Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Βίκος Σπάρτακος: Πανίσχυρος και "γεμάτος" με στόχο να πρωταγωνιστήσει

Η σεζόν στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή 24 Οκτωβρίου και ο ανανεωμένος Βίκος Σπάρτακος ετοιμάζεται για τη 2η συμμετοχή του στην κατηγορία, μετά την περσινή πρώτη εμπειρία η οποία ήταν για σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω της πανδημίας.

Έχοντας ενισχυθεί σημαντικά τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε διοικητικό, η γιαννιώτικη ομάδα είναι πανέτοιμη προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στη φετινή Γ΄ Εθνική θέλοντας στο τέλος της χρονιάς να πανηγυρίσει την άνοδο. Το Epirusbasket.gr σας παρουσιάζει το νέο Σπάρτακο και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε λίγες μέρες πριν το πρώτο τζάμπολ της σεζόν.

Η Διοίκηση και ο Προπονητής

Τα δεδομένα στον Σπάρτακο άλλαξαν εν πολλοίς το φετινό καλοκαίρι καθώς στη Διοίκηση της ομάδας βρίσκονται πλέον οι άνθρωποι που είχαν ανεβάσει τον ΠΑΣ Γιάννινα από την Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ μέχρι και την Α2. Οι Γιάννης Μάντζιος, Χρήστος Γεωργίου, Βαγγέλης Παπαγγέλης έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία ώστε να φτάσουν ξανά ψηλά σε συνεργασία με τον Άκη Καλλή που έχει εδώ και αρκετά χρόνια τα ηνία της ομάδας.

Η παρουσία της οικογένειας Σεπετά με την εταιρία "ΒΙΚΟΣ" είναι καταλυτική στην όλη προσπάθεια παρέχοντας οικονομική άνεση και αξιοπιστία. Ο Σπάρτακος έχει πλέον ένα πολύ δυνατό brand name στο πλευρό του και αυτό είναι το πιο σημαντικό για την μελλοντική πορεία της ομάδας.

Φυσικά άνθρωπος "κλειδί" στην όλη προσπάθεια θα είναι και ο Νίκος Σιουμάλας, που αποτελεί το φροντιστή της ομάδας προσφέροντας όμως σε πολλούς τομείς. Είχε πραγματοποιήσει σπουδαία δουλειά στον ΠΑΣ Γιάννινα και πλέον προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Σπάρτακο. Στον Σπάρτακο είναι μέλος και της Διοίκησης στο ρόλο του Team Manager.

Ο προπονητής που επιλέχθηκε από τη Διοίκηση προκειμένου να οδηγήσει την ομάδα στις επιτυχίες είναι ο Νίκος Ρήγγας. Ο 36χρονος ήταν μέλος του προπονητικού team του Αργύρη Πεδουλάκη στο Περιστέρι. Ο "Άρτζι" αποτελεί ουσιαστικά τον μέντορα του νέου head coach του Σπάρτακου, ο οποίος έχει μεγάλες επιρροές στο παιχνίδι του από τον σπουδαίο Έλληνα τεχνικό Παράλληλα ήταν προπονητής στην ομάδα Παίδων του Περιστερίου ενώ κατά το παρελθόν έχει περάσει από τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού έχοντας σημαντική συνεισφορά στα τμήματα υποδομών των "πρασίνων" στο πλευρό του Γιώργου Καλαϊτζή. Ο Ρήγγας έχει ανδρωθεί προπονητικά στη Δάφνη Δαφνίου έχοντας περάσει από όλες τις προπονητικές βαθμίδες, ενώ τη σεζόν 2017-2018 υπήρξε πρώτος προπονητής στην παρθενική παρουσία της αθηναϊκής ομάδας στη Β΄ Εθνική. 

φωτογραφία: Σπάρτακος Ιωαννίνων (facebook)

Άμεσος συνεργάτης του θα είναι ο Γιάννης Καΐκας. Ο coach, που κατάγεται από τον Πόρο, αρχικά υπήρξε παίκτης της ομάδας, στη συνέχεια έγινε προπονητής στα μέσα της σεζόν 2017-2018 συνεχίζοντας και την αμέσως επόμενη (2018-2019) και φυσικά είναι υπεύθυνος των Ακαδημιών του Σπάρτακου έχοντας την πλήρη εμπιστοσύνη της Διοίκησης. Γνωρίζει την ομάδα πολύ καλά και η προσαρμογή του Νίκου Ρήγγα στην πόλη γίνεται πολύ πιο εύκολη έχοντας στο πλάι του έναν άνθρωπο που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Οι δυο τους είχαν αγαστή και παραγωγική συνεργασία και στα camp που είχε διοργανώσει ο Σπάρτακος στα οποία συμμετείχε ο Ρήγγας παρέχοντας πολύτιμες γνώσεις στους νεαρούς αθλητές.

Το Ρόστερ

Ο κορμός

Ο Νίκος Ρήγγας θα έχει να διαχειριστεί 14 παίκτες στο φετινό ρόστερ του Βίκος Σπάρτακος. Φυσικά υπάρχουν αρκετά παιδιά που βρισκόταν από πέρυσι στον Σπάρτακο και θα συνεχίσουν και φέτος στην ομάδα (συγκεκριμένα 7 παίκτες). Ο Ντίνος Λαμπρόπουλος έχει γίνει συνώνυμο με τον Σπάρτακο όλα αυτά τα χρόνια βοηθώντας τα μέγιστα στην άνοδο στις Εθνικές Κατηγορίες. Ο 28χρονος, Παναγιώτης Θώδης, ήταν καταλύτης στην προ ενός έτους άνοδο και θα συνεχίσει και φέτος να προσφέρει δύναμη και ποιότητα κοντά στα καλάθια. Ο Δημήτρης Πρεμέτης ήταν μέλος των Γιαννιωτών στην ιστορική σεζόν 2019-2020 και θα φορά και φέτος την "κόκκινη" φανέλα. Οι νεαροί Παναγιώτης Δήμος, Βασίλης Βαράκας και Χάρης Κύρκος είναι παιδιά από την Ακαδημία του Σπάρτακου, τα οποία έχουν δουλέψει πολύ τα τελευταία χρόνια και έχουν κερδίσει με το "σπαθί" τους την παρουσία τους στο φετινό ρόστερ. Ο Δήμος ήδη από την τελευταία σεζόν που παίχτηκε πρακτικά μπάσκετ (2019-2020), είχε δείξει το πλούσιο ταλέντο του και πλέον έχει εξελιχθεί σε σημαντικό "γρανάζι" των Γιαννιωτών.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Ντίνο Σταυρόπουλο. Ο πολύπειρος παίκτης είχε αποκτηθεί το περσινό καλοκαίρι και ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα και φέτος όπου αναμένεται να αποτελέσει κεντρική φιγούρα των Γιαννιωτών.

Οι προσθήκες

Οι κινήσεις που έγιναν από τη Διοίκηση της ομάδας το φετινό καλοκαίρι έδειξαν στην πράξη ότι στόχος είναι μόνο η 1η θέση. Ο Γιάννης Αγγελόπουλος θα αποτελέσει το βασικό playmaker. Παίκτης με τρομερές παραστάσεις ο οποίος το 2008 είχε στεφθεί Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Εφήβων στον Πύργο, αλλά και ασημένιος στο Παγκόσμιο Εφήβων του 2009 στην Αμερική, όντας μέλος της "χρυσής" εκείνης ομάδας με μέλη μεταξύ άλλων τους Κώστα Σλούκα, Κώστα Παπανικολάου, Νίκο Παππά, Βαγγέλη Μάντζαρη, Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς κ.α. Ο Αγγελόπουλος μετρά με την Εθνική Εφήβων και Παίδων 56 συμμετοχές με 434 πόντους (7.8 Μ.Ο.).

Μεγάλη κίνηση ήταν και η συμφωνία με τον Σίμο Ιωακειμίδη. Ο 32χρονος small forward αποτελεί τον ορισμό του επαγγελματία και δίνει άλλη διάσταση στη θέση "3" στο φετινό Σπάρτακο. Παίκτης που επίσης έχει γράψει ιστορία με την Εθνική Εφήβων του 2007, όταν ήταν σημαντικό μέλος της ομάδας που κατέκτησε το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία έχοντας 6.8 πόντους και 2.1 ριμπάουντ σε 8 συμμετοχές. Συνολικά το κοντέρ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα (Παίδων, Νέων Ανδρών και Εφήβων) έχει "γράψει" 69 συμμετοχές με 597 πόντους (8.7 Μ.Ο.).    

Ο Γιάννης Αναγνωστάκης επέστρεψε στα Γιάννενα μετά από 9 χρόνια για να ενισχύσει τη συγκεκριμένη προσπάθεια. Έχοντας παραστάσεις από την Α1, Α2, τη Β΄ αλλά και τη Γ΄ Εθνική και μάλιστα στους ομίλους του Νότου όπου ο ανταγωνισμός και το επίπεδο είναι πολύ ανεβασμένο, αναμένεται να είναι από τους φετινούς πρωταγωνιστές της νέας του ομάδας.

Ο Φώτης Νταβουλτζόπουλος θα δώσει ενέργεια και αθλητικότητα στη θέση "4", ενώ ο Βασίλης Κολότσιος ποιοτικά λεπτά στις θέσεις των guard. Ο Σπάρτακος απέκτησε και τον Γιάννη Τζελέπη, έναν αθλητή με ύψος 2.08, με τον οποίο έχει δημιουργήσει μία καλή 3αδα στη θέση του center (Λαμπρόπουλος-Θώδης-Τζελέπης). Στο ρόστερ ανήκει και ο 18χρονος Δημήτρης Αποστολίδης, που ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Θρύλου Ιωαννίνων, στη συνέχεια πήγε στον ΠΑΣ Γιάννινα και μετά στον ΑΓΣ Ιωαννίνων και πλέον ανήκει στο δυναμικό του Σπάρτακου.   

Τα Βαρόμετρα

Γιάννης Αγγελόπουλος (Playmaker, 30 ετών, 1.95 ύψος)


Παίκτης που θα αποτελέσει σημαντικότατο στέλεχος φέτος για τον Σπάρτακο. Playmaker με οξυδέρκεια, έχει ύψος 1.95 και με πολλές παραστάσεις. Δύσκολα μπορεί να βρει κανείς πολλούς τέτοιους παίκτες στη Γ΄ Εθνική.

Σίμος Ιωακειμίδης (Forward, 32 ετών, 1.97 ύψος)

Κίνηση "ματ" μπορεί να χαρακτηριστεί η προσθήκη του Σίμου Ιωακειμίδη από τη γιαννιώτικη ομάδα. Αναμένεται να πρωταγωνιστήσει αγωνιζόμενος κατά βάση ως small forward και με την ποιότητά του να "λύσει τα χέρια" του coach Ρήγγα. 

Γιάννης Αναγνωστάκης (Guard, 27 ετών, 1.92 ύψος)

Η Διοίκηση του Βίκος Σπάρτακος πιστώνεται την επιτυχία να προσελκύσει τον Γιάννη Αναγνωστάκη και να τον πείσει να φορέσει τη φανέλα της ομάδας. Ο Νίκος Ρήγγας τον γνωρίζει καλά από την Αθήνα και ο Γιαννιώτης guard είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα προκειμένου να δικαιώσει τους ανθρώπους της Διοίκησης και να είναι πρωταγωνιστής στη φετινή ομάδα.

Ντίνος Σταυρόπουλος (Forward, 46 ετών, 2.00 ύψος)

φωτογραφία: Σωτήρης Χασιώτης-Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου

Η εμπειρία και η ποιότητα του Ντίνου Σταυρόπουλου είναι δεδομένη. Ήρθε στην πόλη το καλοκαίρι του 2020 και παρέμεινε και φέτος στην ομάδα με το προπονητικό επιτελείο να ποντάρει πολλά πάνω του προκειμένου να φτάσει η ομάδα στον τελικό της στόχο.

Κοιτώντας κανείς το ρόστερ του Βίκος Σπάρτακος μπορεί εύκολα να παρατηρήσει ότι πρόκειται για μία ομάδα με τρομερά ύψη σε όλες τις θέσεις ειδικά για μία κατηγορία όπως η Γ΄ Εθνική. Επίσης ο Μ.Ο. ηλικίας του ρόστερ είναι τα 25.6 έτη. Εμπειρία και νιάτα συνδυάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αναλυτικά το ρόστερ του Βίκος Σπάρτακος

ΒΙΚΟΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 2021/2022

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΑΝΕΛΑΣ

ΘΕΣΗ

ΥΨΟΣ

ΗΛΙΚΙΑ

ΦΩΤΗΣ ΝΤΑΒΟΥΛΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

5

Forward

1,95

26

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΟΤΣΙΟΣ

6

Guard

1,86

22

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ

7

Guard/Forward

1,92

27

ΝΤΙΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

8

Center

2,00

28

ΣΙΜΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ

9

Forward

1,97

32

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

10

Forward

1,92

18

ΧΑΡΗΣ ΚΥΡΚΟΣ

11

Forward/Center

2,00

19

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

13

Guard

1,95

30

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΩΔΗΣ

15

Center

1,96

28

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ

16

Center

2,08

24

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΕΜΕΤΗΣ

17

Guard

1,89

21

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΡΑΚΑΣ

18

Guard

1,91

19

ΝΤΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

33

Forward

2,00

46

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΣ

77

Guard

1.93

19

Head Coach: ΝΙΚΟΣ ΡΗΓΓΑΣ

 

Assistant Coach: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΪΚΑΣ

 



Έδρα: Κλειστό Γυμναστήριο Λιμνοπούλας (ΕΑΝΚΙ)


Οι αντίπαλοι στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής:

Στον όμιλο τον οποίο συμμετέχει ο Σπάρτακος υπάρχουν συνολικά 10 ομάδες. Εκτός από τους Γιαννιώτες από την Ήπειρο είναι και το Καναλάκι, ομάδα μάλιστα την οποία θα αντιμετωπίσει νωρίς, στη 2η αγωνιστική. Από εκεί και πέρα η Γ.Ε. Αγρινίου επιστρέφει στις Εθνικές Κατηγορίες αποτελώντας την τρίτη συνολικά ομάδα της ΕΣΚΑΒΔΕ στον όμιλο. Από τη Στερεά Ελλάδα υπάρχει και η Αναγέννηση Λαμίας, ενώ οι υπόλοιπες 6 ομάδες είναι όλες από τη Θεσσαλία. Συγκεκριμένα στον όμιλο βρίσκονται οι: Γ.Σ. Αλμυρού, Γ.Σ. Αμπελώνα, Γ.Σ. Σοφάδων. Γ.Σ. Αγριά, Α.Ο. Τρίκαλα και Νίκαια 2012. Στη Β΄ Εθνική θα ανέβει μόνο η 1η ομάδα της βαθμολογικής κατάταξης ενώ θα υποβιβαστούν οι 2 τελευταίοι. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής:

1η αγωνιστική (24/10/2021): Βίκος Σπάρτακος-Γ.Σ. Αλμυρού

2η αγωνιστική (31/10/2021): Καναλάκι- Βίκος Σπάρτακος

3η αγωνιστική (7/11/2021): Βίκος Σπάρτακος-Γ.Σ. Αμπελώνα

4η αγωνιστική (21/11/2021): Αναγέννηση Λαμίας-Βίκος Σπάρτακος

5η αγωνιστική (28/11/2021): Βίκος Σπάρτακος-Α.Ο. Τρίκαλα

6η αγωνιστική (5/12/2021): Βίκος Σπάρτακος-Γ.Ε. Αγρινίου

7η αγωνιστική (12/12/2021): Γ.Σ. Σοφάδων-Βίκος Σπάρτακος 

8η αγωνιστική (19/12/2021): Βίκος Σπάρτακος-Γ.Σ. Αγριάς

9η αγωνιστική (9/1/2022): Νίκαια 2012-Βίκος Σπάρτακος

10η αγωνιστική (16/1/2022): Γ.Σ. Αλμυρού-Βίκος Σπάρτακος

11η αγωνιστική (23/1/2022): Βίκος Σπάρτακος-Καναλάκι

12η αγωνιστική (6/2/2022): Γ.Σ. Αμπελώνα-Βίκος Σπάρτακος

13η αγωνιστική (13/2/2022): Βίκος Σπάρτακος-Αναγέννηση Λαμίας

14η αγωνιστική (20/2/2022): Α.Ο. Τρίκαλα-Βίκος Σπάρτακος

15η αγωνιστική (13/3/2022): Γ.Ε. Αγρινίου-Βίκος Σπάρτακος

16η αγωνιστική (20/3/2022): Βίκος Σπάρτακος-Γ.Σ. Σοφάδων

17η αγωνιστική (3/4/2022): Γ.Σ. Αγριάς-Βίκος Σπάρτακος

18η αγωνιστική (10/4/2022): Βίκος Σπάρτακος-Νίκαια 2012 

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου