Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Η ATLAS BASKETBALL ACADEMY με ουσιαστικό ενδιαφέρον κοντά στους νεαρούς αθλητές της

Για άλλη μια φορά η Atlas Basketball Academy πρωτοπορεί βρισκόμενη κοντά στους αθλητές της με ένα καινοτόμο πρόγραμμα που αφορά την υγεία και την αθλητική τους εξέλιξη, καθώς προχωρά σε σειρά εργομετρικών μετρήσεων και ελέγχου των αθλητών της. 

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου: 

Η ATLAS BASKETBALL ACADEMY σε συνεργασία με το επιτελείο του Κέντρου Φυσιοθεραπείας «EPIRUS HEALTH CLINIC» προχωρά σε σειρά εργομετρικών μετρήσεων και ελέγχου των αθλητών της κατά το χρονικό διάστημα 20-21/03/2022.

Η εξέταση περιλαμβάνει:

Α. Σωματομετρική Ανάλυση Παιδιών: Αφορά παιδιά ηλικίας 3-13 ετών. Ουσιαστικά πρόκειται για μια αναλυτική και ενδελεχή εξέταση της ανάπτυξης της Σπονδυλικής Στήλης και των κάτω άκρων – ποδιών μέσα από μία συγκεκριμένη κλινική εξέταση που θα πραγματοποιηθεί και επίσης μέσα από πελματογράφημα. (Θα αναλυθούν οι πιθανότητες εμφάνισης σκολίωσης, κύφωσης ή προβλημάτων σπονδυλικής στήλης όπως και ο τρόπος βάδισης). Το αποτέλεσμα αυτής της εξέτασης θα δοθεί με επίσημο έγγραφο στους γονείς στους οποίους θα γίνει και μια σύντομη προφορική ενημέρωση.

Β. Εμβιομηχανική Ανάλυση & Βελτίωση Απόδοσης: Αφορά ηλικίες 14 και άνω. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης σε όλους τους συμμετέχοντες εκτελείται ένας αναλυτικός ΜΥΪΚΟΣ έλεγχος σε όλο το σώμα αλλά κυρίως στις μυϊκές ομάδες που πρωταγωνιστούν στο εκάστοτε άθλημα. Με τα συμπεράσματα που εξάγονται μέσω της αναλυτικής κλινικής εξέτασης θα σχηματισθούν κατευθυντήριες οδηγίες έτσι ώστε να βελτιωθεί η λειτουργικότητα και η μυϊκή απόδοση. Ομοίως θα δοθεί επίσημο έγγραφο και προφορικές οδηγίες.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων:

α. Θα αποτελέσουν το σημείο αναφοράς των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε αθλητή 

β. Θα συνεισφέρουν στην περαιτέρω βελτίωση και εξέλιξη του

Να σημειωθεί ότι το EPIRUS SPORT & HEALTH CENTER αντιλαμβανόμενο την χρησιμότητα των συγκεκριμένων εξετάσεων θα δώσει την δυνατότητα να τις πραγματοποιήσουν και οι αθλητές που συμμετέχουν σε προγράμματα personal και mini group στο EPIRUS ARENA BASKETBALL –VOLLEYBALL.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου