Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΑΣ Γιάννινα-Ελευθερία Μοσχάτου 54-41: Άρεσε με το καλημέρα ο νέος ΠΑΣ


Φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα έδειξε από το πρώτο φετινό φιλικό παιχνίδι ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επικράτησε της Ελευθερίας Μοσχάτου με 54-41 κάνοντας ιδανική εκκίνηση στη χρονιά έστω και σε ανεπίσημο επίπεδο. Πρώτη σκόρερ για τον ΠΑΣ Γιάννινα η Vanessa Panousis με 15 πόντους, με την Αγγελική Βιντσιλαίου και την Samantha Cooper να είναι εξίσου καλές με 12. Σταυριανή Βιντσιλαίου και Νεφέλη Τσίπη δεν αγωνίστηκαν για το σύνολο του Νίκου Δουβίτσα. Από πλευράς Ελευθερίας Μοσχάτου απουσίαζαν οι Nevena Jovanovic και η Nicole Jorgensen. 

Με κέφια ξεκίνησε τον αγώνα ο ΠΑΣ Γιάννινα με την Βιντσιλαίου να δημιουργεί με 2 ασίστ με την Κατσαμούρη αρχικά με εύστοχο jump shoot και την Cooper εν συνεχεία με καλάθι και φάουλ να κάνουν το 5-0. Η αμυντική προσήλωση ήταν αυτό που ζητούσε ο coach Δουβίτσας και οι παίκτριές του ήταν απόλυτα συνεπείς σε αυτό το κομμάτι. Η Κοσμά ανέλαβε τις περισσότερες επιθέσεις για το Μοσχάτο όμως ο ΠΑΣ συνέχιζε να έχει σταθερά τα ηνία όντας μπροστά με 12-6 στο 6΄. Ο Νίκος Δουβίτσας πέρασε από νωρίς στο παρκέ την Αγγελίνα Χρηστάκη και αυτή τον δικαίωσε καθώς ήταν εξαιρετική στο οργανωτικό κομμάτι βγάζοντας μάλιστα και μία όμορφη ασίστ στην Cooper που τελείωσε εύκολα τη φάση κάνοντας το 14-6. Ο coach Παπαναστασίου κάλεσε το πρώτο time out για να διορθώσει τις ανορθογραφίες της ομάδας του. Τελικά το δεκάλεπτο έληξε με τον ΠΑΣ Γιάννινα μπροστά με 16-9.

Στη δεύτερη περίοδο ο coach Δουβίτσας είχε στην πεντάδα του τις Χρηστάκη-Ντάλα-Σαρηγιαννίδου-Vednrell και Κατσαμούρη. Οι γηπεδούχες είχαν τα ηνία χτυπώντας στον αιφνιδιασμό με νέα όμορφη δημιουργία της Χρηστάκη και εύκολο lay up της Ντάλα (20-13). Η πολύπειρη Κοσμά συνέχιζε να προκαλεί τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους στον ΠΑΣ κυρίως κατεβάζοντας επιθετικά ριμπάουντ. Η Ελευθερία Μοσχάτου με μικρό σερί 5-0 μείωσε στους 2 (20-18) όμως η Ισπανίδα, Angela Vendrell, ήταν εκεί και με εύστοχο τρίποντο ανέβασε τη διαφορά στο +5 (23-18). Τα αρκετά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ προκάλεσαν τη δυσφορία του Νίκου Δουβίτσα που επισήμανε στις παίκτριες του να δώσουν προσοχή στα box out. Η δουλειά του ΠΑΣ στο αμυντικό κομμάτι έγινε και με το παραπάνω με αποτέλεσμα στο ημίχρονο να βρίσκεται μπροστά με 25-20. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενες έκαναν μόλις ένα φάουλ στο δεύτερο δεκάλεπτο και αυτό επιθετικό σε screen.


Σχήμα με 3 guards είχε στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου στο παρκέ ο coach Δουβίτσας, με τις Πανούση-Ντάλα-Βιντσιλαίου και δίδυμο ψηλών τις Κατσαμούρη-Cooper. Η Ελευθερία Μοσχάτου με τρίποντο της Καμπουράκη μείωσε σε 25-23. Ο ΠΑΣ είχε τις απαντήσεις και με μικρό σερί 4-0 και ένα όμορφο καλάθι με spin move κίνηση της Βιντσιλαίου έκανε το 29-23. Οι φιλοξενούμενες μείωσαν ξανά σε 29-26 χτυπώντας στον αιφνιδιασμό μετά από τρομερή ασίστ ολόκληρου γηπέδου της Τσέρου. Τότε ήρθε το πρώτο καλάθι της αρχηγού, Ντίνας Σαρηγιαννίδου, μετά τον τραυματισμό της, και ήταν τρίποντο (32-26). Η Βιντσιλαίου συνέχιζε το επιθετικό της κρεσέντο και με 4 σερί πόντους έγινε η πρώτη διψήφια παίκτρια του αγώνα (37-28). Λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου το Μοσχάτο είχε μειώσει σε 37-32, όμως ο coach Δουβίτσας σχεδίασε ένα πολύ καλό σύστημα, με την Αγγελική Βιντσιλαίου να "τρέχει" γρήγορα το γήπεδο βρίσκοντας την ελεύθερη Panousis η οποία ευστόχησε σε buzzer beater τρίποντο κάνοντας το 40-32 στο 30΄. Τα κορίτσια του Δουβίτσα είχαν μόλις 3΄΄ για να εκτελέσουν την επίθεση όμως τα κατάφεραν ιδανικά.

Αποφασισμένος να καθαρίσει τη νίκη ήταν ο ΠΑΣ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Με τις δύο βασικές του guards, Vanessa Panousis και Αγγελική Βιντσιλαίου, να κοντρολάρουν άψογα το ρυθμό του παιχνιδιού και να είναι διψήφιες σε πόντους η διαφορά δεν άργησε να ανέβει πάνω από τους 10 (48-35 στο 35΄). Η Μαίρη Χούλη πήρε και αυτή χρόνο συμμετοχής, η Samantha Cooper έγινε η τρίτη διψήφια και το σκορ στο 37΄ ήταν 53-37. Τελικό σκορ 54-41 με τον ΠΑΣ να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στα φιλικά παιχνίδια και τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για αύριο στις 14:00 το μεσημέρι για το δεύτερο φιλικό αγώνα.

Διαιτητές: Τσιαπλής-Κατοτικίδης

Τα δεκάλεπτα: 16-9, 25-20, 40-32, 54-41

ΠΑΣ Γιάννινα (Δουβίτσας-Μιχαήλ): Χούλη, Panousis 15(3), Σαρηγιαννίδου 3(1), Ντάλα 4, Κατσαμούρη 4, Cooper 12(1), Βιντσιλαίου 12, Vendrell 3(1), Πάφη, Χρηστάκη 1

Ελευθερία Μοσχάτου (Παπαναστασίου): Γραμματικού 6, Τσέρου 3(1), Καμπουράκη 6, Μίχου 2, Βόλου 3(1), Σταμάτη 6, Μυκονιάτη, Κοσμά 6, Κρητικοπούλου, Avery 9, Motley 

Φωτογραφίες: Νίκος Ζήνας-ΠΑΣ Γιάννινα WBC


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου