Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Μπασκετική πανδαισία στο ATHLOS Basketball Camp & Tournament

Ένα από τα μεγάλα μπασκετικά events του φετινού καλοκαιριού στην πόλη των Ιωαννίνων ήταν το ATHLOS Basketball Camp & Tournament, που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως και τις 25 Ιουνίου, περιλαμβάνοντας το Τουρνουά 3Χ3 του ΠΣΑΚ μαζί με το σεμινάριο προπονητών καλαθοσφαίρισης, το παραδοσιακό basketball camp μικρών ηλικιών με τη συμμετοχή ενός πολύ μεγάλου αριθμού παιδιών και ομάδων από όλη την Ελλάδα και το International 3X3 Tour που έγινε σε συνεργασία με την ΕΟΚ και που είναι αναγνωρισμένο από την FIBA.

Το σχετικό δελτίο τύπου:

Στις 17-25 Ιουνίου ,πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, το ATHLOS BASKETBALL CAMP&TOURNAMENT, το οποίο στέφθηκε με τεράστια επιτυχία! Πέντε διαφορετικές δραστηριότητες, συνέθεσαν μια μεγάλη γιορτή του μπάσκετ, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους συμμετείχαν.

Πιο συγκεκριμένα, το διήμερο 18-19, έγινε στα ανοιχτά γήπεδα του πανηπειρωτικού σταδίου, το τουρνουά 3x3 του Π.Σ.Α.Κ. με δωρεάν συμμετοχή για όλους τους διαγωνιζομενους.380 αγόρια και κορίτσια όλων των ηλικιών, συμμετείχαν κερδίζοντας πλούσια δώρα και όμορφες αναμνήσεις.



Παράλληλα τις ιδίες ημερομηνίες διεξήχθη σεμινάριο προπονητών καλαθοσφαίρισης, με διοργανώτρια την εταιρεία ATHLOS και συνδιοργανωτή τον πανελλήνιο σύνδεσμο καλαθοσφαίρισης Ελλάδος. Περισσότεροι από 45 προπονητές από όλη την Β.Δ. Ελλάδα, παρακολουθήσαν το σεμινάριο και η άρτια διοργάνωση του, οδήγησε τον αντιπρόεδρο του συνδέσμου προπονητών, να μας υποσχεθεί την διοργάνωση στον τόπο μας, ενός διεθνούς σεμιναρίου, αλλά και επίσημη σχολή προπονητών καλαθοσφαίρισης.

Από Δευτέρα 20 έως και Παρασκευή 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το basketball camp μικρών ηλικιών του Α.Γ.Σ.Ι., με συμμετοχή περισσοτέρων από 120 παιδιών, που διδάχθηκαν τεχνικές του μπάσκετ και συμμετείχαν σε διάφορους αγώνες. Κατά την διάρκεια του camp, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης, ο προπονητής Παναγιώτης Κοντογιάννης, ο έμπειρος παράγοντας Γιώργος Πηλίδης, ο προπονητής καλαθοσφαίρισης Σοφοκλής Τσουκανελης και ο παίκτης και διεθνής διαιτητής Κώστας Μητσόπουλος.


Παράλληλα έγινε και τουρνουά μικρών ηλικιών, με συμμετοχή 12 ομάδων με 3 διαφορετικά τμήματα η κάθε ομάδα, από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, όπως η Ασπίδα Ξάνθης, ο Προμηθέας Πατρών, ο Ηρακλής και αρκετές άλλες.

Το τουρνουά στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, με τις συμμετέχουσες ομάδες να δηλώνουν από τώρα την πρόθεση τους να συμμετάσχουν στο τουρνουά και την επόμενη χρονιά. Τέλος, την Παρασκευή και το Σάββατο 24 και 25 Ιουνίου, διεξήχθη στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων το International 3x3 tour της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, το οποίο ήταν FIBA endorst με πλούσια δώρα και έπαθλο την συμμετοχή στο national 3x3 tournament της FIBA.

Συνολικά συμμετείχαν 28 ομάδες στις 2 κατηγορίες του τουρνουά.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους χορηγούς ELKA, ΔΩΔΩΝΗ, ΖΑΓΟΡΙ ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. καθώς επίσης και τους διοργανωτές Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμο Ιωαννιτών, Π.Ε.Α.Κ.Ι. και Υπουργείο Αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου