Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Retro: Η συμμετοχή του Άλκη Παππά στο "Basketball Without Borders" (pics, vid)

Με αφορμή τη συμμετοχή του Νίκου Βασιλείου στο camp "Basketball Without Borders" το οποίο διοργανώνεται υπό την αιγίδα της FIBA και του NBA γυρίζουμε πίσω 18 χρόνια φτάνοντας στο μακρινό πλέον 2004 για να θυμηθούμε τη συμμετοχή ενός άλλου Γιαννιώτη, του Άλκη Παππά.

Ήταν το τριήμερο 24-27 Ιουλίου του 2004 όταν είχε διοργανωθεί στο Treviso της Ιταλίας το 4o "Basketball Without Borders" με τη συμμετοχή 42 νεαρών αθλητών από πολλές χώρες της Ευρώπης με τον 17χρονο τότε Άλκη Παππά να βρίσκεται μεταξύ των συμμετεχόντων και να είναι ο μοναδικός από την Ελλάδα. 

Στο camp είχαν λάβει μέρος φερέλπιδες νεαροί αθλητές και μερικά από τα ονόματα τα οποία ξεχωρίζουν για τη σπουδαία καριέρα που έκαναν μετέπειτα ήταν ο Danilo Gallinari, ο οποίος δίνει και τώρα το παρών αλλά πλέον ως καθοδηγητής των ταλέντων μετά τη σπουδαία καριέρα των 14 ετών που μετρά στο "μαγικό" κόσμο του NBA. Ο Marco Belinelli που έπαιξε για 13 χρόνια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ήταν επίσης στο Treviso το 2004 όπως και ένας ακόμα σπουδαίος Ιταλός που κατέκτησε το 2017 την EuroLeague με την Fenerbahce ενώ έπαιξε και 2 σεζόν στο NBA o Luigi Datome. Δύο ακόμα αθλητές που πλέον έχουν σταματήσει το μπάσκετ αλλά πραγματοποίησαν αξιοπρόσεχτη καριέρα ήταν ο Λιθουανός Martynas Pocius (ένα ασημένιο μετάλλιο το 2013 στο Eurobasket και ένα Χάλκινο το 2010 στο Mundobasket με τη Λιθουανία) και ο Σλοβένος Gasper Vidmar (χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket του 2017). 

Η λίστα με τους 42 συμμετέχοντες

Όσον αφορά τους προπονητές αλλά και τους παίκτες που είχαν βρεθεί στο Treviso για να καθοδηγήσουν τους νεαρούς τότε αθλητές μερικά από τα ονόματα αυτών ήταν: P. J. Carlesimo (3 πρωταθλήματα NBA ως βοηθός του Gregg Popovich στους Spurs και assistant coach στην Dream Team το 1992 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης), ο Dick Harter (ένας από τους σπουδαιότερους assistant στο NBA για 17 χρόνια σε 7 διαφορετικές ομάδες), ο Samuel Dalembert, παίκτης τότε των Philadelphia 76ers ενώ αγωνίστηκε συνολικά για 14 σεζόν στο NBA, ο Ρουμάνος γίγαντας που έπαιξε στο NBA για 7 χρόνια Gheorghe Muresan. Επίσης στο Treviso βρέθηκαν και οι ενεργοί τότε αθλητές στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη Slava Medvedenko (2 φορές πρωταθλητής με τους Los Angeles Lakers ο Ουκρανός) και Jiri Welsch (4 χρόνια στο NBA ο Τσέχος και άλλα τόσα εν συνεχεία στην Unicaja Malaga).   







 Δημήτρης Κοσίνας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου