Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Στο Φίλιππο Βέροιας ο Σωτήρης Ντόβας


Στο Φίλιππο Βέροιας που συμμετέχει στην Α2 Ανδρών θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο πρώην πλέον combo guard του Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα, Σωτήρης Ντόβας.

Ο 31χρονος αθλητής πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν πέρυσι με τη φανέλα του ΠΑΣ έχοντας 17,3 πόντους Μ.Ο. με 60 τρίποντα σε 17 συμμετοχές. Έχει φορέσει ξανά στο παρελθόν τη φανέλα του Φίλιππου για 2 σεζόν. Αναμφίβολα είναι ένας παίκτης που παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε μόλις για μία σεζόν στην πόλη μας, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΔΕ του τμήματος καλαθοσφαίρισης του ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ με χαρά ανακοινώνει την απόκτηση του Σωτήρη Ντόβα για την αγωνιστική σαιζόν 2020-21.

Ο 31χρονος αθλητής (17/1/1989) με καταγωγή από τη Μελίκη Ημαθίας έχει ύψος 1.90 και αγωνίζεται στις θέσεις του point/shooting guard. Ο Σωτήρης έχει αγωνιστεί στην ομάδα μας και κατά το παρελθόν για 2 σαιζόν, με τελευταία αυτή της σαιζόν 2010-11 στο πρωτάθλημα της ενιαίας τότε Β’ Εθνικής.

Έκτοτε, έχει αγωνιστεί στον Αρκαδικό, στο Αγρίνιο, στον Ηρακλή Κοζάνης, στους Διόσκουρους Κοζάνης και για 2 σαιζόν με τον Χαρίλαο Τρικούπη στην Α2 Εθνική. Τη σαιζόν που μόλις τελείωσε ηγήθηκε της προσπάθειας της ομάδας του Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα στην επιτυχημένη πορεία της για την άνοδο στην Α2, όντας ένας από τους καλύτερους παίκτες της κατηγορίας. Πιο συγκεκριμένα, ο Σωτήρης αγωνίστηκε σε 17 αγώνες, έχοντας μέσο όρο 17,3 ppg με 60 εύστοχα τρίποντα, 8 εκ των οποίων στο παιχνίδι της ομάδας του στα Γρεβενά εναντίον του τοπικού Πρωτέα.

Πάγια αρχή μας αποτελεί, όταν φυσικά οι συνθήκες το ευνοούν, η ενδυνάμωση του τοπικού στοιχείου και η στελέχωση της ομάδας μας με αθλητές υψηλού επιπέδου από το νομό μας ή και από όμορους νομούς.

Στην περίπτωση του Σωτήρη αυτό αποτελεί τρανή επιβεβαίωση. Τον καλωσορίζουμε λοιπόν πίσω στα μέρη του και του ευχόμαστε να είναι υγιής, να χαρεί το μπάσκετ και να βοηθήσει με τις παραστάσεις και την εμπειρία του την ομάδα μας να είναι ανταγωνιστική στο πολύ απαιτητικό και ιδιαίτερο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής που είναι προ των πυλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου