Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Πρωτάθλημα Νεανίδων: Νίκη του IBC επί του ΠΑΣ Γιάννινα (67-56)

Τη νίκη με σκορ 67-56 πανηγύρισε η ομάδα Νεανίδων του IBC επί του συμπολίτη ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Β΄ ομίλου του πρωταθλήματος Νεανίδων.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του IBC:

Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα Νεανίδων του IBC απέναντι στην ομάδα του  ΠΑΣ Γιάννινα με τελικό σκορ 67-56, σε αγώνα που έγινε το Σάββατο  στο Νέο Κλειστό Ιωαννίνων για το B' Γύρο του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΒΔΕ. Με τη νίκη αυτή ουσιαστικά γίνεται το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέση στον όμιλό της αφού κάλυψε τη διαφορά από την ήττα με σκορ 51-50 στον πρώτο γύρο.

Και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγώνα και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με αποτέλεσμα 13-12. Στο δεύτερο όμως δεκάλεπτο τα κορίτσια του Βαγγέλη Αυγερινού με όπλο την πολύ καλή άμυνα και με σωστές επιλογές στην επίθεση, με επιμέρους σκορ 20-6, οδήγησαν τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια με τη διαφορά να έχει ανέβει στους 15 πόντους (33-18).

Η αντίδραση της ομάδας του ΠΑΣ με την έναρξη της τρίτης περιόδου δεν ήταν ικανή να ανατρέψει την κατάσταση και η διαφορά παρέμεινε σε διψήφια νούμερα. Με το σκορ στο 50-40 ξεκίνησε η τελευταία περίοδος και οι αθλήτριες του IBC παίζοντας με μυαλό και ωριμότητα έκλεισαν τον αγώνα με τελικό σκορ 67-56 πανηγυρίζοντας μια σπουδαία εμφάνιση και νίκη.

Επόμενος αγώνας για την ομάδα του Βαγγέλη Αυγερινού στις 23/10 εκτός έδρας με τον Πύρρο Αρταίων (69-19 σκορ πρώτου γύρου), ενώ η ομάδα του ΠΑΣ έχει ρεπό καθώς η ομάδα της Νίκης Λευκάδας έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

Δεκάλεπτα: 13-12, 33-18, 50-40, 67-56

Διαιτητές: Θώμος, Τζιμογιάννης.

Ioannina BC(Αυγερινός): Μπαρτζώκα, Μιρτσέκη Αν., Γκαρόζη, Δήμου, Παππά, Ζώτου, Μάντζιου Αν., Τσίπη, Μιρτσέκη Ν., Τζίμα, Μπαξεβάνη, Μάντζιου Ειρ.

ΠΑΣ Γιάννινα(Σαρηγιαννίδου-Καλαμπάκου): Κουτσάφτη, Κωνσταντάρα, Παπανικολάου, Κύρου, Χατζηιωάννου, Κονταξή, Χρηστάκη, Παπαδοπούλου, Χούσου, Καλαμπόκη, Πασκαράκη, Τσοβίλη.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. IBC 7 (3-1)

2. ΠΑΣ Γιάννινα 7 (3-1)

3. Πύρρος Αρταίων 5 (2-1)

4. Νίκη Λευκάδας 0 (0-4)

*Ο Πύρρος Αρταίων έχει έναν μηδενισμό

** Η Νίκη Λευκάδας έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου