Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Ιπποκράτης Κω-IBC 56-37: Ήττα και πλέον στόχος η 7η θέση

Την ήττα με σκορ 56-37 γνώρισε το IBC από τον Ιπποκράτη Κω σε παιχνίδι που διεξήχθη σήμερα το μεσημέρι στο Κλειστό Γυμναστήριο Επταπυργίου για το 36ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων. 

Το IBC δεν είχε στην άκρη του πάγκου του τον Βαγγέλη Αυγερινό λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων τη θέση του οποίου πήρε ο Κώστας Κρικώνης ενώ απουσίαζαν και οι αδερφές Άννα και Ειρήνη Μάντζιου που επέστρεψαν προκειμένου να διαβάσουν και να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Φοβερό double double από την Αφροδίτη Μπαρτζώκα που είχε 12 πόντους και 21 ριμπάουντ. Από τις νικήτριες 15 σημείωσε η Μιλίκοβιτς, 14 η Γκοτζάι και 13 η Ψαρού. 

Το IBC ήταν πολύ συγκεντρωμένο στο ξεκίνημα στο πλάνο του και δεν επέτρεπε με την καλή του άμυνα εύκολα καλάθια στον Ιπποκράτη. Στο 3΄ βρισκόταν μπροστά με 6-2 καταφέρνοντας να διατηρηθεί μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου στην πρωτοκαθεδρία και φτάνοντας μέχρι και το +7 (18-11). 

Με σουτ της Γκλίναβου το IBC έκανε το 21-14 όμως η απάντηση του Ιπποκράτη ήταν άμεση καθώς με σερί 8-0 προσπέρασε με 22-21 με τους 8 πόντους να έρχονται δια χειρός Μιλίκοβιτς. Τα λάθη των παικτριών του Κώστα Κρικώνη ήταν αρκετά στη δεύτερη περίοδο (8) και αυτό δεν τους επέτρεψε να βρουν επιθετικό ρυθμό με τις τυπικά γηπεδούχες να κλείνουν το ημίχρονο στο 30-24. 

Άλυτο παρέμεινε το πρόβλημα των λαθών για τη γιαννιώτικη ομάδα και στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς είχε 5 στα πρώτα 5΄ του τρίτου δεκαλέπτου με τον Ιπποκράτη να φτάνει σε διψήφιο προβάδισμα (40-29) και τον coach Κρικώνη να καλεί άμεσα time out. Η Μπαρτζώκα με τρίποντο σημείωσε ένα ακόμα double double όμως το IBC δεν μπόρεσε να "ροκανίσει" τη διαφορά με αποτέλεσμα στο 30΄ οι νησιώτισσες να βρίσκονται στο 44-32.

Οι Γιαννιώτισσες έδειξαν να μένουν από δυνάμεις στην τελευταία περίοδο με τη διαφορά να πηγαίνει στους 19 (51-32 στο 34΄). Ένα floater της Δήμου αποτέλεσε το πρώτο καλάθι του IBC όμως η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε με τον Ιπποκράτη Κω να κατακτά τη νίκη με 56-37. 

Η Χαρά Γκλίναβου μιλώντας στο site της ΕΟΚ μετά το τέλος του παιχνιδιού επισήμανε: «Έλειπαν κάποιες βασικές συμπαίκτριές μας, αλλά αυτό δεν επηρέασε τόσο την απόδοσή μας, καθώς δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Θα προσπαθήσουμε αύριο να νικήσουμε και να βγούμε στην έβδομη θέση της τελικής κατάταξης».

Αύριο το IBC ολοκληρώνει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων αντιμετωπίζοντας στις 9:30 το πρωί ξανά τον Άρι Καλαμάτας, απέναντι στον οποίο κατέκτησε χθες τη νίκη, με έπαθλο την 7η θέση.

Για να δείτε τα πλήρη στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ:


Τα δεκάλεπτα: 14-19, 30-24, 44-32, 56-37

Διαιτητές: Θεοδώρου-Αγραφιώτης Β.-Τοπαλίδης

Ιπποκράτης Κω (Αργυρίου): Μιλίκοβιτς 15(3), Γκοτζάι 14, Καλάβρια, Ντερβίσι 3(1), Κιλιμάτου, Κιαπόκα 4, Κουντουριώτου 7, Ψαρού 13(1), 

IBC (Κρικώνης): Γκλίναβου 4, Γκαρόζη Λ. 4, Μπαρτζώκα 12(2), Παππά 8, Γκαρόζη Η. 1, Κατσάνου, Τσίπη 4, Τζίμα, Δήμου 4, Μιρτσέκη.


φωτο: basket.gr



Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου