Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

ΠΑΣ Γιάννινα WBC: Το ρόστερ της σεζόν 2021-2022


Η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα σε συνεργασία με το προπονητικό επιτελείο της ομάδας κινήθηκαν ταχύτατα στο φετινό μεταγραφικό παζάρι ολοκληρώνοντας από νωρίς το ρόστερ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2021-2022. 
Ο Νίκος Δουβίτσας επιθυμούσε να έχει όλες τις αθλήτριές του πανέτοιμες στην έναρξη της προετοιμασίας, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του Αυγούστου. Οι μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν ήταν συνολικά 7, με αυτές των Samantha Mackay, Samantha Cooper και Ασπασίας Καλαμπάκου να ξεχωρίζουν.

Πάμε όμως να ρίξουμε μία πιο αναλυτική ματιά στο φετινό ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί. 

Backourt

Η μπαγκέτα στη Mackay

Η πρώτη χρονικά προσθήκη του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αυτή της Samantha Mackay. Η Αμερικανίδα playmaker είναι εξαιρετική αθλήτρια και αναμένεται να ηγηθεί στην περιφέρεια. Ουσιαστικά είναι η αντικαταστάτρια της Βανέσας Πανούση. Διακρίνεται τόσο για τo καλό μακρινό της σουτ όσο και για τη δημιουργία. Στα 4 χρόνια που έχει αγωνιστεί στην ελληνική Α1 μετρά 111 εύστοχα τρίποντα έχοντας συνολικά 901 πόντους σε 61 συμμετοχές (14.8 πόντους Μ.Ο.). Είναι δεδομένο ότι θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό ΠΑΣ με τον προπονητή της να στηρίζει πολλά σε αυτή. 

βίντεο: FlashAgency (YouTube)

"Το κεφάλαιο" Ασπασία Καλαμπάκου

Το ίδιο σημαντικό ρόλο αναμένεται να έχει και η νεοφερμένη Ασπασία Καλαμπάκου που θα είναι η βασική shooting guard της φετινής σεζόν. Όπλο της το καλό τρίποντο και η προσήλωση στην άμυνα με την αριστερόχειρα Ελληνίδα αθλήτρια να είναι ικανή να φέρει εις πέρας δύσκολες αμυντικές αποστολές. Θα τη δούμε σε αρκετές περιπτώσεις μέσα στη χρονιά να αναλαμβάνει το μαρκάρισμα και τον περιορισμό των πιο επικίνδυνων αθλητριών των αντιπάλων του ΠΑΣ. 

βίντεο: FlashAgency (YouTube)

Η συνεργασία των Mackay-Καλαμπάκου στο "1" και "2" αντίστοιχα θα είναι κομβική για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το θετικό είναι ότι οι δύο αθλήτριες γνωρίζονται καλά από τη σεζόν 2019-2020 όταν είχαν συνυπάρξει στον Παναθηναϊκό.

Στο "1" από τον πάγκο θα έρχεται η ταλαντούχα Αγγελίνα Χρηστάκη την οποία άπαντες στον ΠΑΣ Γιάννινα πιστεύουν πολύ και η οποία θα έχει την ευκαιρία να "διδαχθεί" αρκετά από την έμπειρη Samantha Mackay. 

Στο "2" η αναπληρωματική της Καλαμπάκου θα είναι η Κατερίνα Μαρίνη που αποτελεί επίσης καινούργια προσθήκη. Τα τελευταία 2 χρόνια φόρεσε τη φανέλα του Άρη στην Α2 Γυναικών έχοντας εξαιρετικές χρονιές και δείχνει πανέτοιμη να αρπάξει την ευκαιρία που της δίνουν οι άνθρωποι του ΠΑΣ. Ο ρόλος της αναμένεται να είναι αντίστοιχος με αυτόν που είχε η Πανωραία Ντάλα, που μετά από 4 χρόνια δε θα φορά την "κυανόλευκη" φανέλα. Υπάρχουν πάντοτε και οι νεαρές, Μαίρη Χούλη και Νεφέλη Τσίπη, ενώ στην ομάδα δε θα συνεχίσει η Έλενα Πάφη, καθώς λόγω σπουδών δε θα βρίσκεται στα Ιωάννινα.

Frontcourt

Σαρηγιαννίδου-Θεοδώρου οι small forwards

Στη θέση "3" ο χρόνος αναμένεται να μοιραστεί μεταξύ της αρχηγού, Ντίνας Σαρηγιαννίδου και του νέου μεταγραφικού αποκτήματος, Χριστίνας Θεοδώρου. Η μεν Σαρηγιαννίδου έχει την εμπειρία, την ποιότητα και το πάθος να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα της για ακόμα μία χρονιά, η δε Θεοδώρου προέρχεται από μία καλή σεζόν (6.1 π.-4.8 ριμπ.) είναι αρκετά ψηλή για τη θέση "3" (1.82) ενώ μπορεί να πάρει χρόνο συμμετοχής και στο "4". Στο "3" αναμένεται να δούμε και την Ασπασία Καλαμπάκου σε διάφορα σχήματα. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιλογές της ομάδας του ΠΑΣ στις θέσεις των power forward και center. Στην αρχή της περσινής σεζόν ο coach Δουβίτσας είχε επιλέξει ένα βαρύ κορμί για το "5" τη Natalie Butler, άσχετα αν τελικά η πρώην Αμερικανίδα αθλήτρια του ΠΑΣ αγωνίστηκε σε μόλις 3 επίσημα παιχνίδια. Φέτος, τον πρώτο λόγο θα έχουν η γνώριμη από το προηγούμενο πέρασμά της, Samantha Cooper και η Leah Sommerfield. Η Cooper θα είναι το "μεγάλο όπλο" του ΠΑΣ Γιάννινα με τους ανθρώπους της ομάδας να ευελπιστούν ότι θα επαναλάβει τις εμφανίσεις της προηγούμενης σεζόν, όταν είχε προλάβει να ξεδιπλώσει το ταλέντο της. Γνωρίζοντας παικτικά την Καναδή ψηλή είναι δεδομένο ότι είναι εξαιρετική με πρόσωπο στο καλάθι, δίνει μεγάλες μάχες στο "ζωγραφιστό" και είναι ικανότατη ριμπάουντερ. 


Το alter ego της στη γραμμή των ψηλών θα είναι η Leah Sommerfield. Μία δυναμική και αθλητική καλαθοσφαιρίστρια που έχει την ικανότητα να βοηθήσει τόσο στο "4" όσο και στο "5". Δυνατό της στοιχείο τα ριμπάουντ, καθώς σε 3 επαγγελματικές σεζόν έχει 9.8 ριμπάουντ Μ.Ο., εκ των οποίων τα 3.3 επιθετικά. Όσον αφορά τις επιθετικές τις αρετές παρατηρεί κανείς στη μέχρι τώρα επαγγελματική της πορεία ότι οι αριθμοί της σε Πορτογαλία, Ελβετία και Λουξεμβούργο είναι εξαιρετικοί. Μετρά 16.1 πόντους Μ.Ο., έχοντας την ικανότητα να παίξει κοντά και μακριά από το καλάθι όπως και η Cooper. Στον τομέα των τριπόντων παρατηρούμε ότι δε διστάζει να πάρει τα σουτ που πρέπει έχοντας 53 εύστοχα σε 165 προσπάθειες, δηλαδή ένα ποσοστό της τάξης του 32,1%. 

βίντεο: FlashAgency (YouTube)

Συμπληρωματικό ρόλο αναμένεται να έχει η Ευγενία Παπαδοπούλου που επέστρεψε στην ομάδα από την οποία αναδείχθηκε. Θα παίξει στη θέση "4" έχοντας ύψος 1.82 και παραστάσεις από τη μεγάλη κατηγορία καθώς έχει αγωνιστεί τόσο με τη Νίκη Λευκάδας όσο και με τον Πανιώνιο. Μια ακόμα λύση θα αποτελέσει και η 19χρονη Ελπίδα Δημητριάδου η οποία επέστρεψε μετά από ένα χρόνο στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά το ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα:

Samantha Mackay (guard), Αγγελίνα Χρηστάκη (guard), Κατερίνα Μαρίνη (guard), Νεφέλη Τσίπη (guard), Μαίρη Χούλη (guard), Ασπασία Καλαμπάκου (guard-forward), Ντίνα Σαρηγιαννίδου (forward), Χριστίνα Θεοδώρου (forward), Ευγενία Παπαδοπούλου (forward), Leah Sommerfield (forward-center),  Samantha Cooper (forward-center), Ελπίδα Δημητριάδου (forward-center)

Coach: Νίκος Δουβίτσας 


Η πιθανή αρχική 5αδα:

Plamaker: Samantha Mackay 

Shooting Guard: Ασπασία Καλαμπάκου

Small Forward: Ντίνα Σαρηγιαννίδου

Power Forward: Leah Sommerfield

Center: Samantha Cooper 

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου