Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Λεύκιππος Ξάνθης-IBC 70-49: Πρώτη ήττα στη Θεσσαλονίκη από τον ανώτερο Λεύκιππο

Την ήττα με σκορ 70-49 γνώρισε σήμερα στη Θεσσαλονίκη το IBC από τον ανώτερο Λεύκιππο Ξάνθης. Ο Λεύκιππος ήταν καλύτερος καταφέρνοντας από νωρίς να βάλει τις βάσεις για την κατάκτηση του ροζ φύλλου μιας και απολάμβανε ήδη από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου διαφορά 20 πόντων (42-22). 

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Κώστα Κρικώνη ήταν ο Κυράνας με 19 πόντους, με τους Μπαρτζώκα και Ζάψα να ακολουθούν έχοντας από 12.

Απόλυτη πρωταγωνίστρια στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα της Ξάνθης καθώς κατάφερε εξαρχής να επιβάλει το παιχνίδι της και να προηγηθεί με 13-3 στο 5΄ έχοντας ηγέτη τον Μακαρατζή που είχε τους 11 από τους τους 13. Το IBC ήταν εμφανώς εκτός κλίματος με τη δυνατή άμυνα του Λεύκιππου να παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Η διαφορά έφτασε ακόμα και το +17 (20-3). Το press των τυπικά γηπεδούχων δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στους Γιαννιώτες καθώς δυσκολεύονταν ακόμα και να βάλουν τη μπάλα στο παρκέ. Με το σκορ στο 23-4 οι παίκτες του Κώστα Κρικώνη με μικρό σερί 4-0 κατάφεραν να μειώσουν σε 23-8 στο 10΄. Ο Ζάψας με ωραία προσωπική προσπάθεια και ο Γκλίναβος, αρχικά με κλέψιμο και εν συνεχεία με καλάθι στον αιφνιδιασμό, ήταν αυτοί που σημείωσαν τα δύο καλάθια του IBC.

Με τον Σαββίδη να σημειώνει 7 σερί πόντους η διαφορά διατηρούνταν σε υψηλά επίπεδα (30-10). Το χειρότερο για το IBC ήταν ο τραυματισμός του Κωτσόβουλου, ο οποίος υποβασταζόμενος αποχώρησε από το παρκέ και δε χρησιμοποιήθηκε στο υπόλοιπο του αγώνα. Ο Κυράνας με τρίποντο ανέβασε την ψυχολογία του αλλά και των συμπαικτών του, για να έρθει στη συνέχεια ο Μπαρτζώκας και με καλάθι να μειώσει σε 32-15. Εξαιρετική και η ασίστ του Γκλίναβου ο οποίος είδε το κόψιμο του συμπαίκτη του. O coach Κρικώνης γύρισε την άμυνα σε ζώνη, όμως ο Βασαλάκης με 5 δικούς του πόντους έκανε το 37-15. Οι Γιαννιώτες κατάφεραν με σερί 7-0, με τον Κυράνα να έχει τους 5 από τους 7, να μειώσουν σε 37-22. Παρά το γεγονός ότι φαινόταν να αλλάζει το μομέντουμ, ο Σαββίδης αρχικά με ένα έμμεσο τρίποντο και στη συνέχεια με ένα πολύ δύσκολο καλάθι έφερε την ομάδα του ξανά στο +20 στο τέλος του ημιχρόνου (42-22).

Έλλειψη συγκέντρωσης χαρακτήρισε τους παίκτες του coach Κρικώνη στα πρώτα 3 λεπτά της τρίτης περιόδου, καθώς υπέπεσαν σε 4 λάθη. Η διαφορά ανέβηκε (53-24), με τον Λεύκιππο να συνεχίζει "καυτός" πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Στο ίδιο μοτίβο κύλισε και το υπόλοιπο δεκάλεπτο με τους Ακρίτες να έχουν σταθερά το προβάδισμα άνω των 20 (56-34 στο 30΄). 

Δεν άλλαξαν και πολλά στα τελευταία δέκα αγωνιστικά λεπτά, με τους Γιαννιώτες να μην τα παρατούν παρόλα αυτά και να παλεύουν για να ρίξουν τη διαφορά. Το δίδυμο Κυράνα και Ζάψα κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, όμως το IBC έφτασε μέχρι το -17 (64-47). Οι προπονητές είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το rotation με όλους τους παίκτες να παίρνουν χρόνο συμμετοχής. Τελικό σκορ 70-49, με τον Λεύκιππο Ξάνθης να ντουμπλάρει τις νίκες του και το IBC να έχει ρεκόρ 1-1.

Αύριο το IBC έχει το προγραμματισμένο ρεπό του και θα είναι μία καλή ευκαιρία για τους νεαρούς αθλητές ώστε να ξεκουραστούν και να είναι πανέτοιμοι για το μεθαυριανό παιχνίδι απέναντι στους Διόσκουρους Κοζάνης.

Τα δεκάλεπτα: 23-8, 42-22, 56-34, 70-49

Διαιτητές: Τζιοπάνος-Καντερές

Λεύκιππος Ξάνθης (Μαγιάννης): Μακαρατζής 25(7), Σαββίδης 26(3), Δεληγιάννης 4, Πεχλιβανίδης 4, Βασαλάκης 5(1), Αλεμδάρ 3(1), Βάμπουλας, Κοπτόπουλος, Τσιρχόγλου, Ιωαννίδης, Καλεντζή, Μουργόπουλος 3.

IBC (Κρικώνης-Παπαδόπουλος): Αθανασόπουλος, Μαγκλάρας, Γκλίναβος 4, Κυράννας 19(3), Κωτσόβολος, Μπαρτζώκας 10, Χαντζάρας 2, Ζάψας 14, Παδιός, Μαρτζούκος, Μπαλτογιάννης, Χήτας

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου