Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Αφιέρωμα: Η νέα παίκτρια του ΠΑΣ Γιάννινα, Χριστίνα Θεοδώρου

φωτογραφία:athlitiko.gr

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΣ Γιάννινα WBC, καθώς μετά την απόκτηση των Samantha Mackay, Κατερίνα Μαρίνη και την ανανέωση της αρχηγού, Ντίνας Σαρηγιαννίδου, ήρθε η σειρά να ανακοινωθεί η Χριστίνα Θεοδώρου. Το Epirusbasket.gr σας παρουσιάζει μέσα από εκτενές αφιέρωμα την μέχρι τώρα πορεία της νέας αθλήτριας των Γιαννιωτών.

Σάρωσε τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα σε νεαρή ηλικία

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε σε νεαρή ηλικία να γευτεί αρκετές φορές την επιτυχία, καθώς πανηγύρισε συνολικά την κατάκτηση 3 Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, 2 Κορασίδων και 1 Νεανίδων. Η αρχή έγινε το 2012, όταν με τη φανέλα των Εσπερίδων Καλλιθέας σήκωσε το τρόπαιο στο Βόλο. Η ομάδα της έφτασε με ένα εκκωφαντικό 5-0 στον τίτλο.

Την επόμενη σεζόν (2012-2013) η Θεοδώρου έφτασε ξανά μέχρι την πηγή, "πίνοντας πάλι νερό" καθώς κατάφερε να κατακτήσει ξανά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων, με τη μόνη διαφορά ότι η ομάδα είχε μετονομαστεί σε Ίκαρο Καλλιθέας. Η ιστορία γράφτηκε με τον ίδιο τρόπο, καθώς η αθηναϊκή ομάδα έφτασε αήττητη στο τρόπαιο (5-0 ρεκόρ), με την 16χρονη τότε Θεοδώρου να σημειώνει 10.3 πόντους στην τελική φάση. 

φωτογραφία: esperidesbasket.gr

Το 2015, φορώντας πλέον τη φανέλα του Πρωτέα Βούλας, κατάφερε να φτάσει σε μία ακόμα κούπα, αυτή τη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων που διεξήχθη στην Κοζάνη. Ο Πρωτέας ήταν ασυγκράτητος, κάνοντας το 5/5 στην τελική φάση δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα. Συνολικά μέτρησε 7.8 πόντους σε 5 παιχνίδια. 

φωτογραφία: Hellenic Basketball Federation (Facebook)

Εμφανίζεται στην Α1 με Ελληνικό και Πρωτέα Βουλας

Εκτός του ότι αποτέλεσε βασικότατο στέλεχος της ομάδας Νεανίδων, η Αθηναία αθλήτρια τη σεζόν 2014-2015 κατάφερε να συμμετάσχει με τη γυναικεία ομάδα του συλλόγου στην Α1. Σε 7 συμμετοχές σημειώνει 2.3 πόντους με τον Πρωτέα να τερματίζει στην 3η θέση με ρεκόρ 15-3. 

φωτογραφία: Α.Ε.Ο. Πρωτέας Βούλας (Facebook)

Βέβαια ένα χρόνο νωρίτερα (2013) είχε προηγηθεί η παρουσία της στο Ελληνικό, όπου μπορεί να μην αγωνίστηκε πολύ, όμως και μόνο οι προπονήσεις που έκανε σε τόσο νεαρή ηλικία με αθλήτριες όπως οι Σταμάτη, Μπαλτά, Σπυριδοπούλου κ.α. της έδωσαν την απαραίτητη ώθηση για τη συνέχεια της καριέρας της. 

Αλλαγή σκηνικού μέσω της Δάφνης Αγ. Δημητρίου

Το καλοκαίρι του 2015 αλλάζει ομάδα αποφασίζοντας να συνεχίσει στη Δάφνη Αγ. Δημητρίου, που συμμετείχε στην Α2. Η πορεία της Δάφνης θύμισε τρένο καθώς με ρεκόρ 19-1 ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία, όμως η Θεοδώρου αγωνίστηκε σε μόλις 4 παιχνίδια με τη γυναικεία ομάδα έχοντας 4.0 πόντους. 

Βρήκε τη Γη της Επαγγελίας στην Ηλιούπολη 

Η απόφασή της να υπογράψει στην Ηλιούπολη αποδείχτηκε ιδιαίτερα σημαντική για τη συνέχεια της πορείας της καθώς εκεί πραγματοποίησε δύο breakout σεζόν. Το 2016-2017 βοήθησε τα μέγιστα ώστε να τερματίσει στην 7η θέση (10-10 ρεκόρ) με την ίδια να βρίσκει χώρο και χρόνο για να ξεδιπλώσει το ταλέντο της. Σε 20 συμμετοχές μέτρησε 12.4 πόντους όντας η σκόρερ στο Νότιο Όμιλο της Α2. Καλύτερη επίδοση οι 23 πόντοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις 16/10/2016 απέναντι στον ιστορικό Σπόρτιγκ, όπου οδήγησε την ομάδα της σε σπουδαίο "διπλό".

Το ίδιο παραγωγική ήταν και η επόμενη χρονιά με τη φανέλα της Ηλιούπολης. Η αθηναϊκή ομάδα ήταν ακόμα καλύτερη κατακτώντας την 5η θέση με ρεκόρ 13-9, με τη Θεοδώρου να έχει 12.9 πόντους σε 17 συμμετοχές. Αξιομνημόνευτες οι εμφανίσεις κόντρα σε Προφήτη Ηλία στις 3/12/2017 όταν σημείωσε 26 πόντους, όπως και κόντρα στη μετέπειτα ομάδα της, Ο.Α. Χανίων, όπου είχε 24 πόντους.

Επιστροφή στον Πρωτέα Βούλας

Η επιστροφή σε μία από τις πρώτες της ομάδες έγινε πραγματικότητα τη σεζόν 2018-2019, καθώς συμφώνησε με τον Πρωτέα Βούλας που συμμετείχε στην Α1. Ο χρόνος της ήταν σαφώς μειωμένος, καθώς πατούσε παρκέ για 10΄ όμως αγωνίστηκε σε 22 παιχνίδια έχοντας 1.8 πόντους και 1.6 ριμπάουντ. Ο Πρωτέας τερμάτισε στη 10η θέση με 9-13.

Η Θεοδώρου παρέμεινε στον Πρωτέα που πλέον αγωνιζόταν στην Α2. Σε 18 συμμετοχές κατέγραψε 7.7 πόντους, με την ομάδα της να καταλαμβάνει τη 2η θέση. Η επιστροφή στην Α1 ήταν μονόδρομος και αυτό θα γινόταν μέσω του Ο.Α. Χανίων.

Σημαντικό στέλεχος του Ο.Α. Χανίων 

Ο Ο.Α. Χανίων τα τελευταία 2 χρόνια έχει εξελιχθεί σε μία σταθερή δύναμη στην Α1 Γυναικών και πλασάρεται στην πρώτη 4αδα. Η Θεοδώρου ήταν στέλεχος της περσινής προσπάθειας στα Χανιά και μάλιστα βοήθησε σημαντικά. 4η θέση για τις Κριτικές με ρεκόρ 8-6, με την 24χρονη αθλήτρια να έχει 6.1 πόντους-4.8 ριμπάουντ-1.3 ασίστ και 1.1 κλεψίματα σε 14 συμμετοχές, αγωνιζόμενη για 22΄ Μ.Ο. 

Κεφάλαιο Εθνικές ομάδες

Η νέα παίκτρια του ΠΑΣ Γιάννινα θεωρούνταν ένα μεγάλο ταλέντο και με τις επιδόσεις της εντός παρκέ κατάφερε να κληθεί αρκετές φορές στις μικρές Εθνικές ομάδες. Το 2013 ήταν μέλος της Εθνικής Κορασίδων που συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων που διεξήχθη στη Βουλγαρία. Σε 8 συμμετοχές είχε 2.6 πόντους με την ομάδα να τερματίζει στην 11η θέση.

φωτογραφία: Hellenic Basketball Federation

Το 2014 φόρεσε ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο, αυτή τη φορά στην ομάδα Νεανίδων, συμμετέχοντας Πανευρωπαϊκό Νεανίδων που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία. Σε 7 παιχνίδια είχε 1.4 πόντους, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει τη 14η θέση. 

Καλοκαίρι του 2016 και η Εθνική Νέων Γυναικών ετοιμάζεται για το Πανευρωπαϊκό που διεξάγονταν στην Πορτογαλία. Η Θεοδώρου ήταν και πάλι παρούσα αγωνιζόμενη σε 6 παιχνίδια και μετρώντας 1.8 πόντους. Η Ελλάδα τερμάτισε στη 14η θέση. 

φωτογραφία: Hellenic Basketball Federation (η Θεοδώρου με το νούμερο 10)

Το who is who της Χριστίνας Θεοδώρου:

Ημερομηνία Γέννησης: 13/11/1997

Θέση: Forward/Guard

Ύψος: 1.82

Γενέτειρα: Αθήνα

Μικρά και ενδιαφέροντα για τη νέα παίκτρια του ΠΑΣ Γιάννινα:

  • Η Θεοδώρου έχει αντιμετωπίσει αρκετές φορές τη νέα της ομάδα, τόσο σε επίπεδο γυναικών, όσο και σε επίπεδο Κορασίδων-Νεανίδων. Η αρχή έγινε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στο Βόλο το 2012, ενώ το 2015, με τον Πρωτέα Βούλας, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στην Κοζάνη, είχε αντιμετωπίσει ξανά τις Γιαννιώτισσες, πετυχαίνοντας 13 πόντους.
  • Σε επίπεδο γυναικών, τέθηκε την περσινή σεζόν 2 φορές αντιμέτωπη με τον ΠΑΣ Γιάννινα, μετρώντας 8.5 πόντους και 9.0 ριμπάουντ Μ.Ο. 

  • Η καλύτερη επιθετική της συγκομιδή σε επίπεδο Α1 σημειώθηκε στις 28/3/21, στον αγώνα απέναντι στις Εσπερίδες Καλλιθέας, όταν σημείωσε 14 πόντους.

  • Κατά τη σεζόν 2017-2018  στην Ηλιούπολη, υπήρξε συμπαίκτρια με τις αδερφές Βιντσιλαίου, που την περσινή σεζόν φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου