Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Φοβερός Γεωργίου ανέβηκε στην 4η θέση των καλύτερων σκόρερ του ομίλου

φωτο: Panserraikos BC (Facebook)

Με τον Δημήτρη Γεωργίου να πραγματοποιεί τρομερή εμφάνιση και να ανεβαίνει στην 4η θέση των καλύτερων σκόρερ του 4ου ομίλου της Β΄ Εθνικής, τον Μάριο Τσίγκα να είναι πολύ καλός στην ήττα του Ζέφυρου στον 6ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής και τον Θοδωρή Τσίρμπα-Αναγνώστου να είναι θετικός στη νέα νίκη του Αριστοτέλη Φλώρινας στον 5ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής συνεχίστηκε η δράση το περασμένο Σαββατοκύριακο, και όχι μόνο, για τους Γιαννιώτες αθλητές που αγωνίζονται μακριά από την πόλη τους. Πάμε όμως να δούμε τι έκαναν αναλυτικότερα όλοι τους.

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός, Basket League)

2 νίκες μέτρησε στα παιχνίδια που έδωσε μέσα σε διάστημα 3 ημερών ο Παναθηναϊκός, μία στη EuroLeague απέναντι στην Βιλερμπάν την Παρασκευή και μία χθες στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Ηρακλή σε εξ' αναβολής παιχνίδι για την Basket League.

Οι "πράσινοι" την περασμένη Παρασκευή πανηγύρισαν την 6η τους ευρωπαϊκή νίκη με 76-63 με το πρώτο τους διπλό στην EuroLeague μετά από 1 χρόνο κόντρα στην Βιλερμπάν. Ο Μαντζούκας πάτησε παρκέ για 02:48 έχοντας 3 πόντους (1/1 τρίποντο) και 1 ριμπάουντ.

Χθες, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη κατέβαλε την αντίσταση του αξιόμαχου Ηρακλή με 70-58 σε εξ' αναβολής παιχνίδι για την 13η αγωνιστική της Basket League. Ο Γιαννιώτης forward ξεκίνησε στην αρχική 5αδα και αγωνιζόμενος για 06:42 κατέβασε ριμπάουντ.

Σπύρος Παπανικολάου (Πανερυθραϊκός, Α2 Ανδρών)

2 αγώνες την προηγούμενη εβδομάδα και για τον Πανερυθραϊκό που την περασμένη Τετάρτη ηττήθηκε εντός έδρας από την Ελευθερούπολη με 95-92 σε εξ΄ αναβολής παιχνίδι για την 9η αγωνιστική. 

Το Σάββατο επικράτησε με 76-70 του Αμύντα και πλέον είναι στην 8η θέση με ρεκόρ 7-8. Ο Σπύρος Παπανικολάου βρισκόταν στην 12αδα και στα δύο παιχνίδια όμως δεν αγωνίστηκε. 

Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων, Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Δημήτρης Γεωργίου τη φετινή σεζόν στην άνετη νίκη των Μαχητών με 89-58 στην έδρα του Πολύγυρου. Ο Γιαννιώτης guard σημείωσε 24 πόντους με 5 εύστοχα τρίποντα και με αυτή την επίδοση ανέβηκε στην  θέση των σκόρερ στον 4ο όμιλο έχοντας συνολικά 220 πόντους (15.7 Μ.Ο.). Στην 4η θέση με ρεκόρ 10-4 και το φοβερό νεανικό σύνολο της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Θοδωρής Τσίρμπας-Αναγνώστου (Αριστοτέλης Φλώρινας, Γ΄ Εθνική 5ος όμιλος)

Ο ανεβασμένος Αριστοτέλης Φλώρινας έφυγε με το "διπλό" από την Βέροια νικώντας τους Αετούς με 68-62. Η 7η φετινή νίκη της ομάδας του coach Μουρουζίδη είχε στους πρωταγωνιστές της και τον Τσίρμπα-Αναγνώστου που σημείωσε 8 πόντους με εύστοχα τρίποντα. Στην 4η θέση του 5ου ομίλου η ομάδα της Μακεδονίας με 7 νίκες και 4 ήττες.

Μάριος Τσίγκας (Ζέφυρος, Γ΄ Εθνική 6ος όμιλος)

Δύσκολο έργο είχε ο Ζέφυρος απέναντι στην 1η ομάδα του ομίλου Σταυρούπολη με το τελικό 87-62 να διατηρεί τον Ζέφυρο χωρίς νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Για τον Μάριο Τσίγκα ήταν ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια καθώς σημείωσε 18 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα όντας όλο και πιο ανεβασμένος στους τελευταίους αγώνες της ομάδας του.

Λεωνίδας Γκουντουβάς (Έσπερος ΑΟΠΑ, Α1 ΕΣΚΑΗ)

2η σερί ήττα γνώρισε ο Έσπερος ΑΟΠΑ χθες με 57-56 από Ανδραβίδα στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Α1 ΕΣΚΑΗ. Ο Γκουντουβάς έκανε μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση έχοντας 18 πόντους με εύστοχα τρίποντα.


Οι Γιαννιώτες του Εξωτερικού

Ανδρέας Τσουμάνης (Sagrado Corazon Caceres, Liga EBA, Ισπανία)

Άγγιξε το double double την περασμένη Κυριακή ο Τσουμάνης στην 14η νίκη της ομάδας του με 81-64 επί της Coria. Αγωνιζόμενος για 31΄ μέτρησε 11 πόντους (1/4 τρίποντα, 3/3 δίποντα, 2/2 βολές), 9 ριμπάουντ και ασίστ. Σταθερά στη 2η θέση ο Caceres που πιέζει για την κατάληψη της κορυφής μετά την 13η σερί νίκη της (14-3 ρεκόρ). Μάλιστα το ερχόμενο Σάββατο αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο Huelva CD (15-2) στο μεγάλο ντέρμπι του ομίλου.


*Ο Άλκης Παππάς δεν αγωνίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο καθώς ο ΝΕΟΛ είχε το προγραμματισμένο του ρεπό στον 1ο όμιλο της Β΄ Εθνικής

**Ο Πολυχρόνης Τσίγκας δεν αγωνίστηκε επίσης καθώς το παιχνίδι της Ανόρθωσης με τον Αχιλλέα Καϊμακλίου για την Basket League Κύπρου αναβλήθηκε. 

***Χωρίς δράση έμεινε και ο Νίκος Βασιλείου με το παιχνίδι του Προμηθέα κόντρα στον ΠΑΟΚ για την Basket League να αναβάλλεται λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στους Πατρινούς. 

Δημήτρης Κοσίνας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου