Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

ΑΓΣ Ιωαννίνων-Μελίκη 81-45: Επέβαλε από νωρίς το νόμο του ο καταιγιστικός ΑΓΣ Ιωαννίνων (vid)


Επιβάλλοντας από την αρχή το ρυθμό του ο ΑΓΣ Ιωαννίνων ήταν σαρωτικός επικρατώντας πολύ εύκολα με 81-45 της Μελίκης σήμερα το απόγευμα στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο φτάνοντας τις 9 νίκες στο φετινό πρωτάθλημα.

Χρήστος Καννής με 18 πόντους, Γιάννης Γυφτάκης με 14, Δημήτρης Μάντζιος με 13 και Ντίνος Νικολόπουλος με 12 ξεχώρισαν από τους νικητές. Ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα για τον 14χρονο Μπόλη και τον 16χρονο Γεωργίτση, ενώ τη 2η εμφάνισή του πραγματοποίησε ο επίσης 16χρονος Μυλωνης.

Μπαίνοντας με μεγάλη συγκέντρωση στο παιχνίδι ο ΑΓΣ Ιωαννίνων προηγήθηκε με 7-0 στο ξεκίνημα. Με προσπάθειες κυρίως από τα 6.75 προσπαθούσε να απειλήσει η Μελίκη καταφέρνοντας να βρει κάποιες λύσεις χωρίς παρόλα αυτά να απειληθούν ιδιαίτερα οι Γιαννιώτες που κατάφεραν να βρεθούν γρήγορα σε διψήφια απόσταση (16-6). Η κυριαρχία της ομάδας του Σοφοκλή Τσουκανέλη συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος του δεκαλέπτου το οποίο έκλεισε στο 24-6. 

Η διαφορά ήταν μεγάλη από νωρίς και το παιχνίδι προσφέρονταν ώστε ο coach Τσουκανέλης να ανοίξει το rotation. Σε αυτό το πλαίσιο Ιωαννίδης-Βαγγέλης-Μητρόπουλος-Παπαγιάννης πήραν αρκετό χρόνο με τον νεαρό Μυλωνη να αγωνίζεται και αυτός. Η διαφορά διατηρούνταν άνετα πάνω από τους 20 (30-8). Η Μελίκη έκανε μία μικρή αντεπίθεση και με επιμέρους 9-4 μείωσε σε 34-17 με τον ΑΓΣ Ιωαννίνων να έχει μεν χάσει το ρυθμό που είχε στο πρώτο δεκάλεπτο στην επίθεση αλλά η διαφορά δυναμικής να είναι τέτοια που η Μελίκη να μην μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο. Μάλιστα οι γηπεδούχοι με τον Γυφτάκη να γίνεται ο πρώτος διψήφιος παίκτης στον αγώνα (11 πόντοι) αποκατέστησαν την τάξη βρισκόμενοι στο +22 στο ημίχρονο (42-20 στο 20΄).

Η επιλογή του coach Ασλανίδη να γυρίσει σε ζώνη την άμυνα δεν φάνηκε να δικαιώνεται στην αρχή της τρίτης περιόδου καθώς δύο τρίποντα από Γυφτάκη-Νικολόπουλο έκαναν το σκορ 48-23. Γι' αυτό μάλιστα και γύρισε γρήγορα σε man to man η άμυνα της Μελίκης. Ο ΑΓΣ Ιωαννίνων συνέχισε την κυριαρχία του με την άμυνα να του να είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και το σκορ να γίνεται 57-23 στο 27΄. Μοναδικό μελανό σημείο για τους γηπεδούχους η αποβολή του Νικολόπουλου (χρεώθηκε μία τεχνική και ένα αντιαθλητικό φάουλ). Ο ΑΓΣ Ιωαννίνων κράτησε πάρα πολύ χαμηλά την Μελίκη επιτρέποντας να σημειώσει μόνο 6 πόντους στην τρίτη περίοδο (61-26 στο 30΄).

Δεν υπήρχε θέμα σχετικά με τον νικητή και η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και μία καλή ευκαιρία να αγωνιστούν παίκτες με περιορισμένο χρόνο συμμετοχής. Η διαφορά είχε παγιωθεί μεταξύ 30-40 πόντων και το ενδιαφέρον στράφηκε στην συμμετοχή των νεαρών Μπόλη (14 ετών), Μυλωνη (16 ετών) και Γεωργίτση (16 ετών). Το τελικό 81-45 έφερε τον ΑΓΣ Ιωαννίνων στο 9-6. Την επόμενη Κυριακή οι Γιαννιώτες έχουν το ρεπό τους συνεπώς η επιστροφή στη δράση έρχεται στις 9 Μαρτίου στο ΔΑΚ Μπάρας απέναντι στους Ικάρους Τρικάλων.

Το αντιπολεμικό μήνυμα που έστειλε ο ΑΓΣΙ 


MVP

Ο τίτλος του πολυτιμότερου θα μοιραστεί μεταξύ Χρήστου Καννή και Γιάννη Γυφτάκη οι οποίοι είχαν από 18 και 14 πόντους αντίστοιχα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ 

Ο Δημήτρης Μάντζιος είχε 13 πόντους και πολλές μάχες στο ζωγραφιστό.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Από την αρχή επέβαλε το νόμο της η ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη και δεν έδωσε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους φιλοξενούμενους.


Τα δεκάλεπτα: 24-6, 42-20, 61-26, 81-45

Διαιτητές: Ευφραιμίδης-Ταρενίδης Κ.-Παπανικολάου Γ.

ΑΓΣ Ιωαννίνων (Τσουκανέλης): Νικολόπουλος 12(3), Γυφτάκης 14(2), Παπαγιάννης 2, Καννής 18(2), Μπόλης, Βαγγέλης 7, Ιωαννίδης 8(2), Μάντζιος 13, Μυλωνης, Μητρόπουλος, Γεωργίτσης, Ψάλτου 7

Μελίκη (Ασλανίδης-Τοπούζης): Τζιοβάρας 10(1), Κυριάκου 7(2), Μόρας 2, Μωυσίδης 10(3), Καρκανιάς 2, Ρογγότης, Αμανατίδης, Αλευρίδης, Στοΐτσης 5, Γατόπουλος, Εσέρπογλου 2, Ιωάννου 7(1)

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου