Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

"Ξενιτεμένοι" Γιαννιώτες: "30αρης" Τσουμάνης, career high ο Παπανικολάου, ηγετική παρουσία ο Γεωργίου

Με τον Ανδρέα Τσουμάνη να ισοφαρίζει το season high σε πόντους στην Ισπανία, τον Σπύρο Παπανικολάου το career high στην Α2 και τον Δημήτρη Γεωργίου να προσθέτει μία ακόμα καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του τη φετινή σεζόν συνεχίστηκε η δράση αυτό το Σαββατοκύριακο για τους Γιαννιώτες αθλητές που αγωνίζονται μακριά από την πόλη τους. 

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός, Basket League)

Δεν υπήρχε προγραμματισμένη αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο πρωτάθλημα της Basket League λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Σπύρος Παπανικολάου (Πανερυθραϊκός, Α2 Ανδρών)

Εύκολη νίκη κατέκτησε το περασμένο Σάββατο ο Πανερυθραϊκός επί της Δάφνης Δαφνίου με 80-62 και ανέβηκε στην 5η θέση με ρεκόρ 5-2. Ο Σπύρος Παπανικολάου ισοφάρισε το career high στην Α2 με 11 πόντους (3/6 τρίποντα, 1/1 δίποντα), είχε και 1 κλέψιμο σε 15:10 λεπτά συμμετοχής.  

Άλκης Παππάς (ΝΕΟΛ, Β΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Σπουδαίο "διπλό" για το Ληξούρι μέσα στην έδρα του Εθνικού Πειραιώς με 64-61. Η ομάδα των Επτανήσων βελτίωσε το ρεκόρ της στο 4-2 και βρίσκεται στην 7η θέση του 1ου ομίλου έχοντας όμως κάνει το ρεπό της. Ο Άλκης Παππάς σημείωσε 5 πόντους στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων, Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Τη 2η ήττα τους στο φετινό πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής γνώρισαν οι Μαχητές την περασμένη Κυριακή με 73-65 από τον πρωτοπόρο Ερμή Λαγκαδά. Ο Δημήτρης Γεωργίου πρόσθεσε μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του έχοντας 15 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην 7η θέση του ομίλου με ρεκόρ 4-2 έχοντας όμως 2 παιχνίδια λιγότερα.

Δείτε τα highlights του αγώνα στο παρακάτω βίντεο από τον επίσημο λογαριασμό των Μαχητών Πειραματικού Πεύκων (Ο Δημήτρης Γεωργίου είναι με τον αριθμό 4).


Θοδωρής Τσίρμπας-Αναγνώστου (Αριστοτέλης Φλώρινας, Γ΄ Εθνική 5ος όμιλος)

Δεν τα κατάφερε ο Αριστοτέλης Φλώρινας κόντρα στην Αναγέννηση Γιαννιτσών γνωρίζοντας την ήττα με 76-66. Ο Θοδωρής Τσίρμπας-Αναγνώστου σημείωσε 8 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα. Η ομάδα της Μακεδονίας είναι στην 3η θέση του 5ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής με 3 νίκες και 2 ήττες.

Μάριος Τσίγκας (Ζέφυρος, Γ΄ Εθνική 6ος όμιλος)

Ο Ζέφυρος δε σήκωσε κεφάλι ούτε αυτή την αγωνιστική γνωρίζοντας την 5η του ήττα σε ισάριθμους αγώνες, αυτή τη φορά από τον ΚΑΟ Δράμας με 68-42. Ο Μάριος Τσίγκας είχε 4 πόντους. 

Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας 2014, Α1 ΕΣΚΑΗ)

φωτο: matchnews.gr

Ένα ακόμα ροζ φύλλο στη συλλογή του Προμηθέα 2014 στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΗ. Αυτή τη φορά επιβλήθηκε με 71-66 της Ολυμπιάδας μένοντας μόνος πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα. Ο Νίκος Βασιλείου πέτυχε 8 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα.

Βύρωνας Βάτσιος-Αλέξανδρος Βάτσιος (Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας, Α΄ ΕΣΚΑ 1ος όμιλος)

Η Άρτεμις Αχαρνών υποχρέωσε τον Ιωνικό Ν. Φιλαδέλφειας στην 7η ήττα του σε 8 αγώνες με σκορ 76-68. Βύρωνας και Αλέξανδρος Βάτσιος συμμετείχαν στο παιχνίδι.


Οι Γιαννιώτες του Εξωτερικού

Πολυχρόνης Τσίγκας (Ανόρθωση, Basket League Κύπρου)

Δεν υπήρχε προγραμματισμένη αγωνιστική δράση το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην κορυφαία κατηγορία μπάσκετ της Κύπρου, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας Κύπρου για τα προ-προκριματικά του Eurobasket 2025. 

Ανδρέας Τσουμάνης (Sagrado Corazon Caceres, Liga EBA, Ισπανία)

φωτο: jaortiz@extremadura.elperiodico.com/ J. P. JIMÉNEZ

Την 5η συνεχόμενη νίκη της και 6η συνολικά στο πρωτάθλημα κατέκτησε η Caceres του Ανδρέα Τσουμάνη την περασμένη Κυριακή με 85-48 επί της Cimbis. Ο Τσουμάνης "οργίασε" έχοντας 30 πόντους (2/3 τρίποντα, 6/10 δίποντα, 12/14 βολές), 14 ριμπάουντ (6 επιθετικά-8 αμυντικά), 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 42 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Η ομάδα του βρίσκεται στην 4η θέση με ρεκόρ 6-3.   

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου