Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

ΑΓΣ Ιωαννίνων-Αίολος/Γόμφοι Τρικάλων 54-82: Βαριά ήττα για τον κακό ΑΓΣ Ιωαννίνων

Επιστρέφοντας στα παρκέ μετά από περισσότερες από 15 μέρες ο ΑΓΣ Ιωαννίνων υποδέχθηκε σήμερα στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο τον ισχυρό Αίολο-Γόμφοι Τρικάλων γνωρίζοντας βαριά ήττα με σκορ 82-54 σε μία από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις. 

Τέλος στο νικηφόρο σερί των 4 παιχνιδιών το οποίο έτρεχαν οι Γιαννιώτες με τα πολλά λάθη, 22 τον αριθμό, τη μεγάλη αστοχία, την τραγική άμυνα αλλά και την ανωτερότητα του Αιόλου να κάνουν τη διαφορά. 

Χρήστος Καννής με 13 πόντους ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων, 11 είχε ο Ψάλτου μαζί με 9 ριμπάουντ και 11 ο Γυφτάκης. Ντεμπούτο για τους νεαρούς Γεωργίτση και Μυλώνη, ενώ την επιστροφή του στον ΑΓΣ Ιωαννίνων και επίσημα πραγματοποίησε ο Ζαχαρίας Πουρνάρας, ο οποίος είχε αγωνιστεί στην ομάδα και τη σεζόν 2018-2019. 

Ένα από τα χειρότερά του δεκάλεπτα στη φετινή σεζόν ήταν το 1ο για τον ΑΓΣ Ιωαννίνων με τα λάθη να είναι πολλά (9 συνολικά) και το press με παγίδες του Αιόλου να δυσκολεύει οργανωτικά τους Γιαννιώτες. Με τους Θέο-Μόσιαλο να πιάνουν από νωρίς δουλειά στο επιθετικό κομμάτι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς με διψήφια διαφορά (17-4). Η ομάδα του coach Τσουκανέλη βρήκε μετά από αρκετή ώρα καλάθι με τον Ψάλτου (17-6), όμως οι Τρικαλινοί ήταν αυτοί που είχαν επιβάλει πλήρως το ρυθμό τους φτάνοντας στο 23-8 στο τέλος της περιόδου. 

Στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου η πρόθεση των γηπεδούχων ήταν ξεκάθαρη να πάρει την μπάλα στο low post ο Ψάλτου, ο οποίος ανέβασε στροφές (5 πόντοι και 4 ριμπ.). Εμφανώς βελτιωμένη η εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του Σοφοκλή Τσουκανέλη και αυτό οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι κατάφεραν να μειώσουν τα λάθη τους (4 συνολικά) βρίσκοντας πιο σωστές επιλογές επιθετικά. Ο Ζαχαρίας Πουρνάρας πάτησε παρκέ στη δεύτερη περίοδο κάνοντας την επανεμφάνισή του με τη φανέλα του ΑΓΣ Ιωαννίνων, όμως πρόλαβε να αγωνιστεί για περίπου 2΄ καθώς είχε έναν τραυματισμό σε ένα screen αντιπάλου. Οι Γιαννιώτες με επιμέρους 13-6 έφτασαν στο -8 (29-21) όμως ο Θέος με καλάθι στον αιφνιδιασμό έκανε το 31-21. Οι παίκτες του coach Φόρου διατήρησαν τη διαφορά άνω των 10 με το ημίχρονο να κλείνει στο 37-23. Μόσιαλος-Θέος είχαν μαζί στο πρώτο μισό τους 24 από τους 37 πόντους του Αιόλου. Το μεγάλο "όπλο" του ΑΓΣ Ιωαννίνων, Ντίνος Νικολόπουλος, είχε μείνει χαμηλά με μόλις 4 πόντους όντας άστοχος.

Προβληματική η εικόνα του ΑΓΣ Ιωαννίνων στο τρίτο δεκάλεπτο με την κακή συνήθεια των λαθών να κάνει ξανά την εμφάνισή της και την έμπειρη ομάδα των Τρικάλων να τιμωρεί κάθε ολιγωρία των γηπεδούχων. Στο 25΄ το σκορ ήταν 45-31 και ενώ ο Καννής είχε σημειώσει το μόλις δεύτερο εύστοχο τρίποντο των Γιαννιωτών (και δεύτερο δικό του). Η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους 20 πόντους μετά από σερί 10-0 του Αιόλου (55-31) με τα μακρινά σουτ να δίνουν τις λύσεις στη ζώνη που εφάρμοσε ο Σοφοκλής Τσουκανέλης. Η ομάδα του Φόρου ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο στο 63-35 με το συνολικό επιμέρους σκορ του δεκαλέπτου να είναι 26-12.

4 μαζεμένοι πόντοι του Γυφτάκη στις αρχές της τελευταίας περιόδου δεν έπιασαν τόπο για τους γηπεδούχους καθώς η άμυνα ήταν τραγική με τον Αίολο να παίρνει πολλά από παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο και με την ευστοχία από την περιφέρεια να είναι μεγάλη το σκορ έγινε 73-39 στο 33΄. Όπως ήταν απολύτως λογικό το παιχνίδι είχε ουσιαστικά κριθεί με τον Σοφοκλή Τσουκανέλη να χρησιμοποιεί και τους δύο νεαρούς Μυλώνη και Γεωργίτση. Τελικό σκορ 82-54 με τον ΑΓΣ Ιωαννίνων να έχει πλέον ρεκόρ 7-6 και να στρέφει την προσοχή του στο επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Πρωτέα Γρεβενών την ερχόμενη Κυριακή στις 18:00.

Τα δεκάλεπτα: 8-23, 23-37, 35-63, 54-82

Διαιτητές: Ταρενίδης-Χατζημπαλίδης-Χρυσάφης

ΑΓΣ Ιωαννίνων (Τσουκανέλης): Νικολόπουλος 8, Γυφτάκης 11 (3 ριμπ., 3 κλεψ.), Γεωργίτσης, Καννής 13(3 τρ. 3 κλεψ.), Πουρνάρας, Βαγγέλης, Ιωαννίδης 1, Μάντζιος 8 (10 ριμπ.), Μυλώνης, Μητρόπουλος 2, Ψάλτου 11 (9 ριμπ.)

Αίολος Τρικάλων Γόμφοι (Φόρος): Ζώρζος 4, Μόσιαλος 7(1), Παππάς 16(1), Ιωάννου 11(2), Γκούμας, Τσιγγενόπουλος 7, Κολότσιος 6(2), Ψύρρας 7(1), Θέος 14(2), Δέσπος 6, Μοσχόπουλος 4, Ζιάκας.

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου