Σάββατο 30 Απριλίου 2022

ΑΓΣ Ιωαννίνων-Ολυμπιακός Βόλου 60-74: Μουρατίδης και Γκοντόπουλος υποχρέωσαν τον ΑΓΣ Ιωαννίνων σε 4η σερί ήττα (vid)

Στο τελευταίο του εντός έδρας παιχνίδι για το φετινό πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής ο ΑΓΣ Ιωαννίνων γνώρισε την ήττα με 74-60 από τον Ολυμπιακό Βόλου σήμερα το απόγευμα στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο.

Οι Γιαννιώτες έφτασαν τις 4 συνεχόμενες ήττες με τον Ολυμπιακό Βόλου από την άλλη με αυτή του τη νίκη να "αγκαλιάζει" πρακτικά την παραμονή στην κατηγορία καθώς την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την υποβιβασμένη Μελίκη. Δύσκολη η υπόθεση παραμονή πλέον για το IBC. 

Διαφορά 8 πόντων κατάφερε να χτίσει από νωρίς στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός Βόλου (8-0) με τους γηπεδούχους να είναι άστοχοι στην επίθεση. Το πρώτο των Γιαννιωτών ήρθε με τρίποντο του Καννή (8-3) όμως ο Παρασκευάς προκαλούσε πολλά προβλκαλάθι ήματα στο ζωγραφιστό μετρώντας 6 πόντους (12-5). Καλός και ο Μουρατίδης στο πρώτο δεκάλεπτο καθώς αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνων για τη γιαννιώτικη άμυνα. Οι "ερυθρόλευκοι" διατηρούσαν σταθερά την πρωτοπορία με τους παίκτες του Σοφοκλή Τσουκανέλη να φτάνουν μέχρι το -3 (19-16) αλλά τους φιλοξενούμενους να έχουν τις απαντήσεις κα με σερί 7-0 να μετατρέπουν το σκορ σε 26-16. 

Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου οι Βολιώτες διατηρούσαν το προβάδισμά τους σταθερά γύρω στους 6 πόντους με τον ΑΓΣ Ιωαννίνων να συνεχίζει να είναι άστοχος και σε κάποιες περιπτώσεις επιπόλαιος. Στο 25΄ ο Ολυμπιακός Βόλου βρισκόταν στο 31-22 με τους Γιαννιώτες να αδυνατούν να βρουν ρυθμό και λύσεις. Κάποια σφυρίγματα των διαιτητών έφεραν την έντονη δυσφορία των γηπεδούχων και ως αποτέλεσμα την αποβολή του Σοφοκλή Τσουκανέλη μετά τα έντονα παράπονα που είχε από τη διαιτητική 3αδα. Ο άμεσος συνεργάτης του Μιχάλης Μπάθας ανέλαβε χρέη head coach όμως όλη αυτή η αναστάτωση περισσότερο ευνόησε τους Βολιώτες που έφτασαν στο 41-25 στο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να έχουν ένα "βουνό να ανέβουν" στο δεύτερο μισό.

Με εμφανώς καλύτερη άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΑΓΣ Ιωαννίνων άρχισε σιγά σιγά να ανακτά τη χαμένη του αυτοπεποίθηση. Μπορεί οι Βολιώτες να έφτασαν στο 44-28 όμως από εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι πήγαν από νωρίς στο bonus των βολών και με κεντρικό πρόσωπο τον Ψάλτου μείωσαν με σερί 13-0 σε 44-41. Ο Μουρατίδης με 5 σερί πόντους μέχρι και το 30΄ έδωσε επιθετική "πνοή" στην ομάδα του φέρνοντάς την στο +8 (49-41).

Ο Μουρατίδης συνέχισε "ζεστός" και με νέο τρίποντο έκανε το 52-41 με τους Γιαννιώτες να απαντούν με σερί 5-0 μειώνοντας σε 52-46 με τον Νικολόπουλο να βρίσκει στόχο για πρώτη φορά από τα 6.75 έπειτα από πολλές άστοχες προσπάθειες. Ο Μουρατίδης ήταν όμως ο παίκτης που έκανε τη διαφορά βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του. Επιμέρους 11-2 με κάποια μεγάλα σουτ από τους Γκοντόπουλο-Μουρατίδη έστειλαν τους "ερυθρόλευκους" στο +15 (63-48). Οι δυο τους συνέχισαν να "πληγώνουν" τη γιαννιώτικη άμυνα με τον Ολυμπιακό Βόλου να βρίσκεται στο 68-50. Κάπου εκεί τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι καθώς δεν άλλαξε δραματικά η εικόνα του με το τελικό 74-60 να δίνει την 8η νίκη στους Βολιώτες και να φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση το IBC. Για τον ΑΓΣ Ιωαννίνων ήταν η 10 ήττα στο πρωτάθλημα και πλέον έχει ρεκόρ 13-10. Την επόμενη Κυριακή αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Έσπερο Λαμίας.


MVP

Εξαιρετικές εμφανίσεις από τους Μουρατίδη και Γκοντόπουλο που με μεγάλα σουτ "καθάρισαν" το παιχνίδι. 22 πόντους με 4 τρίποντα είχε ο αριστερόχειρας guard και 21 με 5 τρίποντο ο πολύπειρος Γκοντόπουλος. Μαζί είχαν τους 25 από τους 33 πόντους που σημείωσα οι "ερυθρόλευκοι" στο δεύτερο ημίχρονο.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ 

Πολύ καλή δουλειά από τον Παρασκευά στο ζωγραφιστό με 12 πόντους και μπόλικο "ξύλο". X-factor και ο Σταθούρος με 9 πόντους ερχόμενος από τον πάγκο και ζημιά στη γιαννιώτικη άμυνα πίωσ από τα 6.75.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Η απάντηση των Βολιωτών όταν οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 52-46 ήταν άμεση και με επιμέρους 16-4 έφτασαν μία ανάσα από τη νίκη (68-50).



Τα δεκάλεπτα: 18-26, 25-41, 41-49, 60-74  

Διαιτητές: Ταρενίδης Στ.-Χατζημπαλίδης-Χρυσάφης

ΑΓΣ Ιωαννίνων (Τσουκανέλης): Νικολόπουλος 11(1), Γυφτάκης 11(1), Καννής 15(2), Βαγγέλης, Ιωαννίδης, Μάντζιος 12(1), Παππάς, Ψάλτου 11

Ολυμπιακός Βόλου (Βλιώρας): Γκοντόπουλος 21(5), Μουρατίδης 22(4), Αναγνωστόπουλος, Καραμήτσος, Ίλτσογλου 4, Σταθούρος 9(3), Σιμάκης Παρασκευάς 12, Wamba 6


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου