Κυριακή 11 Απριλίου 2021

ΠΑΣ Γιάννινα-ΕΦΑΟ Ζωγράφου 55-48: Αρχηγού παρούσης "πάτησε" τετράδα ο ΠΑΣ

φωτογραφία: Νίκος Ζήνας-ΠΑΣ Γιάννινα WBC


Σε ένα πολύ σκληρό και ανταγωνιστικό παιχνίδι μέχρι το τέλος εξελίχθηκε ο αγώνας ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΕΦΑΟ Ζωγράφου, με τις γηπεδούχες να είναι τελικά αυτές που πανηγύρισαν με σκορ 55-48 κάνοντας σημαντικό βήμα 4αδας, ενώ παράλληλα σταμάτησαν το αρνητικό σερί δύο ηττών. 

Το καλύτερό της φετινό παιχνίδι πραγματοποίησε η αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα, Ντίνα Σαρηγιαννίδου, η οποία με ένα επιβλητικό double double (15 πόντοι-13 ριμπάουντ) συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του 5ου ροζ φύλλου της σεζόν. Καλή εμφάνιση και από την Βανέσα Πανούση με 17 πόντους, ενώ καθοριστική ήταν στο 4ο δεκάλεπτο η Σταυριανή Βιντσιλαίου που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 9 πόντους και 9 ριμπάουντ. Βαρβάρα Μυλωνάκη με 16 πόντους η καλύτερη από πλευράς φιλοξενούμενων. 

Η αρχηγός του ΠΑΣ έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της ξεκινώντας με εύστοχο τρίποντο τον αγώνα, ενώ ήταν η παίκτρια "κλειδί" στο +5 που έχτισε η ομάδα της στην αρχή (9-4) έχοντας 5 πόντους και 6 ριμπάουντ. Η αστοχία των παικτριών του Δουβίτσα ήταν μεγάλη (1/8 τρίποντα, 2/7 δίποντα) και παρά την κυριαρχία στα ριμπάουντ (18 σε εκείνο το σημείο) δεν κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ, με τον ΕΦΑΟΖ, με την Μυλωνάκη πρωταγωνίστρια, να μειώνει σε 9-8 στο 9΄, σκορ με το οποίο έμελλε να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος.

Οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να εκμεταλλευτούν σε μεγάλο βαθμό τα πολλά λάθη του ΠΑΣ (7 στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου) και να πάρουν για πρώτη φορά τα ηνία με 12-11. Λίγο αργότερα με καλάθι και φάουλ της Κεσσέ τα κορίτσια της Στέλλας Καλτσίδου έφτασαν για πρώτη φορά στο +5 (23-18), όμως η απάντηση του ΠΑΣ ήταν άμεση. Με τις Σαρηγιαννίδου και Πανούση να βρίσκουν στόχο από τα 6,75 το σκορ έγινε 26-24 στο 18΄. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, με την αθηναϊκή ομάδα να καταφέρνει με επιμέρους 7-4 να βρίσκεται με βραχεία κεφαλή μπροστά στο 20΄ (31-30). Τα 9 λάθη του ΠΑΣ στα πρώτα 20 αγωνιστικά λεπτά ήταν πολλά, συγκριτικά με τα μόλις 2 του αντιπάλου και παρά την κυριαρχία στον τομέα των ριμπάουντ (23-14) το σύνολο του Νίκου Δουβίτσα ήταν πίσω στο σκορ και έπρεπε να βγάλει αντίδραση στη συνέχεια του αγώνα. Σε προσωπική μονομαχία της Σαρηγιαννίδου και της Μυλωνάκη εξελισσόταν το παιχνίδι με τις δύο παίκτριες να έχουν από 12 πόντους η κάθε μια .

Εμφανώς καλύτερη εικόνα παρουσίασε στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ και σε αυτό συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό η αγωνιστική ανάταση της Πανούση. Ο "εγκέφαλος" της ομάδας του coach Δουβίτσα "ανέβασε στροφές" και με άξια συμπαραστάτρια την σταθερά καθοριστική Σαρηγιαννίδου, ο ΠΑΣ με επιμέρους 13-2 ξέφυγε στο σκορ. Το αποτέλεσμα ήταν να έρθει ένα +10 (43-33 στο 28΄) για πρώτη φορά στον αγώνα. Μοναδική παραφωνία η έλλειψη συγκέντρωσης της Brown, η οποία βρέθηκε σε κακή μέρα έχοντας συνολικά 6 λάθη. Παρόλα αυτά η αθηναϊκή ομάδα απέδειξε ότι είναι σκληροτράχηλη και ότι δεν τα παρατά. Γρήγορο σερί 5-0 έφερε τις φιλοξενούμενες στο -5 (43-38), ενώ εύστοχο δίποντο της Κεσσέ διαμόρφωσε το σκορ στο τέλος της περιόδου (43-40 στο 30΄).

Ακόμα και στην ελάχιστη τιμή μειώθηκε η διαφορά μετά από εύστοχο δίποντο της Ζουρνή (43-42), όμως το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν η ευκαιρία να "μιλήσει" η Βιντσιλαίου. Με έμμεσο τρίποντο έδωσε επιθετική "πνοή" στην ομάδα της (46-42) και εν συνεχεία με εύστοχο δίποντο έκανε το 48-42 στο 32΄. Ο ΕΦΑΟΖ όμως βρήκε ξανά τις λύσεις και με σερί 6-0 έφερε το παιχνίδι στην ισορροπία (48-48 στο 36΄). Η Βιντσιλαίου ήταν και πάλι εκεί και αρχικά με δίποντο και εν συνεχεία με εξαιρετική πάσα στην ελεύθερη Ντάλα, η οποία ευστόχησε στο τρίποντο, το σκορ έγινε 53-48 μόλις 1΄22΄΄ πριν το τέλος. Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να διαχειριστεί μέχρι και την εκπνοή το προβάδισμα φτάνοντας στο τελικό 55-48. 

Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα του Νίκου Δουβίτσα, την ερχόμενη Τετάρτη 14 Απριλίου, στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, ματς εξαιρετικά κρίσιμο μιας και οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην 4η θέση με το ίδιο ρεκόρ (5-2).

MVP

Η Ντίνα Σαρηγιαννίδου ήταν η καλύτερη παίκτρια του παρκέ. Με 15 πόντους και 13 ριμπάουντ έδειξε από την αρχή ότι θα έκανε τα πάντα προκειμένου η ομάδα της να φτάσει στη νίκη.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΙΔΕΣ

Καθοριστική η παρουσία της Βανέσα Πανούση στο σημερινό αγώνα, η αγωνιστική άνοδος της οποίας βοήθησε στο να έρθει η νίκη. 17 πόντους μαζί με 6 ασίστ για την Ελληνοαυστραλή guard.

9 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και πολύ πάθος είχε η Σταυριανή Βιντσιλαίου συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επικράτηση του ΠΑΣ.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το πείσμα των γηπεδούχων με το σκορ στο 48-48 ήταν σημείο "κλειδί" του σημερινού αγώνα. Με 5-0 σερί και μεγάλο τρίποντο της Ντάλα το σκορ έγινε 53-48 με μόλις 1΄22΄΄ να απομένει στο χρονόμετρο με τη σεμνή τελετή κάπου εκεί να λαμβάνει τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 9-8, 30-31, 43-40, 55-48

Διαιτητές: Τσιαπλής-Κατωτικίδης-Παπανικολάου

ΠΑΣ Γιάννινα (Δουβίτσας-Μιχαήλ): Πανούση 17(3), Σαρηγιαννίδου 15(3), Ντάλα 5(1), Grays 4 (15 ριμπ.), Brown 5(1), Βιντσιλαίου 9 (9 ριμπ.)

ΕΦΑΟ Ζωγράφου (Καλτσίδου-Μπαλτά): Βαμβακά 4, Ζουρνή 8, Κεσσέ 8(1), Στεφανίδου 6(1), Μυλωνάκη 16, Θεοδωρομανωλάκη 6 


Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου