Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

ΕΣΚΑΒΔΕ: Πρωταθλητής Νεανίδων ο ΠΑΣ Γιάννινα

Πρωταθλητής Νεανίδων στην ΕΣΚΑΒΔΕ αναδείχθηκε σήμερα το πρωί ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επικράτησε του IBC με 62-48 στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πρωταθλήτρια ΕΣΚΑΒΔΕ για ακόμη μια χρονιά (4η τα τελευταια 4 χρόνια) αναδείχθηκε η ομάδα Νεανίδων του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επικράτησε σήμερα το πρωί στον τελικό που διεξήχθη στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων με 62-48 του συμπολίτη ΣΚ Ιωάννινα.

Η ομάδα μας μπήκε συγκεντρωμένη στο παρκέ καταφέρνοντας να έχει τα ηνία με 13-10 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Στη δεύτερη περίοδο υπήρξε μία χαλαρότητα στην άμυνα με αποτέλεσμα τα κορίτσια του ΣΚ Ιωάννινα με ευστοχία πίσω από τα 6,75 και επιμέρους 19-11 να κλείσουν το ημίχρονο μπροστά με 29-24.

Μετά τις οδηγίες της coach Σαρηγιαννίδου στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, η εικόνα των κοριτσιών άλλαξε άρδην στο τρίτο δεκάλεπτο. Αρχικά, με σερί 8-0, ο ΠΑΣ ανέκτησε την πρωτοπορία (32-29). Η συγκέντρωση στην άμυνα ήταν σε υψηλό επίπεδο και οι παίκτριες του ΠΑΣ ακολουθούσαν κατά γράμμα τις εντολές της προπονήτριάς τους. Η Αγγελίνα Χρηστάκη ήταν ηγέτιδα βάζοντας πόντους αλλά μοιράζοντας και ασίστ στις συμπαίκτριές της. Μαρίνα Μπεκρή και Έλενα Κουτσάφτη έβγαλαν τρομερή ενέργεια αμυντικά όντας κομβικές. Ο ΠΑΣ έκλεισε το δεκάλεπτο στο +7 (44-37). Τα κορίτσια δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα μέχρι και το τέλος του αγώνα διατηρώντας το προβάδισμα και κατάφεραν να φτάσουν στο τελικό 62-48 και την κατάκτηση της κούπας. 

Η Αγγελίνα Χρηστάκη με 25 πόντους ήταν η πρώτη σκόρερ, με την Έλενα Κουτσάφτη να έχει 13 και τις Νεφέλη Τσίπη και Έλλη Κύρου να διακρίνονται επίσης με 12. Η Μαρίνα Μπεκρή μπορεί να μη σκόραρε αλλά πήρε πολλά ριμπάουντ και ήταν εξαιρετική αμυντικά. Η Ντίνα Σαρηγιαννίδου έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη από την προσπάθεια όλων των κοριτσιών μοιράζοντας συγχαρητήρια μετά το τέλος του παιχνιδιού, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τις νεαρές αθλήτριες «πολεμίστριες».

Αναλυτικά η coach Σαρηγιαννίδου δήλωσε:

«Είμαι πολύ περήφανη για τα κορίτσια μου, τα δώσανε όλα στο παρκέ! Δουλέψαμε πάρα πολύ καλά όλες αυτές τις εβδομάδες γι΄ αυτό το παιχνίδι. Τα κορίτσια είναι πολεμίστριες! Είχαμε μόνο 3 Νεάνιδες και όλες οι υπόλοιπες ήταν Κορασίδες και Παγκορασίδες. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στις παίκτριές μου για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Όλα τα παιδιά έχουν το ρόλο τους και βοήθησαν όπου μπορούσε η κάθε μία. Όσον αφορά το παιχνίδι, πήραμε τη νίκη μέσα από την άμυνα. Τα κορίτσια τακτικά ήταν εξαιρετικά και ότι δουλέψαμε στις προπονήσεις το έβγαλαν στο παρκέ. Ό,τι εντολές τους έδωσα τις εφάρμοσαν πιστά. Επιθετικά η μπάλα γύρισε σωστά και η μία εμπιστεύθηκε την άλλη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση που ήταν συνέχεια κοντά μας και δε μας έλλειψε τίποτα. Συγχαρητήρια και πάλι στα κορίτσια για την επιτυχία!»

Τα δεκάλεπτα: 10-13, 29-24, 37-44, 48-62

ΠΑΣ Γιάννινα (Σαρηγιαννίδου): Κουτσάφτη 13, Κύρου 12, Τσίπη 12(1), Χρηστάκη 25(2), Μπεκρή, Χουσού, Κωνσταντάρα, Παπαδοπούλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου