Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

IBC: Έλαμψε το άστρο τους!


Η ομάδα Παίδων του IBC ολοκλήρωσε την παρουσία της στη Β΄ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και το πρόσημο ήταν σίγουρα θετικό. Οι Γιαννιώτες συμμετείχαν στον Α΄ όμιλο, τα παιχνίδια του οποίου πραγματοποιήθηκαν στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης και κατάφεραν να κατακτήσουν την 3η θέση με ρεκόρ 3-2 πίσω από Κεραυνό Λάρισας και Πανσερραϊκό.

Προπονητής της ομάδας ήταν ο Μιχάλης Μπάθας παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Νίκο Πάνου. Αναμφίβολα οι εμπειρίες που αποκόμισαν τα νεαρά παιδιά του IBC ήταν μεγάλες καθώς τέθηκαν αντιμέτωποι με πολύ καλές ομάδες μετρώντας τις δυνάμεις τους.

Ο δρόμος μέχρι τη Θεσσαλονίκη

Το IBC στους 18 αγώνες που έδωσε κατάφερε να κατακτήσει 16 νίκες και να τερματίσει στην πρώτη θέση του Γ΄ ομίλου. Στους νοκ άουτ αγώνες ο πρώτος αντίπαλος ήταν ο Ν.Α.Ο. Ναυσίθοος τον οποίο κέρδισε εύκολα με 71-40. Στον ημιτελικό, που διεξήχθη στις 28 Ιουνίου, το σύνολο του Μιχάλη Μπάθα κέρδισε ξανά εύκολα, με 68-48 τον Π.Α.Σ. Ναυπάκτου και έκλεισε θέση για τον τελικό.

Μία εβδομάδα μετά, στις 4 Ιουλίου, είχε έρθει η ώρα του μεγάλου τελικού απέναντι στην Νικόπολη, στο ΔΑΚ Άρτας. Με σκορ 50-45 οι Παίδες κατέκτησαν την κούπα αποδεικνύοντας ότι ήταν η καλύτερη ομάδα της ΕΣΚΑΒΔΕ και από εκεί και μετά ξεκίνησε η προετοιμασία για τους αγώνες στη Θεσσαλονίκη. 


Οι "μάχες" στη συμπρωτεύουσα

Η παρουσία του IBC στη Β΄ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δύο νίκες στους πρώτους δύο αγώνες κόντρα σε Κ.Α.Ο. Χαλκιδικής (53-49) και Διόσκουρους Κοζάνης (49-45). Η πρώτη ήττα ήρθε την 3η αγωνιστική από την καλύτερη και τελικά αήττητη ομάδα του ομίλου, τον Κεραυνό Λάρισας, με 86-65. Η συνέχεια περιελάμβανε το τρίτο ροζ φύλλο επί του Πιερικού Αρχέλαου με 74-59 και την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων με την ήττα από τον Πανσερραϊκό με 58-39. Ουσιαστικά οι δύο ήττες ήρθαν από δύο πιο γεμάτες ομάδες με περισσότερους "ετοιμοπόλεμους" παίκτες.

Πάμε όμως να δούμε τους παίκτες που διακρίθηκαν σε ατομικό επίπεδο σε αυτούς τους 5 αγώνες που έδωσε το IBC στη Θεσσαλονίκη.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο γεννημένος το 2005, Σπύρος Χαντζάρας, γιος του assistant coach της ανδρικής ομάδας και προπονητή της ομάδας με αμαξίδια, Στέφανου Χαντζάρα. Ο 15χρονος μέτρησε 16,4 πόντους κατά Μ.Ο. με δυνατό του σημείο το μακρινό σουτ (είχε 11 εύστοχα τρίποντα), ενώ ήταν διψήφιος και στα 5 παιχνίδια. Ο αρχηγός, Φίλιππος Ζάψας, ακολούθησε με 14,4 πόντους Μ.Ο. πιστοποιώντας την ποιότητά του. 3ος ήταν ο Παναγιώτης Μπαρτζώκας, γιος του power forward/center του Καναλακίου, Σπύρου Μπαρτζώκα, με 10,8 πόντους Μ.Ο. ενώ ο Βασίλης Γκλίναβος ήταν 4ος με 7,2 πόντους Μ.Ο.

Αναλυτικά οι πρώτοι σε πόντους:

1. Σπύρος Χαντζάρας 16,4 πόντοι Μ.Ο. (82 σύνολο)

2. Φίλιππος Ζάψας 14,4 πόντοι Μ.Ο. (72 σύνολο)

3. Παναγιώτης Μπαρτζώκας 10,8 πόντοι Μ.Ο. (54 σύνολο)

4. Βασίλης Γκλίναβος 7,2 πόντοι Μ.Ο. (36 σύνολο)

Στις εμφανίσεις που ξεχώρισαν, όσον αφορά τους πόντους, η καλύτερη σημειώθηκε από τον Παναγιώτη Μπαρτζώκα την 3η αγωνιστική κόντρα στον Κεραυνό Λάρισας όπου σημείωσε 26. Ο Σπύρος Χαντζάρας "φόρτωσε" το καλάθι του Πιερικού Αρχέλαου με 25 πόντους την 4η αγωνιστική, ενώ ο Φίλιππος Ζάψας είχε 21 στο ίδιο παιχνίδι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη ομάδα του IBC έχει παιδιά με ταλέντο τα οποία με σκληρή δουλειά μπορούν να φτάσουν ψηλά. Οι εμπειρίες που αποκόμισαν ήταν μοναδικές και μακάρι στο μέλλον να μας απασχολήσουν ευχάριστα κατορθώνοντας να αγωνιστούν με την ανδρική ομάδα του συλλόγου.

Αναλυτικά οι παίκτες που στελέχωσαν την ομάδα:

Άγγελος Μπότσιος

Βασίλης Γκλίναβος

Δημήτρης Μαρτζούκος

Παντελής Κωτσόβολος

Παναγιώτης Μπαρτζώκας

Σπύρος Χαντζάρας

Φίλιππος Ζάψας

Γιάννης Αθανασόπουλος

Μιχάλης Μπαλτογιάννης

Αλέξανδρος Χήτας

Χρήστος Θεοδώρου

Προπονητής: Μιχάλης Μπάθας

Δημήτρης Κοσίνας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου