Μολοσσοί, Θρύλος Ιωαννίνων, Αστράκα BC), 1 πρεβεζιάνικη (Νικόπολη Πρέβεζας), 5 κερκυραϊκές (Ιόνιος, Φαίακας Κέρκυρας, Κερκυραϊκός, Γ.Ε.Κ., Λέων Κέρκυρας) και μία ομάδα από την Άρτα (Δόξα Πύρρου ή Αίας ή Β.Α.Ο.). Στο Νότιο όμιλο θα βρίσκονται: Πύρρος Αρταίων,  οι 2 από τις 3 ομάδες της Άρτας (Δόξα Πύρρου/Αίας/Β.Α.Ο.), Γ.Ε. Αγρινίου, Λέων Μεσολογγίου, Απόλλων Μεσολογγίου, Π.Α.Σ. Ναυπάκτου, Α.Λ.Φ.Α. 93΄, Παναιτωλικός, Γρηγόρης Λιακατάς. 

Όσον αφορά την άνοδο δεν παρατηρούμε κάποια αλλαγή καθώς οι 2 πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου θα συμμετέχουν στα playoff και 1 από τις 4 θα κατακτήσει το πρωτάθλημα και μαζί την άνοδο στη Γ΄ Εθνική.

Διαφοροποιημένη είναι η κατάσταση όσον αφορά τον υποβιβασμό καθώς πλέον το δρόμο για τη Β΄ κατηγορία θα πάρουν περισσότερες ομάδες. Συγκεκριμένα, οι 4 τελευταίες ομάδες των 2 ομίλων (συνολικά 8 ομάδες) θα υποβιβαστούν στη  Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. 

Υπάρχει και μία ακόμα διαφοροποίηση καθώς οι ομάδες που θα καταλάβουν την 5η και 6η θέση στους 2 ομίλους θα αγωνιστούν σε διπλούς αγώνες μπαράζ (εντός – εκτός): 6ος 1ου ομίλου- 6ο 2ου ομίλου (α) & 5ος 1ου ομίλου- 5ο 2ου ομίλου (β). Η παραμονή τους στην κατηγορία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το τι θα κάνουν η ομάδες της ΕΣΚΑΒΔΕ που συμμετέχουν στη Γ΄ Εθνική.

Αν από τη Γ’ Εθνική υποβιβαστούν και οι τρεις (3) ομάδες που ανήκουν στην ΕΣΚΑΒΔΕ θα υποβιβαστούν οι ομάδες του αγώνα κατάταξης (α) και ο ηττημένος του αγώνα κατάταξης (β).

Αν από τη Γ’ Εθνική υποβιβαστούν δύο (2) ομάδες που ανήκουν στην ΕΣΚΑΒΔΕ, θα υποβιβαστούν μόνο οι ομάδες του αγώνα κατάταξης (α).

Αν από τη Γ’ Εθνική υποβιβαστεί μία (1) ομάδα θα υποβιβαστεί ο ηττημένος του αγώνα κατάταξης (α).

Για να δείτε την αναλυτική προκήρυξη για το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ πατήστε εδώ:


Περνώντας στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ παρατηρούμε ότι μέχρι στιγμής δικαίωμα συμμετοχής έχουν συνολικά 23 ομάδες. Αν υπάρξει δημιουργία κάποιας νέας ομάδας τότε και αυτή θα έχει τη δυνατότητα να δηλώσει συμμετοχή. Ο καταρτισμός των ομίλων θα γίνει μετά τη λήξη των δηλώσεων συμμετοχής (η προθεσμία είναι μέχρι και τις 30 Αυγούστου) και σύμφωνα με γεωγραφικά κριτήρια. 

Οι ομάδες θα χωριστούν σε 3 ομίλους με τις πρώτες να παίρνουν τα εισιτήρια ανόδου (συνολικά 3 ομάδες).

Για να δείτε την αναλυτική προκήρυξη για το πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ πατήστε εδώ:


Αξίζει να σημειωθεί ότι η κλήρωση τόσο της Α΄ όσο και της Β΄ κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου. Η Α΄ κατηγορία αναμένεται να ξεκινήσει το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και η Β΄ την Κυριακή 20 Νοεμβρίου. 


Για να δείτε την αναλυτική προκήρυξη για το πρωτάθλημα Εφήβων πατήστε εδώ:

Για να δείτε την αναλυτική προκήρυξη για το πρωτάθλημα Παίδων πατήστε εδώ

Για να δείτε την αναλυτική προκήρυξη για το πρωτάθλημα Νεανίδων πατήστε εδώ:

Για να δείτε την αναλυτική προκήρυξη για το πρωτάθλημα Κορασίδων πατήστε εδώ

Για να δείτε την αναλυτική προκήρυξη για το πρωτάθλημα Παμπαίδων (U 14) πατήστε εδώ:

Για να δείτε την αναλυτική προκήρυξη για το τουρνουά Μίνι Αγοριών 2010 (U 13) πατήστε εδώ:

Για να δείτε την αναλυτική προκήρυξη για το τουρνουά Παγκορασίδων U 14 πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου