Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

"Ξενιτεμένοι" Γιαννιώτες: "Διπλός" Ανδρέας Τσουμάνης, clutch Δημήτρης Γεωργίου και season high για τον Μάριο Τσίγκα

Με τον Ανδρέα Τσουμάνη να συνεχίζει να δείχνει την ποιότητά του σε ένα ακόμα παιχνίδι στην Ισπανία, τον Δημήτρη Γεωργίου να ηγείται ξανά για τους Μαχητές Πειραματικού Πεύκων και τον Μάριο Τσίγκα να πετυχαίνει season high σε πόντους στη Γ΄ Εθνική συνεχίστηκε η δράση των Γιαννιωτών που παίζουν μακριά από την πατρίδα τους το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός, Basket League)

Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Λάρισα που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί την περασμένη Κυριακή στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Basket League αναβλήθηκε μετά από αίτημα των "πρασίνων" λόγω του βεβαρημένου προγράμματος στην EuroLeague, συνεπώς ο Γιαννιώτης forward δεν αγωνίστηκε. Πάντως την περασμένη Παρασκευή στον αγώνα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου για τη 14η αγωνιστική της EuroLeague πάτησε παρκέ για 13:20 κατεβάζοντας 4 ριμπάουντ, μοιράζοντας 1 ασίστ και κάνοντας και 1 τάπα στη νίκη της ομάδας του με 82-67 επί της Άλμπα. 

Σπύρος Παπανικολάου (Πανερυθραϊκός, Α2 Ανδρών)

Μία ομολογουμένως δύσκολη αποστολή περίμενε τον Πανερυθραϊκό το περασμένο Σάββατο καθώς καλούνταν να αντιμετωπίσει τον ισχυρό Τρίτωνα από τον οποίο ηττήθηκε με σκορ 72-63 στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής στην Α2 Ανδρών. Ο Σπύρος Παπανικολάου αγωνίστηκε για 03:37 έχοντας 1 αμυντικό ριμπάουντ.

Άλκης Παππάς (ΝΕΟΛ, Β΄ Εθνική 1ος όμιλος)

πηγή φωτογραφίας: Hellenic Basketball Federation (Facebook)

Βαριά ήττα υπέστη την περασμένη Κυριακή ο ΝΕΟΛ στην Αθήνα από τη Νέα Κηφισιά με 85-64 σε αγώνα που πραγματοποιήθηκε για την 9η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Β΄ Εθνικής. Ο Άλκης Παππάς σημείωσε 8 πόντους (1/3 τρίποντα, 1/1 δίποντο, 3/4 βολές) μοίρασε 8 ασίστ και κατέβασε 4 ριμπάουντ σε 35:40.  

Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων, Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Μεγάλη νίκη πανηγύρισαν οι Μαχητές Πειραματικό Πεύκων την Κυριακή στην έδρα τους απέναντι στο Λεύκιππο Ξάνθης με 54-51 βελτιώνοντας το ρεκόρ τους στο 6-2. Διψήφιος για ένα ακόμα παιχνίδι ο Δημήτρης Γεωργίου με 11 πόντους και 2 εύστοχα τρίποντα. Μάλιστα με το σκορ στο 49-51 υπέρ του Λεύκιππου και με μόλις 1:12 να απομένει για το τέλος του αγώνα κουβάλησε την ομάδα του βάζοντας και τους 5 τελευταίους πόντους χαρίζοντας τη νίκη.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τους 5 σερί clutch πόντους του Δημήτρη Γεωργίου


Θοδωρής Τσίρμπας-Αναγνώστου (Αριστοτέλης Φλώρινας, Γ΄ Εθνική 5ος όμιλος)

Εντός έδρας ήττα για τον Αριστοτέλη Φλώρινας από την Καστοριά με 65-63 σε παιχνίδι που διεξήχθη στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Ο Θοδωρής Τσίρμπας-Αναγνώστου είχε 2 πόντους.

Μάριος Τσίγκας (Ζέφυρος, Γ΄ Εθνική 6ος όμιλος)

Ο Ζέφυρος έψαξε το πρώτο ροζ φύλλο της σεζόν απέναντι στην Ελπίδα Αμπελοκήπων όμως δεν τα κατάφερε με το τελικό 75-68 να φέρνει την 7η ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μάριος Τσίγκας σημειώνοντας 15 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα. 


Οι Γιαννιώτες του Εξωτερικού

Πολυχρόνης Τσίγκας (Ανόρθωση, Basket League Κύπρου)

Τη 2η συνεχόμενη νίκη της και 5η συνολικά στη Basket League Κύπρου πανηγύρισε η Ανόρθωση του Πολυχρόνη Τσίγκα με σκορ 77-75 επί του Παραλιμνίου. Ο Γιαννιώτης guard αγωνίστηκε για 02:05. Στο 5-5 το ρεκόρ της Ανόρθωσης.

Ανδρέας Τσουμάνης (Sagrado Corazon Caceres, Liga EBA, Ισπανία)

Η διακοπή του πρωταθλήματος δεν επηρέασε καθόλου της Caceres του Ανδρέα Τσουμάνη η οποία με τον Γιαννιώτη forward οδηγό πήρε την 7η νίκη της στο πρωτάθλημα τρέχοντας ένα φοβερό σερί 6 συνεχόμενων νικών που την έχει βοηθήσει να σκαρφαλώσει στην 4η θέση του ομίλου της (7-3 ρεκόρ). Στο 75-72 επί της Torta Del Casar ο Ανδρέας Τσουμάνης σε 38΄ είχε 21 πόντους (2/6 τρίποντα, 6/8 δίποντα, 3/4 βολές) 12 ριμπάουντ (9 αμυντικά-3 επιθετικά) 1 ασίστ και 1 τάπα συγκεντρώνοντας 22 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. 

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου