Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Θρύλος Ιωαννίνων: Νεανικός και ανανεωμένος για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

Μία νέα σεζόν ξεκινά αύριο για το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ με το Θρύλο Ιωαννίνων να συμμετέχει για ακόμα μία χρονιά στην κατηγορία. Οι "πορτοκαλί" θα παρουσιαστούν με ριζικές αλλαγές έχοντας ξεκινήσει το λεγόμενο rebuilding, με πάρα πολλούς νεαρούς αθλητές να ετοιμάζονται να πάρουν ευκαιρίες και σημαντικό χρόνο συμμετοχής.

Ο προπονητής και το ρόστερ

Ο Θρύλος Ιωαννίνων θα πορευτεί με νέο προπονητή, τον 26χρονο Λευτέρη Κοσμά, που είχε εργαστεί ως coach και στην Ntougias Basketball Academy. Στη διάθεσή του θα έχει αρκετούς νεαρούς αθλητές η πλειοψηφία των οποίων ξεκίνησαν το μπάσκετ στην Ακαδημία του Νίκου Ντούγια. 9 αθλητές της ανδρικής ομάδας προέρχονται από τα "σπλάχνα" με τους Μάριο Παλιόγλου, Αλέξη Παπαζυγούρα και Περικλή Κυράννα (έκανε πέρασμα και από το εφηβικό του IBC) να είναι 3 παιδιά που έχουν παραστάσεις ήδη από την πρώτη ομάδα έχοντας γράψει συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. Μαζί τους ο Τάσος Νικολίτσας (έχει παίξει κάποια λεπτά στο ανδρικό), ο Γιώργος Τζίμας, ο Χρήστος Βαρδής, ο Κωνσταντίνος Σκούμπος, ο Νίκος Φώτης και ο Βενιαμίν της παρέας Παύλος Τασούλας, γεννημένος το 2005.

Οι Δημήτρης Σιώμος, Σπύρος Πάσχος και Πέτρος Γιουγλής βρίσκονται στο ρόστερ προκειμένου να δώσουν την απαραίτητη εμπειρία. Ξεχωριστή αναφορά γίνεται στους Βασίλη Στραγάλη, ο οποίος ανήκει στην ομάδα από τη σεζόν 2019-2020 και μπορεί να δώσει λύσεις κοντά στο καλάθι, ενώ ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, που πέρυσι βρισκόταν στο ρόστερ του ΑΓΣ Ιωαννίνων, αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό "γρανάζι" στη "μηχανή" του coach Κοσμά. Χρήστος Λυγούρας (ακαδημίες ΑΓΣ Ιωαννίνων), Γιώργος Παπαπέτρου και Νίκος Σεραφείμ συμπληρώνουν το γιαννιώτικο σύνολο.

Παρατηρώντας κανείς το ρόστερ της ομάδας ο Μ.Ο. ηλικίας είναι τα 22.4 έτη. Το λεγόμενο rebuilding πραγματοποιείται με τον πλέον πασιφανές τρόπο από το Θρύλο Ιωαννίνων.

Λευτέρης Κοσμάς στο Epirusbasket.gr: "Στόχος η δημιουργία καλού κλίματος, η ατομική και ομαδική βελτίωση και η στοχοπροσήλωση για όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες"

Ο νέος coach του Θρύλου Ιωαννίνων με αφορμή την εκκίνηση του πρωταθλήματος μίλησε στο Epirusbasket.gr για την πρόκληση που έχει μπροστά του, την εξαιρετική σχέση με τον ιδιοκτήτη, Νίκο Ντούγια, το rebuilding που είχαν στο μυαλό τους οι άνθρωποι της ομάδας και την υλοποίηση στην πράξη του συγκεκριμένου εγχειρήματος και άλλα πολλά.

-Coach, βρισκόμαστε προ των πυλών της νέας αγωνιστικής περιόδου με τον Θρύλο Ιωαννίνων να ετοιμάζεται για μία ακόμα συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. Μίλησέ μου για το πώς αισθάνεσαι λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ;

-Η χαρά και η προσμονή για το πρώτο επίσημο παιχνίδι εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο είναι μεγάλη, τόσο για εμένα όσο και για τους παίκτες μας. Περιμένουμε να δούμε πως θα ανταποκριθούμε απέναντι σε μια παραδοσιακά δυνατή ομάδα της ΕΣΚΑΒΔΕ και του Κερκυραικού μπάσκετ και το κατά πόσο θα βγάλουμε στο παρκέ αυτά που δουλεύουμε εδώ και καιρό στις προπονήσεις

-Ποιοι λόγοι συνέβαλλαν ώστε να αποδεχθείς την πρόταση και να γίνεις head coach της ανδρικής ομάδας;

-Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο βασικός λόγος ήταν το πλάνο ανανέωσης με νεαρούς, Γιαννίωτες κατά κύριο λόγο, αθλητές προερχόμενους στην πλειοψηφία τους από τις ακαδημίες του συλλόγου.

-Κοιτάζοντας κανείς το ρόστερ σας είναι πασιφανές ότι απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από νεαρούς αθλητές. Αυτό συνάδει φυσικά και με τη φιλοσοφία που έχετε ως ομάδα να δείχνεται εμπιστοσύνη στα παιδιά των Ακαδημιών σας έτσι δεν είναι; 

-Το μοντέλο αυτό, το ονομαζόμενο rebuilding, βρισκόταν χρόνια στις σκέψεις του προέδρου και το πλήρωμα του χρόνου υλοποίησής του ήρθε στη συγκυρία των δύσκολων υγειονομικών συνθηκών που βιώνουμε. Η άψογη συνεργασία μου με τον Νίκο Ντούγια οδήγησε στη δημιουργία από πλευράς μου ενός ρόστερ-μίγματος πολλών νεαρών παικτών σε συνδυασμό με κάποιους λίγους έμπειρους βετεράνους. Ένα μοντέλο διαφορετικό λοιπόν, που έχει το βλέμμα του και στο μέλλον..


-Πόσο μεγάλη πρόκληση είναι για σένα να δημιουργήσεις μία ανταγωνιστική ομάδα έχοντας τόσους πολλούς νεαρούς αθλητές να διαχειριστείς;

-Προφανώς και η πρόκληση είναι τεράστια καθώς από τη μία πλευρά τα παιδιά υπολείπονται σε εμπειρία από την κατηγορία , αλλά από την άλλη ο ενθουσιασμός και η θέληση για το καλύτερο είναι μεγάλη. Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως με πολλούς από τους παίκτες της ομάδας έχω συνεργαστεί στο παρελθόν, συνεπώς η προώθηση της φιλοσοφίας στο εσωτερικό της ομάδας γίνεται ευκολότερη.

-Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει ενόψει του νέου πρωταθλήματος;

-Ο στόχος που θέσαμε είναι τριπλός και διαδοχικός. Πρώτα δημιουργία καλού κλίματος που θα βγάζει ενθουσιασμό στις προπονήσεις, στη συνέχεια βελτίωση ατομική και ομαδική και τέλος στοχοπροσήλωση για όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες.

-Θα ήθελα να μοιραστείς μαζί μας τα κυρίαρχα στοιχεία που θα δούμε στο φετινό παιχνίδι του Θρύλου Ιωαννίνων.

-Όπως καταλαβαίνεις μια ομάδα που βασίζεται κυρίως σε νεαρούς αθλητές θα προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι να βγάζει ένταση και πάθος στην άμυνα και θα επιδιώκει τα εύκολα καλάθια στην επίθεση. Περισσότερες λεπτομέρειες πιθανολογώ πως θα δωθούν προσεχώς στα παρκέ!

-Με τι θα είσαι ικανοποιημένος στο τέλος της χρονιάς;

-Είναι βέβαιο πως το υποθετικό ερώτημα για το που θα τερματίσουμε βαθμολογικά είναι κάτι που δε θα μπορούσε να απαντηθεί την παρούσα χρονική περίοδο για προφανείς λόγους. Οι ομάδες είναι διαφορετικές και η χρονιά έχει βάθος. Όμως σε κάθε περίπτωση , ικανοποιημένος θα είμαι αν το φετινό μοντέλο της ομάδας μας γίνει ζηλευτό και ακολουθηθεί και από άλλους υποστηρικτές του αθλήματος που αγαπάμε, στην ευρύτερη περιοχή που δραστηριοποιούμαστε.

Το αναλυτικό ρόστερ του Θρύλου Ιωαννίνων

ΘΡΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 2021/2022

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΘΕΣΗ

ΥΨΟΣ

ΗΛΙΚΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΜΑΣ

Guard

1,72

19

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΡΔΗΣ

Guard

1,74

19

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Guard

1,75

18

ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΛΙΟΓΛΟΥ

Guard

1,80

19

ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑΣ

Guard

1,82

18

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΥΡΑΝΝΑΣ

Guard

1,80

18

ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Guard

1,82

18

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ

Forward

1,91

20

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΥΜΠΟΣ

Forward

1,85

19

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΥΓΟΥΡΑΣ

Forward

1,92

18

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΖΥΓΟΥΡΑΣ

Forward

1,91

18

ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΟΥΓΛΗΣ

Forward

1,85

37

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΣΧΟΣ

Forward

1,80

41

ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΗΣ

Center

1,88

19

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΡΑΓΑΛΗΣ

Center

1,90

25

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΩΜΟΣ

Center

1,97

39

ΠΑΥΛΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ

Center

1,92

16

Coach: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

 


Έδρα: Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων



Το αναλυτικό πρόγραμμα του Θρύλου Ιωαννίνων στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ:

1η αγωνιστική (16/10/2021): Θρύλος Ιωαννίνων-Φαίακας Κέρκυρας

2η αγωνιστική (23/10/2021): Μολοσσοί-Θρύλος Ιωαννίνων

3η αγωνιστική (30/10/2021): Νικόπολη-Θρύλος Ιωαννίνων

4η αγωνιστική (6/11/2021): Θρύλος Ιωαννίνων-Ιόνιος

5η αγωνιστική (13/11/2021): Πρωτέας Ηγουμενίτσας-Θρύλος Ιωαννίνων

6η αγωνιστική (20/11/2021): Θρύλος Ιωαννίνων-Κερκυραϊκός

7η αγωνιστική (27/11/2021): Παραμυθιά-Θρύλος Ιωαννίνων

8η αγωνιστική (4/12/2021): Θρύλος Ιωαννίνων-Πύρρος Αρταίων

9η αγωνιστική (11/12/2021): Ρεπό

10η αγωνιστική (8/1/2022): Φαίακας Κέρκυρας-Θρύλος Ιωαννίνων

11η αγωνιστική (15/1/2022): Θρύλος Ιωαννίνων-Μολοσσοί

12η αγωνιστική (22/1/2022): Θρύλος Ιωαννίνων-Νικόπολη

13η αγωνιστική (29/1/2022): Ιόνιος-Θρύλος Ιωαννίνων

14η αγωνιστική (5/2/2022): Θρύλος Ιωαννίνων-Πρωτέας Ηγουμενίτσας

15η αγωνιστική (12/2/2022): Κερκυραϊκός-Θρύλος Ιωαννίνων

16η αγωνιστική (26/2/2022): Θρύλος Ιωαννίνων-Παραμυθιά

17η αγωνιστική (12/3/2022): Πύρρος Αρταίων-Θρύλος Ιωαννίνων

18η αγωνιστική (19/3/2022): Ρεπό  

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου