Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Β΄ Εθνική (3ος όμιλος): Πέφτει η αυλαία στον 1ο γύρο


Προ των πυλών βρίσκεται η 13η αγωνιστική στον 3ο όμιλο της Β΄ Εθνικής, αγωνιστική με την οποία θα πέσει η αυλαία στον 1ο γύρο του πρωταθλήματος.

Εντός έδρας αναμέτρηση για τον φορμαρισμένο ΑΓΣ Ιωαννίνων (6-5) των 3 συνεχόμενων νικών που υποδέχεται τον ισχυρό Έσπερο Λαμίας (8-3). Οι Γιαννιώτες έχουν πραγματοποιήσει έναν πολύ καλό πρώτο γύρο έχοντας ουσιαστικά "καθαρίσει" με το θέμα παραμονή και πλέον απαλλαγμένοι από το άγχος στοχεύουν στο όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα. Αντίπαλός τους μία ομάδα που είναι αήττητη στην έδρα της (7/7) όμως εκτός έδρας μετρά μόλις ένα ροζ φύλλο σε 4 παιχνίδια. 

Πρώτο παιχνίδι στο 2022 για το IBC (3-8) και μάλιστα παιχνίδι με πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας μιας και καλείται να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Δόξα Λευκάδας (7-4). Η ομάδα του Γιάννη Παπαδόπουλου μετρά 5 συνεχόμενες ήττες και θέλει αύριο να δείξει ανταγωνιστική εικόνα διεκδικώντας τις πιθανότητές της, γνωρίζοντας παράλληλα ότι τα επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν είναι τα πιο κομβικά για την παραμονή. Οι Λευκαδίτες προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα από τον Ερμή Σχηματαρίου, σε έναν αγώνα που απώλεσαν προβάδισμα 13 πόντων.

Το μεγαλύτερο παιχνίδι της αγωνιστικής είναι χωρίς καμία αμφιβολία το ντέρμπι των Τρικάλων με τους Ικάρους (9-2) να φιλοξενούν τον Αίολο-Γόμφοι (10-1). Οι Ίκαροι μετά την εκτός έδρας ήττα από τον Έσπερο Λαμίας έχουν νέο προπονητή, τον Αβράαμ Παπαδόπουλο, και δε θέλουν να χάσουν άλλο έδαφος στη μάχη της ανόδου. Από την άλλη, η ομάδα του coach Φόρου μετά την ολοκλήρωση της 12ης αγωνιστικής οδηγεί την κούρσα (υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον Ερμή Σχηματαρίου) όντας σε εξαιρετική κατάσταση με 8 συνεχόμενες νίκες και γνωρίζει ότι αν κατακτήσει το ροζ φύλλο θα πάρει τεράστιο προβάδισμα από τον συμπολίτη. 

Σπουδαίος αγώνας για τη μάχη της παραμονής θα διεξαχθεί στη Μελίκη όπου η τοπική ομάδα (2-9) φιλοξενεί τον Ολυμπιακό Βόλου (2-9), ενώ πολύ σημαντικό είναι και το παιχνίδι του Πρωτέα Γρεβενών (4-7) με την Αναγέννηση Καρδίτσας (4-7), με τις δύο ομάδες να μοιράζονται το ίδιο ρεκόρ και να θέλουν τη νίκη προκειμένου να πάρουν ακόμα μεγαλύτερη ανάσα από τη "διακεκαυμένη ζώνη".

Τέλος, ο Ερμής Σχηματαρίου (10-1) φιλοξενείται στο φινάλε του 1ου γύρου από τους ουραγούς Τιτάνες Παλαμά (2-9) όντας το τεράστιο φαβορί για τη νίκη και καραδοκώντας να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα του ντέρμπι των Τρικάλων.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 17:00

ΑΓΣ Ιωαννίνων- Έσπερος Λαμίας (Νέο Κλειστό Ιωαννίνων)

Δόξα Λευκάδας- IBC (ΔΑΚ Λευκάδας)

Ίκαροι Τρικάλων- Αίολος/Γόμφοι Τρικάλων (ΕΑΚ Μπάρας)

Τιτάνες Παλαμά- Ερμής Σχηματαρίου (Κλειστό Παλαμά "Αεθλίου Μέλαθρον")

Μελίκη- Ολυμπιακός Βόλου (Κλειστό Μελίκης)

Πρωτέας Γρεβενών- Αναγέννηση Καρδίτσας (ΔΑΚ Γρεβενών)

Ρεπό: Νίκη Βόλου


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Αίολος-Γόμφοι Τρικάλων 21 (10-1)

2. Ερμής Σχηματαρίου 21 (10-1)

3. Ίκαροι Τρικάλων 20 (9-2)

4. Έσπερος Λαμίας 19 (8-3)

5. Δόξα Λευκάδας 18 (7-4)

6. ΑΓΣ Ιωαννίνων 17 (6-5)

7. Νίκη Βόλου 17 (5-7)*

8. Πρωτέας Γρεβενών 15 (4-7)

9. Αναγέννηση Καρδίτσας 15 (4-7)

10. IBC 14 (3-8)

11. Ολυμπιακός Βόλου 13 (2-9)

12. Μελίκη 13 (2-9)

13. Τιτάνες Παλαμά 13 (2-9)

*Η Νίκη Βόλου δεν έχει κάνει το ρεπό της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου