Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

ΑΓΣ Ιωαννίνων-Ζαφειράκης Νάουσας 46-70: "Διπρόσωπος" ΑΓΣ Ιωαννίνων και τελικά ήττα

Δύο διαφορετικά πρόσωπα παρουσίασε σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη η ομάδα Παίδων του ΑΓΣ Ιωαννίνων, ένα εξαιρετικό στο πρώτο ημίχρονο, όπου προηγήθηκε με διψήφια διαφορά στο 20΄ (34-21) και ένα τραγικό στο δεύτερο, όπου το επιμέρους σκορ ήταν 49-12 υπέρ του Ζαφειράκη Νάουσας, ο οποίος έφτασε τελικά εύκολα στη νίκη με 70-46. 

Με τον Κωστή να οργανώνει εξαιρετικά το παιχνίδι της ομάδας του ο ΑΓΣ Ιωαννίνων κατάφερε να προηγηθεί με 12-6. Οι Γιαννιώτες ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου και δεν πτοήθηκαν από τον τραυματισμό του Γκαντζέλη, ο οποίος αναγκάστηκε να αποσυρθεί για λίγο στον πάγκο προκειμένου να του προσφερθεί η απαραίτητη βοήθεια. Ο Καραθανάσης ήταν η κολώνα της ομάδας στις δύο ρακέτες έχοντας ήδη 9 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Μήτταρης ήταν και πάλι ο από τους πιο σταθερούς παίκτες και η ομάδα του coach Μπέγκα έκλεισε το δεκάλεπτο μπροστά με 22-14. Εντυπωσιακή ήταν μάλιστα η τελευταία φάση με τον Κωστή να υψώνει από την πλάγια γραμμή στον Μήτταρη και αυτός να τελειώνει την alley oop φάση.

Η ψυχολογία ήταν στα ύψη και το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο με τον Μήτταρη με δίποντο να ανεβάζει για πρώτη φορά τη διαφορά στο +10 (24-14). Ο ΑΓΣ Ιωαννίνων κράτησε τον Ζαφειράκη για 5΄ χωρίς καλάθι με την καλή του άμυνα. Ο Κωστής ήταν καθοριστικός και η διαφορά παρέμεινε σε όλη τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου γύρω ή και πάνω από τους 10 (30-19 στο 18΄). Το ημίχρονο έκλεισε με τους Γιαννιώτες στο +13 (34-21) με το τελευταίο καλάθι να είναι εντυπωσιακό καθώς ο Κωστής με μία πάσα ολόκληρου γηπέδου βρήκε μόνο του τον Μήτταρη κάτω από το αντίπαλο καλάθι με τον τελευταίο να πετυχαίνει δύο ακόμα πόντους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το σύνολο του Χρήστου Μπέγκα έπαθε blackout. Οι παίκτες του Ζαφειράκη αφυπνίστηκαν για τα καλά και με επιμέρους 9-1 μείωσαν σε 35-30 με τον προπονητή του ΑΓΣ Ιωαννίνων να καλεί time out. Οι Γιαννιώτες με ευστοχία από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας" διατηρήθηκαν στην πρωτοπορία (41-36), όχι όμως για πολύ καθώς οι παίκτες του Τούφα καταθέτοντας ενέργεια και ψυχή στο παρκέ κατάφεραν με επιμέρους 13-0 να ολοκληρώσουν την περίοδο στο +7 (49-41). Το προσπέρασμα στο σκορ έγινε με εντυπωσιακό κάρφωμα του Μπιλιούρη στον αιφνιδιασμό για να έρθουν στη συνέχεια δύο τρίποντα και να τιμωρήσουν την παθητική άμυνα του ΑΓΣ Ιωαννίνων. 

Παράσταση για έναν ρόλο το τελευταίο δεκάλεπτο. Το σκορ στο 32΄ ήταν 53-41 υπέρ του Ζαφειράκη. Ο Νάκος με δύο σερί καλάθια προσπάθησε να κρατήσει την ομάδα του στη διεκδίκηση της νίκης (45-55), όμως αυτό δεν κατέστη εφικτό. Οι Μακεδόνες με σερί 5-0 πήγαν τη διαφορά στους 15 (60-45). Σα να μην έφτανε αυτό ήρθε και η αποβολή του Καραθανάση με 5 φάουλ. Το παιχνίδι κύλισε μέχρι τέλους στο ίδιο μοτίβο με τον Ζαφειράκη να φτάνει στη νίκη με 70-46.

Τελευταίο παιχνίδι αύριο για τον ΑΓΣ Ιωαννίνων στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον Κεραυνό Λάρισας.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 34-21, 41-49, 46-70 

ΑΓΣ Ιωαννίνων (Μπέγκας): Τζωρτζης, Κωστής 6 (7 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Γεωργίτσης, Φωτειάδης, Μυλώνης 2 (3 ριμπάουντ), Μήτταρης 12 (5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Δήμου, Καραθανάσης 13 (11 ριμπάουντ), Τσόλης Γ., Γκαντζέλης 6, Τσόλης Ν. 3, Νάκος 4

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου