Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Randi Brown: Ένα "επιθετικό πολυβόλο" για τον ΠΑΣ Γιάννινα

flash-agency.net


Ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC ετοιμάζεται με "πυρετώδεις ρυθμούς" ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών όπου θέλει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο που βρισκόταν πριν τη διακοπή του περασμένου Νοεμβρίου, εξαιτίας της πανδημίας του COVID 19. Διοίκηση και προπονητικό επιτελείο κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου η ομάδα να εμφανισθεί όσο το δυνατόν δυνατότερη και να διεκδικήσει το καλύτερο που μπορεί μέχρι το τέλος της σεζόν.

Samantha Cooper και Αγγελική Βιντσιλαίου αποτελούν παρελθόν, τουλάχιστον για τη φετινή σεζόν, όμως οι άνθρωποι του ΠΑΣ Γιάννινα δεν κάθισαν με σταυρωμένα τα χέρια και με αστραπιαίες κινήσεις κατάφεραν να κλείσουν και να ανακοινώσουν την αντικαταστάτρια της Ελληνίδας διεθνούς combo guard, η οποία ακούει στο όνομα Randi Brown. Πάμε όμως να γνωρίσουμε λίγο πιο αναλυτικά το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Νίκου Δουβίτσα, παίκτρια η οποία έρχεται με σκοπό να ηγηθεί επιθετικά στη γιαννιώτικη περιφέρεια.

Η Brown θεωρούνταν ένα εξαιρετικό project στα χρόνια της στο High School ξεχωρίζοντας από νωρίς για το ταλέντο που είχε να "συνδέεται" με το αντίπαλο καλάθι. Τα πρώτα της μπασκετικά βήματα έγιναν στο Central Catholic High School της Lousiana για να ακολουθήσει το Πανεπιστήμιο όπου άρχισε να δείχνει στη μεγαλύτερη σκηνή το ταλέντο της.

The Daily Review/Geoff Stoute


Οι 4 φοβερές σεζόν στο University of New Orleans

H Brown έδειξε ήδη από την freshman σεζόν της στο Πανεπιστήμιο της Νέας Ορλεάνης πανέτοιμη να αρπάξει την ευκαιρία και να ηγηθεί της ομάδας της. Τη σεζόν 2014-2015, σε ηλικία 18 χρονών, κατάφερε να είναι η πρώτη σκόρερ των Privateers έχοντας 12.7 πόντους Μ.Ο., σουτάροντας με ποσοστό 39.3%. Αγωνίστηκε και στα 27 παιχνίδια με 20.4 λεπτά κατά Μ.Ο.

Στη Sophomore σεζόν της δούλεψε ακόμα περισσότερο και παρουσιάστηκε εμφανώς βελτιωμένη. Φυσικά ήταν η πρώτη σκόρερ της ομάδας της με 17.3 πόντους, έχοντας όμως πιο all around παιχνίδι καθώς κατέβαζε 4.0 ριμπάουντ, μοίραζε 2.1 ασίστ και πραγματοποιούσε 1.2 κλεψίματα σε 30.3 λεπτά συμμετοχής κατά Μ.Ο.

unoprivateers.com

Μετά την καθιέρωση σειρά είχε η εκτόξευση για τη νέα guard του ΠΑΣ Γιάννινα. Η 3η χρονιά της στο Πανεπιστήμιο ήταν αν μη τι άλλο το λιγότερο εντυπωσιακή. Carrer high σε πόντους με 22.7 κατά Μ.Ο. με 42.3% field goal και 36.6% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, μαζί με 3.8 ριμπάουντ, 2.7 ασίστ, 1.9 κλεψίματα σε 32 λεπτά συμμετοχής κατά Μ.Ο.

Στα ίδια, υψηλά επίπεδα παρέμεινε η απόδοσή της και στην Senior σεζόν της. Για 4η διαδοχική χρονιά ήταν η καλύτερη σκόρερ της ομάδας της με 22.0 πόντους κατά Μ.Ο. Επίσης είχε βελτιωμένη εικόνα σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες με 4.3 ριμπάουντ, 2.8 ασίστ και 2.5 κλεψίματα σε 36.3 λεπτά συμμετοχής. 

Η Brown κατάφερε να γίνει μόλις η 2η παίκτρια στην ιστορία του Πανεπιστημίου που έσπαγε το φράγμα των 2.000 πόντων (2130 συνολικά). Ακόμα είναι σε εύστοχα τρίποντα με 256, σε εύστοχα field goal (710), σε κλεψίματα με 181 και σε λεπτά συμμετοχής (3.387).  Το επόμενο βήμα θα ήταν σε επαγγελματικό επίπεδο.

Τα συνολικά στατιστικά της Randi Brown στο University of New Orleans:

Σε 113 συμμετοχές μέτρησε: 18.8 πόντους, 3.5 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ και 1.6 κλεψίματα 

Πρωταθλήτρια με το "καλημέρα"

Ville Vuorinen

Η πρώτη επαγγελματική χρονιά της Brown θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν κάτι περισσότερο από ονειρεμένη. Μπορεί να μην επιλέχθηκε στο Draft του WNBA το 2018, όμως αυτό δεν την πτόησε καθόλου. Υπέγραψε στη φινλανδική Hyvinkaan Ponteva κάνοντας "θραύση" στο πρωτάθλημα. Με 24.3 πόντους (47.2% field goal, 32.6% τρίποντο, 78.3% βολές) αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ της λίγκας, κατεβάζοντας ακόμα 6.4 "σκουπίδια", μοιράζοντας 3.6 ασίστ και κλέβοντας 2.0 μπάλες ανά παιχνίδι. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν το επιστέγασμα μιας εξαιρετικής πρώτης σεζόν, τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Συνέχεια στο Μαρόκο, "πράγματα και θαύματα" στην Ισλανδία

Η παραμονή της Brown στη Φινλανδία δεν κράτησε περισσότερο από ένα χρόνο και αυτό γιατί αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα της στο μακρινό Μαρόκο. Βέβαια εκεί δεν μακροημέρευσε καθώς ήθελε μία νέα πρόκληση, με την ισλανδική Haukar να κερδίζει την υπογραφή της. Εκεί αγωνίστηκε σε 16 παιχνίδια "βομβαρδίζοντας" τα αντίπαλα καλάθια με 27,3 πόντους (52.1% field goal, 33.1% τρίποντο, 72.4% βολές). Τα 7.6 ριμπάουντ, οι 4.1 ασίστ και τα 2.9 κλεψίματα επιβεβαίωσαν για ακόμα μία φορά τη γενικότερη συνεισφορά της και το θετικό αντίκτυπο που είχε στο παιχνίδι της ομάδας της.

Το who is who της Randi Brown:

Όνομα: Randi Keonsha Brown

Ηλικία: 24 χρονών 

Ημερομηνία Γέννησης: 13/5/1996

Θέση: 1-2

Ύψος: 1.70

Γενέτειρα: Houma, Louisiana

Σπουδές: Major στην Επιστήμη της Βιολογίας



πηγή βίντεο: Fire Mixtapes (YouTube Channel)

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου