Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Α1 Γυναικών: Πέφτει η αυλαία στον πρώτο γύρο-τεστάρει τις δυνάμεις του ο ΠΑΣ Γιάννινα

φωτογραφία: Νίκος Ζήνας-ΠΑΣ Γιάννινα WBC


Αυλαία πέφτει αύριο στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών με την 11η αγωνιστική να περιλαμβάνει ένα ματς πρόκληση για τον ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι στον νταμπλούχο Ολυμπιακό του Γιώργου Παντελάκη.

Ο ΠΑΣ υποδέχεται αύριο στις 13:00 στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων τις "ερυθρόλευκες" θέλοντας να δείξει καλό και ανταγωνιστικό πρόσωπο και κυρίως να δοκιμάσει ο προπονητής του, Νίκος Δουβίτσας, διάφορα σχήματα και plays ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Οι "κυανόλευκες" βρίσκονται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας ρεκόρ 5-3 και προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός με ρεκόρ 7-1 τρέχει νικηφόρο σερί 6 παιχνιδιών και δείχνει σε τρομερή κατάσταση, αν υπολογίσει μάλιστα κανείς το γεγονός ότι μετά την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, σε 2 από τους 6 αγώνες που έχει δώσει έχει σημειώσει 100+ πόντους (132 με Εσπερίδες Καλλιθέας και 110 με Νίκη Λευκάδας). Το σπουδαίο αυριανό παιχνίδι θα μεταδοθεί σε live streaming από το επίσημο κανάλι του ΠΑΣ Γιάννινα στο YouTube.

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον ΕΦΑΟ Ζωγράφου στο Κλειστό "Παύλος Γιαννακόπουλος" θέλοντας να κλείσει ιδανικά τον πρώτο γύρο. Το "τριφύλλι", με ρεκόρ 7-1, αγνοεί την ήττα από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος έχοντας 7 νίκες στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια του. Στην αντίπερα όχθη, ο ΕΦΑΟ Ζωγράφου της Στέλλας Καλτσίδου έχει εντυπωσιάσει από την επανεκκίνηση και έπειτα τόσο με την καλή του άμυνα (2η καλύτερη στην Α1) όσο και με το γεγονός ότι στο ρόστερ δεν υπάρχει καμία ξένη αθλήτρια. Βρίσκεται στην 6η θέση με ρεκόρ 4-4. Το τζάμπολ του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στις 13:00.

Ο ιδιαίτερα φορμαρισμένος ΠΑΟΚ φιλοξενείται στην Αθήνα από τη Δάφνη Αγ. Δημητρίου με στόχο την κατάκτηση της 7ης νίκης του. Το σύνολο του Βασίλη Μασλαρινού είναι ενισχυμένο διαθέτοντας ένα αρκετά δυνατό ρόστερ με τις 4 συνεχόμενες νίκες να πιστοποιούν του λόγου το αληθές. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Δάφνη βρίσκεται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 1-7, έχοντας παλέψει αρκετούς αγώνες, κυρίως στην έδρα της, όμως δείχνει να της λείπουν κάποια στοιχεία ώστε να πετύχει το κάτι παραπάνω. 

Τέλος, η Ελευθερία Μοσχάτου υποδέχεται τις Εσπερίδες Καλλιθέας, με τις φιλοξενούμενες να φαντάζουν ως το φαβορί της αναμέτρησης για τη νίκη. Η πολύμηνη διακοπή του πρωταθλήματος επηρέασε σε μεγάλο βαθμό το Μοσχάτο χάνοντας τις περισσότερες ποιοτικές παίκτριες που είχε στο ρόστερ του και το ανάγκασε να αναπροσαρμόσει τους στόχους μεσούσης της περιόδου. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει στη 10η θέση με ρεκόρ 1-7. Για τις Εσπερίδες Καλλιθέας είναι μια καλή ευκαιρία, αν παρουσιαστούν όπως πρέπει, να κατακτήσουν το τρίτο ροζ φύλλο της σεζόν και να κλείσουν τη χρονιά στην 7η θέση. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός (13:00 live streaming από το κανάλι του ΠΑΣ Γιάννινα στο YouTube)  

Ελευθερία Μοσχάτου-Εσπερίδες Καλλιθέας (13:00)

Παναθηναϊκός-ΕΦΑΟ Ζωγράφου (13:00)

Δάφνη Αγ. Δημητρίου-ΠΑΟΚ (15:00)

Ρεπό: Ο.Α. Χανίων/ Νίκη Λευκάδας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΟΑ Χανίων 16 (7-2)

2. Παναθηναϊκός 15 (7-1)

3. Ολυμπιακός 15 (7-1)

4. ΠΑΟΚ 14 (6-2)

5. ΠΑΣ Γιάννινα 13 (5-3)

6. ΕΦΑΟ Ζωγράφου 12 (4-4)

7. Εσπερίδες Καλλιθέας 10 (2-6)

8. Νίκη Λευκάδας 10 (1-8)

9. Δάφνη Αγ. Δημητρίου 9 (1-7)

10. Ελευθερία Μοσχάτου. 9 (1-7)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου