Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Αφιέρωμα: "Μπόμπερ" για όλα τα γούστα

Με αφορμή τις προσθήκες των δύο εξαιρετικών σουτέρ, Ντίνου Νικολόπουλου και Μπάμπη Μουρατίδη από τον ΑΓΣ Ιωαννίνων και το IBC αντίστοιχα, το Epirusbasket.gr γυρίζει το χρόνο πίσω για να θυμήσει περιπτώσεις παικτών που αγωνίστηκαν στις γιαννιώτικες ομάδες και είχαν εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις τους πίσω από τη γραμμή των 6.75.

Βαγγέλης Αυγερινός (ΑΓΣ Ιωαννίνων, Κρόνος Ιωαννίνων, Γιάννενα B.C.)

Ένας αυθεντικός σκόρερ με "δολοφονικό" σουτ που έκανε τη διαφορά στις ομάδες που αγωνίστηκε σε όλη του την καριέρα αλλά και στην πόλη των Ιωαννίνων. Φόρεσε τη φανέλα του Κρόνου, του Γιάννενα B.C. και φυσικά του ΑΓΣ Ιωαννίνων όντας πάντοτε πρωταγωνιστής. Χαρακτηριστικά αξίζει να αναφερθούν η σεζόν 2015/16 όταν σε 22 εμφανίσεις στη Γ΄ Εθνική σημείωσε 64 τρίποντα, ενώ την αμέσως επόμενη, η οποία ήταν και η τελευταία της τεράστιας καριέρας του, είχε 54 τρίποντα σε 24 εμφανίσεις ξανά στη Γ΄ Εθνική.

Σωτήρης Ντόβας (Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα)

Τι να πει κανείς για τον τρομερό σκόρερ Σωτήρη Ντόβα; Παίκτης που δυστυχώς το γιαννιώτικο κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει για μόλις μία σεζόν. Στη Β΄ Εθνική, με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, το 2019-2020 πρόλαβε σε μόλις 17 συμμετοχές να σημειώσει 60 τρίποντα(!) και να αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο στην κατάκτηση του τίτλου. 

Θοδωρής Πανάρας (Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα)

Ένας από τους σημαντικότερους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στις Εθνικές Κατηγορίες ήταν ο Θοδωρής Πανάρας, ο οποίος φόρεσε για μια διετία τη φανέλα του Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα (2017-2019). Τη σεζόν 2018-2019 στη Γ΄ Εθνική ήταν καταλυτικός έχοντας 53 τρίποντα σε 24 εμφανίσεις, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να κατακτά το πρωτάθλημα.

Αποστόλης Ναούμης (Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα) 

Ο 28χρονος αθλητής πρόκειται για ένα κλασσικό σουτέρ που "βγάζει το ψωμί" του κατά βάση πίσω από τη γραμμή των 6.75. Στη μοναδική σεζόν του με τα "κυανόλευκα" (2019-2020 Β΄ Εθνική) μέτρησε 40 τρίποντα σε 20 εμφανίσεις.

Μάκης Καλογεράτος (ΑΓΣ Ιωαννίνων) 

Σουτέρ που στην καλή του μέρα μπορούσε να διαλύσει την αντίπαλη άμυνα και το απέδειξε σε αρκετές περιπτώσεις ο πρώην παίκτης του ΑΓΣ Ιωαννίνων τη σεζόν 2019-2020 στη Γ΄ Εθνική. 45 τρίποντα σε 17 εμφανίσεις είχε σημειώσει ο Θεσσαλονικιός shooting guard. 

Δημήτρης Δουρούκης (IBC)

Ο Δουρούκης δεν είναι ο παραδοσιακός σουτέρ, που οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους, αλλά είναι ένας εξαιρετικός "stretch four" και το έδειξε τη σεζόν 2019-2020 στη Γ΄ Εθνική, όταν με τη φανέλα του IBC είχε 39 τρίποντα σε 17 παιχνίδια. 


Ειδική μνεία οφείλουμε να κάνουμε σε παίκτες όπως ο Θανάσης Κοντός, ο Γιάννης Μουζακίτης ο Σάκης Πρέντζας, ο Μίμης Πανταζής και ο Μάριος Μιχαήλ, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι πρόκειται για ικανότατους σουτέρ τριών πόντων και έχουν κοσμήσει με την παρουσία τους τα γιαννιώτικα παρκέ. 


Δημήτρης Κοσίνας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου