Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Οδηγεί αήττητο τον ΝΕΟΛ στο 2ο γύρο ο Παππάς, νέο double double για τον Τσουμάνη

Με μόλις 4 αθλητές Γιαννιώτες αθλητές που αγωνίζονται μακριά από την πόλη τους συνεχίστηκε η δράση το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο Λευτέρης Μαντζούκας παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον Παναθηναϊκό συνεισφέροντας ενώ ο Άλκης Παππάς ηγείται του ΝΕΟΛ που έχει το 4/4 στο δεύτερο γύρο της Β΄ Εθνικής. Double double για τον Ανδρέα Τσουμάνη στην Ισπανία και 15η συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του.

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός, Basket League)

Ο Παναθηναϊκός πέρασε από την έδρα του Ιωνικού χθες το βράδυ με 68-61 στο παιχνίδι που διεξήχθη για την 16η αγωνιστική της Basket League. Ο Λευτέρης Μαντζούκας αγωνίστηκε για 17:15 σημειώνοντας 8 πόντους (1/4 τρίποντα, 2/4 δίποντα, 1/2 βολές) και κατεβάζοντας 2 επιθετικά ριμπάουντ. Στο 13-1 το ρεκόρ των "πρασίνων" στην Basket League. 


Άλκης Παππάς (ΝΕΟΛ, Β΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Σε πολύ καλό μομέντουμ βρίσκεται ο ΝΕΟΛ στον 1ο όμιλο της Β΄ Εθνικής καθώς την Κυριακή πανηγύρισε την 4η συνεχόμενη νίκη του με 83-80 απέναντι στην Ένωση Ιλίου παραμένοντας έτσι αήττητος στο 2ο γύρο του πρωταθλήματος. Ο Άλκης Παππάς ήταν σε πολύ καλή μέρα έχοντας 19 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο. Στην 5η θέση του ομίλου με ρεκόρ 9-7 ο ΝΕΟΛ που θέλει να ανέβει ακόμα περισσότερο στο βαθμολογικό πίνακα.


Τα highlights του αγώνα (με το νούμερο 1 ο Παππάς)


Οι Γιαννιώτες του Εξωτερικού

Πολυχρόνης Τσίγκας (Ανόρθωση, Basket League Κύπρου)

φωτο: Cyprus Basketball Federation (Facebook)

Την 11η ήττα της γνώρισε η Ανόρθωση στην Basket League με 79-69 από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου το περασμένο Σάββατο. Στην αρχική 5αδα βρέθηκε ο Πολυχρόνης Τσίγκας αγωνιζόμενος για 13:07 μοιράζοντας 1 ασίστ. 


Ανδρέας Τσουμάνης (Sagrado Corazon Caceres, Liga EBA, Ισπανία)

Έχει ξεχάσει τι θα πει η λέξη ήττα η Caceres του Ανδρέα Τσουμάνη καθώς για ακόμα μία αγωνιστική έφυγε από το γήπεδο με τη νίκη. Αυτή τη φορά επικράτησε με 92-61 της Badajoz φτάνοντας τις 15 συνεχόμενες νίκες! Τελευταία φορά που είχε ηττηθεί η Caceres ήταν στις 24 Οκτωβρίου 2021. Στο αγώνα της προηγούμενης Κυριακής ο Τσουμάνης είχε 21 πόντους (1/3 τρίποντα, 7/10 δίποντα, 4/4 βολές), 10 ριμπάουντ (8 αμυντικά-2 επιθετικά), 4 ασίστ και 2 κλεψίματα συγκεντρώνοντας 31 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Η Caceres παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου με ρεκόρ 16-3. 



*Το παιχνίδι του Προμηθέα Πατρών του Νίκου Βασιλείου με τον Ολυμπιακό για την 16η αγωνιστική της Basket League θα διεξαχθεί στις 14 Απριλίου. Σήμερα οι Πατρινοί υποδέχονται την Ουλμ για την 14η αγωνιστική του EuroCup.

**Ο Πανερυθραϊκός του Σπύρου Παπανικολάου είχε το αγωνιστικό του ρεπό στο πρωτάθλημα της Α2.

***Οι Μαχητές Πειραματικού Πεύκων του Δημήτρη Γεωργίου είχαν το αγωνιστικό τους ρεπό στον 4ο όμιλο της Β΄ Εθνικής.

****Δεν υπήρχε δράση το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στον 5ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής συνεπώς ο Θοδωρής Τσίρμπας-Αναγνώστου του Αριστοτέλη Φλώρινας δεν αγωνίστηκε. Αύριο όμως θα πραγματοποιηθεί το εξ΄ αναβολής παιχνίδι κόντρα στον Φ.Ο. Αριδαίας για την 13η αγωνιστική.

*****Ούτε στον 6ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής πραγματοποιήθηκαν παιχνίδια συνεπώς ο Μάριος Τσίγκας του Ζεφύρου δεν πάτησε παρκέ. Την ερχόμενη Παρασκευή 11 Μαρτίου ο Ζέφυρος θα δώσει το εξ΄ αναβολής παιχνίδι απέναντι στον Βυζαντινό για την 13η αγωνιστική.

******Ρεπό υπήρχε και στην Α1 ΕΣΚΑΗ με τον Λεωνίδα Γκουντουβά του Έσπερου ΑΟΠΑ να μην αγωνίζεται.


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου