Τρίτη 19 Απριλίου 2022

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Τα πεπραγμένα τους την περασμένη εβδομάδα

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός-Basket League)

Εκτός έδρας νίκη κατέκτησε ο Παναθηναϊκός την περασμένη Κυριακή απέναντι στο Λαύριο με 91-82 στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Basket League με τον Λευτέρη Μαντζούκα σε 05:14 να σημειώνει 2 πόντους (1/1 δίποντα, 0/1 τρίποντο) μαζί με 1 ριμπάουντ.

Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας Πατρών-Basket League) 

Διπλή αγωνιστική υποχρέωση για τους Πατρινούς την περασμένη εβδομάδα στη Basket League. Αρχικά, την Πέμπτη, υποδέχτηκαν τον Ολυμπιακό σε εξ' αναβολής παιχνίδι για τη 16η αγωνιστική γνωρίζοντας την ήττα με 85-66. Ο Νίκος Βασιλείου αγωνίστηκε για 15:56 έχοντας 2 πόντους (1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο), 3 ασίστ και 1 ριμπάουντ.

Την Κυριακή ο Προμηθέας ηττήθηκε ξανά στο "Δημήτριος Τόφαλος" αυτή τη φορά από την ΑΕΚ με 89-85 για την 22η αγωνιστική με τον Γιαννιώτη guard να αγωνίζεται ελάχιστα, για 00:14, στην 5η του φετινή συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Άλκης Παππάς (ΝΕΟΛ-Β΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια της σεζόν είχε ο ΝΕΟΛ την Κυριακή υποδεχόμενος τον πρωτοπόρο του 1ου ομίλου Παπάγου ομάδα που ανέβηκε στην Α2 μετά την οριακή νίκη με 74-73 με το μεγάλο σουτ του Κόη να κρίνει το νικητή. Ο Άλκης Παππάς σημείωσε 8 πόντους στο συγκεκριμένο αγώνα.

Βέβαια μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη, είχε προηγηθεί το παιχνίδι κόντρα στον Εθνικό στο οποίο ο ΝΕΟΛ είχε ηττηθεί με 86-73 με τον Παππά να σημειώνει 22 πόντους με 1 τρίποντο. Στην 8η θέση με ρεκόρ 10-12 ο ΝΕΟΛ με μόλις 2 παιχνίδια να έχουν μείνει για το φινάλε του πρωταθλήματος.

Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων-Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Δύο παιχνίδια είχαν προγραμματισμένα οι Μαχητές του Δημήτρη Γεωργίου την περασμένη εβδομάδα. Στο πρώτο, την Τετάρτη κόντρα στον Ερμή Λαγκαδά, πανηγύρισαν το "διπλό" με 60-57 με τον Γιαννιώτη αθλητή να έχει 4 πόντους. 


Την Κυριακή η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε μία ακόμα δύσκολη και απαιτητική εξόρμηση στην Ξάνθη για να αντιμετωπίσει τον Λεύκιππο από τον οποίο ηττήθηκε με 80-73. Ο Γεωργίου είχε 6 πόντους με τρίποντο. Οι Μαχητές βρίσκονται στην 4η θέση με ρεκόρ 16-5 ενώ μένουν ακόμα 5 αγωνιστικές για το τέλος του πρωταθλήματος. 


Οι Γιαννιώτες του Εξωτερικού

Πολυχρόνης Τσίγκας (Ανόρθωση-Basket League Κύπρου)

Δύο παιχνίδια για την προημιτελική σειρά κόντρα στην Πετρολίνα ΑΕΚ έδωσε την περασμένη εβδομάδα η Ανόρθωση γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες από έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο και έτσι τελείωσαν οι αγωνιστικές της υποχρεώσεις για τη φετινή σεζόν.

Στο πρώτο ματς η Ανόρθωση ηττήθηκε εύκολα με 94-59 με τον Πολυχρόνη Τσίγκα σε 12:09 να σημειώνει 4 πόντους (4/6 βολές, 0/1 δίποντο) έχοντας και 1 ριμπάουντ.

Στο δεύτερο παιχνίδι η Ανόρθωση ήταν σαφώς πιο ανταγωνιστική όμως δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη με το τελικό 96-91 να δίνει την πρόκριση στην Πετρολίνα ΑΕΚ. Ο Τσίγκας δεν αγωνίστηκε σε αυτό το ματς.


*Ο Σπύρος Παπανικολάου δεν αγωνίστηκε στη νίκη του Πανερυθραϊκού επί του Χαρίλαου Τρικούπη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου